Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 143
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 870
  • София
Аз сериозно обмислям да му измисля ново име на този Грип Б .

# 15 871
Аз сериозно обмислям да му измисля ново име на този Грип Б .

Еми коронавирус вече е заето, нещо друго мисли Smiley

# 15 872
  • София
бате Бойко много бързо клекна пред кината и театрите. Не че те изначално бяха най-големия проблем, но много олекна с това си ново решение.
А иначе проверих на сайтовете на Синема Сити и Арена, никъде нищо не пише за това, че зрителите трябва да закупуват билети през ред/места и аз не знам какво си. Ами ако има голям интерес и  залата е пълна какво правим?
Няма значение, чудя се и аз за какво се ядосвам, като ефект нулев.

# 15 873
Отмениха ли забраната за кина?

София филм фест вчера обявиха , че отменят фестивала.

# 15 874
  • София
Страшен проблем ,че в пик на грипна епидемия затворили кина и театри!Като си представя в залата кихащи и кашлящи,защото на тях хич не им се стои вкъщи и ми се отщява и кино и всичко.Елементарна култура нямат като са болни да си стоят по домовете-кихат,кашлят и се хвалят колко са болни даже .

# 15 875
  • Насред хаоса
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?

# 15 876
  • София
Сега кото  се замисля за последното боледуване на моя син беше от 17 януари до 3 февруари. Мина през три етапа .Правихме 3 проби за грип А и Б и трите бяха отрицателни . Никой тогава не ми даде отговор какво е това. Имахме моменти на висока температура която неуспявахме да свалим дори с течен аналгин .Суха кашлица, която като започне нямаше спиране. Решение на докторите кортикостероиди и вентолин.
Тук има доста медицински лица .Знам ,че не е за тук темата ми и ако прецени администратора да я изтрие. Ако я остави бих искала медиците да си кажат мнението какво е било. Просто от любопитство.

# 15 877
Също така мисля, че София умишлено се крият случаи, защото трябва да спре да работи държавата , ако се обяви тук случай.

Съгласна съм с това. Ще мълчат до последно. И ваканция няма да пускат, защото тук вече ще настане хаос най-вече с НВО-то и матурите, понеже знаем какъв наплив е по гимназиите всяка година. Ако обявят карантина цялата организация ще трябва да претърпи промени. А всички им знаем капацитета на тези в МОН.
И аз се чудя какво да правя с моя седмокласник. Нищо не им пречи да направят онлайн обучение. Има предмети, които спокойно могат да не се учат и да се наблегне само на наистина важния материал, който се надгражда. Както назад някой писа - може да се спести ученето за дължината на р. Марица и т.н.
За сега съм решила да го карам и прибирам от училище, за да избегне ГТ в час пик. Знам, че не е достатъчно, но пак е нещо. И обмислям спирането да четвъртък и петък. Обаче какво ще става от понеделник нататък е въпроса.

# 15 878
Страшен проблем ,че в пик на грипна епидемия затворили кина и театри!Като си представя в залата кихащи и кашлящи,защото на тях хич не им се стои вкъщи и ми се отщява и кино и всичко.Елементарна култура нямат като са болни да си стоят по домовете-кихат,кашлят и се хвалят колко са болни даже .

"Елементарна култура нямат като са болни да си стоят по домовете" - вече обявиха, че не само няма да премине през лятото, но есента епидемията отново ще ескалира. Затова е любопитно да уточните - колко точно години смятате, че хората трябва "да си стоят по домовете"?

# 15 879
  • Bulgaria
Сега вече започвам да разбирам защо Италия е на това дередже. Е, как да се вземат мерки като всеки скача срещу тях. Управляващите нямат тежест и не могат да вземат категорични решения. Водят се по народа, което е голяма грешка, защото утре ще сме точно като Италия и тогава като затворят цялата държава и да реве вече някой, никой няма да му обърне внимание. То е ясно, че икономиката ще пострада, тя вече страда. Въпросът е дали ще постарада повече ако се вземат строги, но превантивни мерки или се вземат късни и крайни мерки, които по мое мнение ще доведат не само до голям проблем и на без това слабата ни икономика, но и на здравната ни система, която едвам крета. А народа кучета го яли... Човешкият живот никога не е бил по-ценен от финансовите интереси...

# 15 880
  • В.Търново
Единственото, което е проблем в Италия в момента е фактът, че населението е изключително застаряващо и има опасност да няма къде да настанят всички стари хора, коието ще имат нужда от асистирано дишане и легло. Няма достатъчно легла, както навсякъде, това е. Проблемът е, че ако трябва да избират между млад пациент с усложнения или с някакво друго заболяване, и старец с пневмония....какво ще направят. Ето това е грозящата опасност и налагането на тая карантина в Италия, а не че хората ще измрат от ковид.
Истината е, че са започнали вече на избирателен принцип да настаняват хора в болниците в Италия.
Коментарите от снимките са от преди да затворят цяла Италия под карантина.

# 15 881
  • Варна
"Елементарна култура нямат като са болни да си стоят по домовете" - вече обявиха, че не само няма да премине през лятото, но есента епидемията отново ще ескалира. Затова е любопитно да уточните - колко точно години смятате, че хората трябва "да си стоят по домовете"?
Не са "обявили" Друг вирусолог пък смята, че есента ще има намаление.
https://blitz.bg/svyat/kitayski-topekspert-posochi-koga-shche-ut … 9_news731610.html

# 15 882
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Доникъде няма да я докараме така...

Вдигне някой врява, и Баш Шефа се врътва.

Ние не можем ли да вдигнем врява за удължаване "грипната" ваканция?

Петиция някаква, Интернет-подписка, нещо такова. Журналистите ще го публикуват, и готово - вземащите решения ще се врътнат отново.

# 15 883

Не съм сигурна, че този тип инфекциозни заболявания траят с години, за да се наложи болният да стои с години в къщи.

# 15 884
8-те съмнителни проби от Плевен и Габрово са отрицателни ... В дир.бг е пуснато.
Дано!

Общи условия

Активация на акаунт