Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 348
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 900
 Италия е въвела замразяване на изплащането на ипотеки, може би и кредити. Да го направят и тук, а не само да се призовава да седим вкъщи до догодина и да живеем неизвестно как. Собствениците на заведения дали банките ще им опростят дълга, ако имат кредит, защото хората не трябва да се събират на едно място? Разбира се, за политиците такъв проблем не съществува...

# 15 901
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Доникъде няма да я докараме така...

Вдигне някой врява, и Баш Шефа се врътва.

Ние не можем ли да вдигнем врява за удължаване "грипната" ваканция?

Петиция някаква, Интернет-подписка, нещо такова. Журналистите ще го публикуват, и готово - вземащите решения ще се врътнат отново.
Аз съм за. Даже се учудвам, че още не е предприета такава стъпка.

Ето един такъв сайт -
https://www.peticiq.com/
Ако има някой по-силен с думите, нека оформи една петиция. Оттам нататък ще видим, можем ли да се организираме и да намерим достатъчна подкрепа.

# 15 902
https://news.bnt.bg/news/prof-d-r-argirova-vednazh-na-5-6-godini … r4h-UcYz3gZ6VwOCA
Цитат
Виросологът подчерта, че при КОВИД-19 симптомите се появяват по-късно. 7-8 ден, според публикациите, и човек може да няма оплаквания в този период, но вирусът се излъчва. Затова са и тези карантинни мерки, каза д-р Аргирова. Тя отбеляза, че напоследък има информация, че КОВИД-19 може да засегне и бъбреците

Оф, ама и тия журналисти колко са неграмотни, може ли така да напишат вирусолог...

# 15 903
  • град-държава
.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 17:21 от Vermilion`

# 15 904
Виждам и че някои африкански страни обявяват случаи, но това не ме учудва и те пътуват насам-натам. Ще помоля обаче, ако някой специално следи не вноса , а разпространението на болестта в Африка, да пуска тук информация. На мен ми е много интересно и мисля важно да разберем дали разпространението в много горещ и сух климат е по-слабо. Това ще значи, че към юли-август има надежда да утихне поне за малко. Имам предвид да не се разпространява толкова силно. Ще имаме глътна въздух лятото и може пък и да се подготви света да отговори с някакво по-ефикасно лечение. Боже, дано удържим още 2-3 месеца да не стане масово. Дано хората проявят малко отговорност за съвсем кратко, защото иначе няма надежда.

# 15 905
Италия е въвела замразяване на изплащането на ипотеки, може би и кредити. Да го направят и тук, а не само да се призовава да седим вкъщи до догодина и да живеем неизвестно как. Собствениците на заведения дали банките ще им опростят дълга, ако имат кредит, защото хората не трябва да се събират на едно място? Разбира се, за политиците такъв проблем не съществува...

Кой ги кара да теглят заеми? Държавата? Ние? Айде, айде. Още малко данък ще поискат да им плащаме, за да не са на загуба!!! За някой компании съм съгласна, че работата няма как да се спре, защото положението ще стане наистина апокалиптично, ама милионите заведения, може да се затворят временно. И не не е правилно банката да опрощава дълг. Има си застраховки за тая работа. Ама българина е решил, че не е необходимо да я плаща.

# 15 906
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Доникъде няма да я докараме така...

Вдигне някой врява, и Баш Шефа се врътва.

Ние не можем ли да вдигнем врява за удължаване "грипната" ваканция?

Петиция някаква, Интернет-подписка, нещо такова. Журналистите ще го публикуват, и готово - вземащите решения ще се врътнат отново.
Аз съм за. Даже се учудвам, че още не е предприета такава стъпка.

Ето един такъв сайт -
https://www.peticiq.com/
Ако има някой по-силен с думите, нека оформи една петиция. Оттам нататък ще видим, можем ли да се организираме и да намерим достатъчна подкрепа.
Подкрепям! Достатъчна подкрепа съм сигурна, че ще се намери. Докато си мълчим ще си правят каквото искат с децата ни!

# 15 907
Русалка, ама няма нужда да крият. Те просто не намират ще кажат. И ето изследвали са на случаен принцип двама оздравяващи при това вече хора на различна възраст в малки сравнително населени градове и хоп....изненада. Веднага уведомиха хората, така де.
Въпросът е къде да се изследва си мисля вече, дали не се търсят отрицателните тестове. Това за мен не е нормално вече. За мерките...абсурд направо. Много съм разочарована. Пак да сложа линка на статията, на мен ми даде друга насока на размисъл, за който има време да прочете (особено края)
https://vestnikzora.com/war/16072/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd … 5CWnoAxxkcm6McbXs

# 15 908
Испания: +415 случая, +5 смъртни случая.
Общо 1646 случая и 35 смъртни случая.

BREAKING: Spain has reported 415 new cases of coronavirus and 5 new deaths so far today, raising total to 1,646 cases and 35 dead

# 15 909
  • София
 Сладуна се върна от Италия и отказва карантина, съседите ѝ треперят от ужас

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/tvrdoglava-sladuna-se-vrna-o … s_news731820.html

# 15 910
  • Варна

Кой ги кара да теглят заеми? Държавата? Ние? Айде, айде. Още малко данък ще поискат да им плащаме, за да не са на загуба!!! За някой компании съм съгласна, че работата няма как да се спре, защото положението ще стане наистина апокалиптично, ама милионите заведения, може да се затворят временно. И не не е правилно банката да опрощава дълг. Има си застраховки за тая работа. Ама българина е решил, че не е необходимо да я плаща.

Има разлика между двете болднати думи. И е доста съществена.

# 15 911
  • София
Страшен проблем ,че в пик на грипна епидемия затворили кина и театри!Като си представя в залата кихащи и кашлящи,защото на тях хич не им се стои вкъщи и ми се отщява и кино и всичко.Елементарна култура нямат като са болни да си стоят по домовете-кихат,кашлят и се хвалят колко са болни даже .

"Елементарна култура нямат като са болни да си стоят по домовете" - вече обявиха, че не само няма да премине през лятото, но есента епидемията отново ще ескалира. Затова е любопитно да уточните - колко точно години смятате, че хората трябва "да си стоят по домовете"?
Уточнявам- като си болен си стоиш вкъщи докато се оправиш- обикновеннно е около седмица .Не щъкаш в мола,не кихаш в магазина ,не ходиш по възможност на работа и на училище,хайде на работа не всеки може да си позволи да отсъства,но да си пускаш детето болно на училище е тъпотия,само и само да не изпуска материала.Никой не боледува с месеци ,става въпрос за до седмица.То е ясно,че не можем да се изолираме вкъщи всички ,но поне болните да си останат по домовете.Аз лично не излизам като съм болна от грип,стоя и се лекувам,не ходя на кино,в мола или по магазините.

# 15 912
  • Варна
Гледам камерите от Италия... Хората са обяснимо малко, но няма ни един с маска. Ни един!

Скрит текст:
Домъчня ми снощи, като видях празната зала на "Капките"... Стана ми тъжно и днес, при вида на празните площади в Италия. Обаче нещото, което ме разплака, беше
Скрит текст:
Това не щади децата.

Ясно е, че животът поне за известно време ще е малко по-различен. Но ужасяващите прогнози няма да го направят по-лек. Особено ако идват от хора, използващи думите "вирОсолог", "пЛевмония", "щамП", "карантират".
Наистина е добре да се предлагат само сигурни източници и да се спестяват личните интерпретации.

Скрит текст:
П.П. Сложих снимката в скрит текст, защото продължава да ме разстройва. Та, ако някой иска да си я спести...

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 16:04 от beljata

# 15 913
# 15 914
Може би злобата ще е по-умерена, ако се напомни, че не само собствениците на бизнеси, но и техните служители изплащат кредити? Какво правим, ако няма работа и започнат поголовни уволнения и съкращения?

Разбрах от съседна тема - има жени-героини, подготвени да отидат в къщата на прадедите си, да основат килийно училище за децата и т.н. Смело ще се справят с чушки от двора и с агънца в кошарата. Ама извън тия фантасмагории какво правим?

Общи условия

Активация на акаунт