Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 459
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 125
  • Cофия
копирам линк към табличка с данните за Италия от днес.
Не разбирам много италиански, но се досещам, че последната колона е брой на взетите проби.

https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_10/co … id=tbd_6be163c8Io

Как може в Италия да излизат резултати от около 60 000 теста, а нашите около 200-300 на ден да се бавят повече от 48часа?

# 16 126
Много ми хареса идеята онлайн театър в реално време.  Могат да направят такъв не само заради вируса. Просто си купуваш билет онлайн, дават ти код и сайт където да гледаш. Представленията няма да спрат, разширява се кръга на гледащите, ние от провинцията ще можем да видим софийските театри и разбира се ще бъде икономически изгодно.

# 16 127
  • Пловдив
В Пловдив са почнали да учат дистанционно след като децата са поставени в карантина,след екскурзията в Италия.По Нова току що.
Ако имат желание може да стане
Пълни лъжи. Деца от класа на дъщеря ми бяха под карантина. Не са учили дистанционно. Изпратиха им само материали в платформа, която ползват и без карантина. Девойката от репортажа е дъщеря на учител в МГ Пловдив. До тук с истината. В МГ Пловдив даже и Интернет няма. И не бяха на екскурзия, а на обмен по Еразъм. В Палермо, когато там нямаха нито един случай на коронавирус.

# 16 128
Какво сега - да не разчитаме, че щом сме сополиви, значи всичко е точно?

Естествено, че не всичко е точно. Най-вероятно сте инфектирана с риновирус. Те също не са никак безобидни и в милиони хора развиват остри респираторни инфекции всяка година, като усложнение след инфекция с риновируси. Хиляди умират.

# 16 129
  • на пистата
Много ми хареса идеята онлайн театър в реално време.  Могат да направят такъв не само заради вируса. Просто си купуваш билет онлайн, дават ти код и сайт където да гледаш. Представленията няма да спрат, разширява се кръга на гледащите, ние от провинцията ще можем да видим софийските театри и разбира се ще бъде икономически изгодно.
Театър Възраждане в момента даже предават на живо.Ей сега ще намеря линка.
https://www.facebook.com/kamerentheatrevazrajdane/

https://www.facebook.com/102492149789112/posts/2899877750050524/

# 16 130
Интервю с италиански здравен експерт защо смъртността в Италия е по-висока от Китай.

https://www.aljazeera.com/indepth/features/health-expert-coronav … 310120514339.html

Накратко: италианците са недисциплинирани, правителството "чака и гледа", закъснели блокади, неефективност на органите и механизмите, недостоверност на тестовете, липса на опит при подготовката срещу такава епидемия.
Изобщо, Римската империя в залеза си Simple Smile

# 16 131
копирам линк към табличка с данните за Италия от днес.
Не разбирам много италиански, но се досещам, че последната колона е брой на взетите проби.

https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_10/co … id=tbd_6be163c8Io

Как може в Италия да излизат резултати от около 60 000 теста, а нашите около 200-300 на ден да се бавят повече от 48часа?

Последната таблица е колко общо теста са направени по области. 60 000 са за цялата държава, според мен общо до момента. Едвали е за един ден.

# 16 132
Аз сериозно питам, отпада ли като симптом на коронавируса липсата на секрети от носа? Аз съм добре, децата бяха болни, но от грип. Нали трябва да се следи за нещо, затова питам, да знам какво, защо.

# 16 133
Оф на това не му се вижда края😢...
Аз все пак не разбрах..повтаря ли тая гад?

Лейди-суха кашлица ,уж без сополи..

# 16 134
Интервю с италиански здравен експерт защо смъртността в Италия е по-висока от Китай.

https://www.aljazeera.com/indepth/features/health-expert-coronav … 310120514339.html

Накратко: италианците са недисциплинирани, правителството "чака и гледа", закъснели блокади, неефективност на органите и механизмите, недостоверност на тестовете, липса на опит при подготовката срещу такава епидемия.
Изобщо, Римската империя в залеза си Simple Smile

Щом Италия са недисциплинирани с 60000 теста за 2 седмици и 60 милиона под карантина, просто си представям нас какво ни чака.

# 16 135
  • Пловдив
Оф на това не му се вижда края😢...
Аз все пак не разбрах..повтаря ли тая гад?

Лейди-суха кашлица ,уж без сополи..
Малко е рано да се каже.

# 16 136
Повтаря гадината. Не пуска лесно.

# 16 137
В Италия случаите изглежда намаляват, но в коментарите прочетох, че един регион все още не е предоставил данни. Така че да изчакаме да видим дали наистина намаляват. Същевременно смъртността е... а и тя ще се покачва с натоварване на здравната система.

Естествено, че намаляват, тепърва ще намаляват. До края на седмицата ще паднат под 100 дневно. Вие какво очаквате?
Според мен, ако спазват карантината, ще започват да спадат след поне 2 седмици.
Днес имало предложение да работят само магазини и аптеки. Нашите трябва да гледат какво правят в Италия и сега да ги приложат тия мерки, иначе ще стане страшно.
Относно 48% с течащ нос в Германия, вчера една потребителка писа, че от Робърт Кох са казали, че вируса се е качил нагоре, ама не можах да го видя написано. Това би ло следвало да е добре?
В Германия кога започнаха да броят?

# 16 138
  • Germany
Чудесен пост на raptor! Може би за това са казали, че вирусът е мутирал в положителна насока и се проявява повече като инфекция на горните дихателни пътища. Малко неприятно с тази хрема, защото съвсем “върви разбери от какво си болен” стана работата. От 250 случая в нашата провинция казаха, че има само 2 наистина тежки.

# 16 139
Стига де, повтарял.. Ами не са много случаите. По-скоро изключения са.
И сополи не са изключени, всякакви грипни, вирусни екстри може да има. Накратко - не можеш да се усетиш, че го караш, ако не се влошиш.
Аз не знам дали няма да се окаже накрая, че бая народ го е изкарал без да разбере.
Италия са я загазили, но не спира да ми е интересно защо в Ломбардия има бум, а в другите области единични случаи, които не мърдат много нагоре.
И аз разчитам да мутира това чудовище и да се ограничи до горни дих.пътища.

Общи условия

Активация на акаунт