Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 428
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 140
Това ми попадна във Фейсбук. Не знам доколко е достоверно, но поствам - за всеки случай - селф тест по нашенски.

# 16 141
  • Пловдив
Повтаря гадината. Не пуска лесно.
Покажи поне един читав източник на тази информация.
Имаше хора, приети 2ри път в болница, но се оказаха недоизлекувани. Със сигурност лечението отнема време.

# 16 142
  • Буркина Фасо
Това ми попадна във Фейсбук. Не знам доколко е достоверно, но поствам - за всеки случай - селф тест по нашенски.

не може ли вместо гореща вода да се пльосна в сауната ? там е по-висока температурата и обхваща
телесата отвсякъде. Smiley   попитай ги у бука.

# 16 143
  • на пистата
Българска фирма има молекула срещу коронавируса?
https://www.24chasa.bg/novini/article/8281978

# 16 144
Русалка, нали твоят мъж беше шофьор в Скандинавските страни?
Понеже ми е това работата, да те успокоя, че смятам, че няма голям шанс да се зарази някъде. На ферибота без проблем може да си стои само в камиона, през останалото време кара, а досегът му с хора е само при товарене-разтоварване, където ще гледа да е по-далеч от служителите и само най-много в някой офис да влезе за печат, там може и маска да си сложи. На граница/митница пак по-далеч от служители. На митница са зад стъкло така или иначе.  
Не се притеснявай, ако има място, където е в безопасност, дори и нещо да му се случи, това е там.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 22:07 от ainmo

# 16 145
Малко забавно четиво Laughing :
Скрит текст:
Някакъв доцент четох днес в един сайт, не си спомням кой точно беше Портал 12 мисля че беше, предполага че има пряка връзка между 5g мрежата и разпространението на вируса. Милано е първия град в Италия дето от 2017 започва експериментално да се използва новата технология,а в Китай Ухан . Някакъв друг господин професор спомена че 5g мрежата буквално пържела клетките и причинявала в дългоссрочен план рак и други бедствия.

# 16 146
  • София
Стига де, повтарял.. Ами не са много случаите. По-скоро изключения са.
И сополи не са изключени, всякакви грипни, вирусни екстри може да има. Накратко - не можеш да се усетиш, че го караш, ако не се влошиш.
Аз не знам дали няма да се окаже накрая, че бая народ го е изкарал без да разбере.
Италия са го заразили, но не спира да ми е интересно защо в Ломбардия има бум, а в другите области единични случаи, които не мърдат много нагоре.
И аз разчитам да мутира това чудовище и да се ограничи до горни дих.пътища.

Ломбардия е истински икономически хъб, най-добре развитата икономически област не само в Италия, но и в половин Европа. Дрехи, авточасти, заводи за какво ли не. И затова привлича мигранти - от Европа, от Източна Европа, но и от Азия и Африка.
Отделно италианците, подобно на всички южни народи, не са най-старателните в личната хигиена. И така са пламнали... Отделно в Италия населението също е застаряващо. Сега, знам, че ще контрирате, че тази статистика е опровергана, но в крайна сметка вирусът действително поразява ПРЕДИМНО по-възрастното население, а такова на Ботуша си имат много.
Картата на "Джонс Хопкинс" го доказва - защо Балканите не са "пламнали"? Ами, никого не го влече особено към нас. В Гърция има 9 случая от понеделник, в Румъния няма нови от събота и са общо 25, а Румъния е ехеее...

# 16 147
  • Буркина Фасо
Българска фирма има молекула срещу коронавируса?
https://www.24chasa.bg/novini/article/8281978
тук е по-подробно. https://www.vesti.bg/vdyhnovenite/bylgarskiprobivsreshtu-koronavirusa-6106707

# 16 148
Стига де, повтарял.. Ами не са много случаите. По-скоро изключения са.
И сополи не са изключени, всякакви грипни, вирусни екстри може да има. Накратко - не можеш да се усетиш, че го караш, ако не се влошиш.
Аз не знам дали няма да се окаже накрая, че бая народ го е изкарал без да разбере.
Италия са го заразили, но не спира да ми е интересно защо в Ломбардия има бум, а в другите области единични случаи, които не мърдат много нагоре.
И аз разчитам да мутира това чудовище и да се ограничи до горни дих.пътища.

Ломбардия е истински икономически хъб, най-добре развитата икономически област не само в Италия, но и в половин Европа. Дрехи, авточасти, заводи за какво ли не. И затова привлича мигранти - от Европа, от Източна Европа, но и от Азия и Африка.
Отделно италианците, подобно на всички южни народи, не са най-старателните в личната хигиена. И така са пламнали... Отделно в Италия населението също е застаряващо. Сега, знам, че ще контрирате, че тази статистика е опровергана, но в крайна сметка вирусът действително поразява ПРЕДИМНО по-възрастното население, а такова на Ботуша си имат много.
Картата на "Джонс Хопкинс" го доказва - защо Балканите не са "пламнали"? Ами, никого не го влече особено към нас. В Гърция има 9 случая от понеделник, в Румъния няма нови от събота и са общо 25, а Румъния е ехеее...

Именно!
Сега казват, че инкубационен период е 5 дни. В началото беше над 20, после стана 14...а сега 5.

# 16 149
  • на пистата
Дали е вярно,само може до гадаем.
Но да не стане на края,че България ще измисли лекарство.Някой в предните страници го предположи.

# 16 150
Малко забавно четиво Laughing :
Скрит текст:
Някакъв доцент четох днес в един сайт, не си спомням кой точно беше Портал 12 мисля че беше, предполага че има пряка връзка между 5g мрежата и разпространението на вируса. Милано е първия град в Италия дето от 2017 започва експериментално да се използва новата технология,а в Китай Ухан . Някакъв друг господин професор спомена че 5g мрежата буквално пържела клетките и причинявала в дългоссрочен план рак и други бедствия.
Не знам дали е забавно.Мисля,че мин.година в Амстердам протестираха срещу въвеждането и в целият град.Имали доказателства,че птиците масово измират,където има 5G.Отделно същите притеснения и за човешкото здраве.
Гледах българка от Рим как се гневеше,че Италия е взела твърде късно мерки за карантина.Как младежите се подигравали и подценявали ситуацията.Посъветва ни да се пазим и да бъдем стриктни.Другата,за която писах преди пък и бяха смешни мерките на нашето летище.При такива разногласия навсякъде,не знам на какво може да разчитаме.На късмет.

# 16 151
  • Bulgaria
Ако се окаже, че пробивът в намирането на лекарство е български ще е наистина много интересно и неочаквано. Ще имаме повод за гордост. Те разработват тази молекула от 4 години за коронавируси, но този в момента се различава значително от познатите до момента щамове, та ще видим до къде ще я докарат с тестовете.

# 16 152
  • София
Не знам видяхте ли тези графики.

https://mobile.twitter.com/henrikenderlein/status/1236748772455170049
Италия съпоставена с Германия.
Графиката показва, че в момента Германия е на нивото, на което е била Италия на 25.02.

Ахам. Гледах ги. Но все пак няма гаранция, че Германия ще повтори италианския модел. Италия е Китай в Европата. Ами ако Франция, Германия и Испания са Корея и Япония...? Малко вероятно, но все пак.
Нека видим, следващия месец ще е критичен. Да не забравям все пак, че първото огнище бе в 'Мюнхен' и от там тръгна заразата и в Италия. А и при Италия имаме куп утежняващи фактори събрани в едно, нещо което не може да се каже за страните съседки. Ох, ще видим...

Италия: +977 случая, +168 смъртни случая.
Общо 10149 случая, 631 смъртни случая.

BREAKING: Italy reports 977 new cases of coronavirus and 168 new deaths, raising total to 10,149 cases and 631 dead https://t.co/eUoE2b20hL

Ужасна цифра при умрелите. Sad И още няколко дни ще е все така. Твърде много са в критично състояние...
Поне малка светлина в тунела, за първи път откакто вируса ги удари имаме по-малко регистрирани случаи, ако това са пълните данни, с цели 1000 случая по-малко от вчера ми е малко съмнително. Но дано е истината. Защото ефект от карантината не може толкова бързо да има, по-скоро след 10 дена поне. Да има регулярна крива надолу, дори и с малко. Simple Smile

# 16 153
Ако се окаже, че пробивът в намирането на лекарство е български ще е наистина много интересно и неочаквано. Ще имаме повод за гордост.

Не знам за какво ще се гордеете, ако не участвате в разработката.

# 16 154
Може би е писано вече, но прочетох че в Китай има само 19 случая днес, което си е едно нищо.....Дано да заглъхват нещата вече там и след това тук....
http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2164602

Общи условия

Активация на акаунт