Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 885
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 485
  • Bulgaria
Тази болница е даже по-ужасна от тази в Бяла Слатина, която вчера коментирахме.

Сега ще запасят всички болници с облекло и маски, но вие мислите ли, че вече не са минали случаи от там? Аз лично не го вярвам. И далеч не вярвам, че това са първите случаи в болници. Просто тестват много малък % от настанените и винаги има шанс за пропуск. За това облекло и маски съм много разочарована, как може дори инфекциозните отделения да нямат. Можеха да снабдят още преди месеци.

# 16 486
Имате ли идея в коя част на Турция е заразеният от коронавирус?

# 16 487
  • MI
Пациент 1 в Италия е 38 годишен активен, спортуващ мъж, без съпътстващи заболявания. Чак вчера казаха, че вече диша сам. Това, че няма смъртни случаи под 50 години засега не значи, че младите винаги го карат леко.

# 16 488
Ясно ни е състоянието на повечето болници,  това е положението и не е от вчера. Хайде да спрем с това. Не е важно мястото, а оборудването и кой ще лекува. Нямаме възможностите на Китай.

Затова пък, за разлика от тях, имахме време, ако не за екипи и маски, поне за пример как се предприемат мерки.
Обаче аз от януари се възмущавам на “ семейството”’ЕС, което всъщност реши ли нещо днес?
И само Китай, Иран, ЮК и Италия ли са рискови и защо само те?

# 16 489
  • София
Здравният министър на Великобритания, 62 г., е заразена с коронавирус.
https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/10/coronavirus-u … live-news-updates

# 16 490
  • София
Имате ли идея в коя част на Турция е заразеният от коронавирус?
Прерових последните постове в Туитър, но намирам само предположения, че е в Истанбул. Из сайтовете- също не откривам.

# 16 491
Ами аз съм с увредени дробове, синът ми и баба ми също. Разрешаваш ли ми да се притеснявам, или ти развалям не-паниката? Глупава ли съм?

Какво ти е увредено на белите дробове? Отговорът е необходим, за да ти се отговори дали да се притесняваш....После друго - ако се притесняваш от Короната, от другите грипове притесняваш ли се? Защото то и Короната е като всички останали грипове...днес дори и на брифинга казаха, че при някои хора дори протича безсимптомно, обаче кой ли ги слуша....важното е паника да има.

# 16 492
Здравният министър на Великобритания, 62 г., е заразена с коронавирус.
https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/10/coronavirus-u … live-news-updates
В Англия е ***** ** ****. Моите близки са много притеснени, днес в техния квартал е диагностициран случай. Ходят на работа с корабче от доста време, за да избегнат навалицата в метрото и доскоро е било празно, но напоследък корабите са пълни.

# 16 493
Дано е истина, испанците открили лекарство. Не го знам сайта дали е достоверен, ама поне е нещо хубаво. Това лекарство било за белодробен рак.
https://www.eurocom.bg/new/ispaniya-otkri-lekarstvo-sreshchu-kor … iOOjsDXM.facebook

# 16 494
Министърът на здравеопазването в Англия  е позитивна за коронавирус: Имала в контакти на високо ниво миналата седмица.

https://www.google.com/amp/s/www.thesun.co.uk/news/11144782/heal … -coronavirus/amp/

# 16 495
Дано е истина, испанците открили лекарство. Не го знам сайта дали е достоверен, ама поне е нещо хубаво. Това лекарство било за белодробен рак.
https://www.eurocom.bg/new/ispaniya-otkri-lekarstvo-sreshchu-kor … iOOjsDXM.facebook

На доста места го има това съобщение,  но без да разбирам особено - това не ми звучи обнадеждаващо.
https://www.esmo.org/oncology-news/EMA-Recommends-Refusal-of-the … n-for-Plitidepsin

През 2018-та Европейската агенция по лекарствата е отказала да го регистрира, споменават се тежки странични ефекти.
Силно се надявам в мътната вода покрай коронавируса да не се допусне прибързано пускане на ваксини и лекарства със спорен баланс между ползи и вреди.

# 16 496
  • София
Нещо ме съмняват, това не е ново лекарство, ама кой знае, а дано... Simple Smile
И испанците са наредиха на опашката. Значи имаме: германци, американци, австралийци, испанци и българи. Дано все отнякъде изскочи заека. Аз съм сигурен, че ще открият лек, защото най-малкото са заложени милиарди, всъщност трилиони. Учените от цял свят никога не са действали под такъв пожар и натиск, а представям си само колко пари ще донесе фирмата, която ще патентова и продава цярът. Въпросът е чисто технологичен. Трябва време да се види какъв ще е ефектът на дадено лекарство, а те са от 3 до 6 месеца обикновено. Някъде около Юни/Юли би трябвало да излезе нещо (дано)… Simple Smile
Но за съжаление лъсна една друга истина, която никой не може да оспори. Истината, че ние гордите, свободни и независими европейци изобщо не сме толкова напред с материала. Азиатците ни посрамиха отвсякъде. Масово политици и ръководни фактори лъснаха по бели гащи, неподготвени и буквално незнаещи какво да правят. А огромна част от обикновените хора са толкова разглезени от социалното си положение, че не могат да погледнат по-далеч от носа си. Аз в конспирации не вярвам, но ако това е тест, то Европа се провали с гръм и трясък.

# 16 497
Чудно ми е колко хора отиват по спешните отделения в момента, провокирани само и единствено от психосоматични състояния заради страх, бъркайки хипохондрията/паническите атаки с нещо по-сериозно?
Натъпчат се като стриди в болниците... и хванат че наистина се разболеят.

# 16 498
На мен тая работа с обаждането по телефона, за да се реши по преценка на лекаря дали да се ходи в болница и да идва екип да извозва болния ми се вижда пълна фантастика. Все пак да не забравяме, че все още няма линейки в БГ и все още бърза помощ масово отказва да се отзове на сигнали за хора над 60 години. Това си е от години практика. Какво ще е различното сега? Ще чакат хората да са вече в тежко състояние, за да благоволят евентуално да ги вземат в болница и ще ги делят пак на млади и стари. И как по-точно джипито ще разбере в тоя ми ти телефонен разговор, че болния трябва да бъде взет за болницата, защото сигурно е коронавирус? Акъла ми не го побира това.

# 16 499
Чудя се  защо възрастният човек, след като е бил с проблеми с белите дробове, е настанен във вътрешно. Не би ли трябвало веднага да ги усъмни нещо и да го изолират? Иначе на улицата едно закашляне и те гледат с подозрение, пък той идва в тежко състояние и затруднено дишане и го разнасят из половината болница.
Отделно ако във всяка болница се явят един-двама такива неразбрали и извадят от строя цели отделения и сума ти медицински работници, и става страшно за останалите болни.

Защото в Пирогов няма пулмология, доколкото зная. А колко часове са го развявали из коридорите на Пирогов, по снимки, изследвания, колко се чака пред кабинета "вътрешни болести" и каква е навалица там, че масово ги пращат първо в този кабинет, ако не са с травма...
А жената, доколкото разбрах, е отишла да го види и тогава припаднала. Странно ми е , защо и тя не е била прегледана, когато него са го приели. Не се е развил за 1 ден при нея. И кой знае къде е обикаляла преди това и дали не се е придвижила с градския транспорт...
Представям си как ще търсят контактните.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 03:52 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт