Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 428
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 500
  • забравих си мисълта...
Доброволци, които да бъдат заразени с коронавирус?
Британска лаборатория търси доброволци, които да бъдат заразени с корновирус и на тях да бъдат изпробвани ваксини.

Все повече и повече хора са заразени с разразилия се коронавирус Sars-CoV-2. Изследователите работят усилено за разработването на ваксина. Тя може не само да помогне на много хора, но и да донесе много пари. Британска лаборатория  търси доброволци за тестове с ваксина. Те ще получат 3500,00 паунда или това са около € 4000,00 за две седмици, пише The Times. (Аз ще допълня от мен, е, ще ги получат ако останат живи!).

Според The Times се твърди, че доброволците ще бъдат заразявани с два известни, но по-малко опасни щама на коронавируса 0C43 и 229E в карантинна лаборатория в Лондон.
Тези принадлежат към едно и също семейство вируси и трябва само да предизвикат леко респираторно заболяване. Професор John Oxford, професор по вирусология в университета Queen Mary в Лондон, заяви пред The ​​Times, че участниците ще изпитат симптоми на настинка или кашлица, подобно на Covid-19.
За целта се предвиждат 24 доброволци, които ще бъдат настанени в карантинна лаборатория. Като предварително ще бъде проучена тяхната медицинска история, също ще им бъдат направени изследвания на кръвта, орината и сърцето. След това те ще бъдат ваксинирани и поставени под карантина за две седмици. През тези две седмици участниците нямат право да контактуват с други хора, да спортуват, както и да се хранят свободно. Храната им ще бъде строго определена. Главният научен сътрудник на Hvivo Andrew Catchpole каза пред The ​​Times, че няколко месеца след началото на проучването на ваксината, може да се прецени дали тя действа. При търсене на подходящи доброволци трябва да се гарантира, че те все още нямат анти тела срещу коронавирус. "Всъщност всички ние сме били изложени на много коронавируси, така че бихме могли да развием някакъв имунитет".
Веднага след като Hvivo бъде одобрен от британската институция за регулиране на фармацевтични и здравни продукти, компанията планира да стартира.

От тук

# 16 501
Какво е това  да дадеш днес 10 лв за маски?
Трябва да се измисли нещо .
Говореха нещо за активен въглен , който предпазвал .  . ?
Активния въглен ще те предпази от изгорелите газове на автомобилите, но в еднократните маски е толкова малко, че и от това няма да те предпази.

# 16 502
  • София
Аз още вчера четох за хоспитализирани в Лом със симптоми. В Северозапада много хора се върнали от Италия. Какви са тези безотговорни хора, от неграмотен етнос ли са?

Северозападът е най-бедния край в България. Това не е тайна. В Лом и околностите има много роми, които работят в Италия и вероятно са се прибрали. Аз тъй като съм от този край, се интересувам. Има поставени 91 човека под домашна карантина в област Монтана и над 80 в област Видин. Ясно ни е колко се спазват, макар че от РЗИ трябва да ги следят.
От една страна е добре, че има толкова хора под карантина От друга - би трябвало експресно да се въведат мерки за спазването й - глоби, затвор и пр. Ако не друго, поне някои ще излязат съвестни и ще спазват карантината си.

# 16 503
  • Варна
Преди няколко дни сънувах, че открили лекарство срещу Ковид 19 правело се от мед. Simple Smile
И тази сутрин попадам на тази статия: Пчелар: Хапвайте мед срещу коронавирус
Статията. ако може да се нарече така, е изключително тъпа, ама съвпадение.. знам ли може да не съм го сънувала случайно. Joy

# 16 504
И само Китай, Иран, ЮК и Италия ли са рискови и защо само те?
За САЩ са рискови страните от лист 3 и лист 2 https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/after-travel-precautions.html

Връщащите се от там се само поставят под карантина. Казвам, че се само поставят, но до сега никой не го е направил от заразените. А продължават да се връщат заразени от круиз в Египет, трета група чакаме.

# 16 505
  • София
И само Китай, Иран, ЮК и Италия ли са рискови и защо само те?
За САЩ са рискови страните от лист 3 и лист 2 https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/after-travel-precautions.html

Връщащите се от там се само поставят под карантина. Казвам, че се само поставят, но до сега никой не го е направил от заразените. А продължават да се връщат заразени от круиз в Египет, трета група чакаме.
Това в коя държава?
Крайно време е у нас някой (журналист?) сериозно да постави въпроса за глоби и затвор при неспазване на карантина. Не е нужно да се поставя полиция пред входа, а само изненадващи проверки от РЗИ. Достатъчно е като те проверят днес в 10 ч., след което служителят пие едно кафе и дойде пак в 10.45 у вас, да ти настръхнат косите кога и дали пак ще дойде, та да си стоиш мирно домА.
Ама Бойко нали си пази репутацията, че избори идат догодина, чуди се как да угоди на всички - на вярващите и на невярващите.....

# 16 506
Относно лекарите ...
Гледах преди малко тези от Белодробна болница, които заплашват с колективна оставка, защото нямат подходящо облекло да посрещат рисковите пациенти...моята лична лекарка излезе в месец отпуск (все пак е на 80 години)...  Разбирам тях, разбирам и нея, и все пак ми иде да изкрещя "на кого ни оставяте"??? Sad

А тях на кого ги оставяме? Нали ви е ясно, че те първи падат, защото са на фронтова. Особено без никаква защита, какъвто е случаят в момента

Това казвам, че ги разбирам.
И все пак ме обзема отчаяние.

А поне вдига ли си телефона? В Ломбардия лекуват по телефона до колкото могат. И докторите и пациентите предпочитат да се виждат по-рядко. Хората всячески избягват ходенето в болница.

# 16 507
Пациент 1 в Италия е 38 годишен активен, спортуващ мъж, без съпътстващи заболявания. Чак вчера казаха, че вече диша сам. Това, че няма смъртни случаи под 50 години засега не значи, че младите винаги го карат леко.
Диша сам, но.му подават кислород. Все още е далече от оздравяване. Жена му, която е и бременна изкара вируса по-леко и си е у дома.

# 16 508
Изключително тъпо се е получило отново!...
Отишла жената на свиждане и понеже била в много тежко състояние, припаднала!
И през това време, вероятно е заразила сума народ!

Най-страшното за мен е, че колкото и ние да се пазим, колкото и да се крием по домовете си, заради безотговорността или простотията на някой друг пак можем да пострадаме - да се заразим!

Омръзна ми от тъпи, но упорити хора.

# 16 509
Във ВМА има спешно, в Александровска има, сигурно и Окръжна, в кардиологичната болница и т.н.

Моля ви се, спрете да хейтите лекарите, че на тях разчитаме, все пак!
То лекарите никой не хейти. Те са сега най-важни. Но истината е, че във ВМА няма места и си го казаха още преди дни. Това , което са отделили се е запълнило за вируса. А преди месец нямаше места и без короната за другите отделения.
 Помагат ти, стоиш 3 дни и чао, за да дойде другия. Тук някой каза, че не било така имало пътеки и 5 дни минимум. Ми не е , ама така става, има болни хора, чакат. Сега с този вирус не се стои по 3-5 дни. Поне 14 май или не знам , но са повече. Леглата са заети, а не са много. Къде ще настаняват другите се питам, за апаратура...това вече са екстри. И лекарите трябва да работят, не ги виждам. Дори четох , ама може пак да е лъжливо та не го сложих, че напускали и излизали отпуска. Дано не е така, защото... Малко ще са тези дето ще се борят си мисля, та те дори нямат с какво да застанат защитени до болния. И дали всички ще са като италианските лекари. Дано, иначе...с това дето разполагаме сме за никъде.

ПП. Не са ме пращали в Пирогов. Преди няколко години с гърч и висока температура бяхме 1 път с линейка и Бърза помощ отведена там. Сега опитахме в частна болница сами сме я водили , а после ВМА и там я приеха . От София съм винаги била)))) Божеее , тук сякаш се надлъгваме.

# 16 510
  • Варна
Изключително тъпо се е получило отново!...
Отишла жената на свиждане и понеже била в много тежко състояние, припаднала!
И през това време, вероятно е заразила сума народ!

Най-страшното за мен е, че колкото и ние да се пазим, колкото и да се крием по домовете си, заради безотговорността или простотията на някой друг пак можем да пострадаме - да се заразим!

Омръзна ми от тъпи, но упорити хора.
A защо изобщо са я пуснали, нали свижданията са забранени.
Пак всичко в държавата е "мижи да те лажем" Sad

# 16 511
  • София
С чели ли сте Чумата на Камю?
Е на това  му казвам тягостна обстановка, почти няма коментари в темата.Stuck Out Tongue Winking Eye

Дават по сутрешния блок как разтоварват маски N95, очила и костюми от Турция. Ще покрият нуждите за "Първа линия"

# 16 512
  • София
Зам.министърът на здравеопазването е толкова нагъл!!!!!! Вика - абе няма значение,, че маските са с изтекъл срок на годност. Може и с шал да се пазит лекарите!!! С шал!!! То това не е операция, за да са с нормален срок на годност. Направо не мога да повярвам! Нямат облекла  нямат маски лекарите и сестрите, а тези правителствени идЕОти буквално убиват лекарите. Страшно съм възмутена

# 16 513
Лекари и сестри подават оставка защото ги било страх. Ай, честито!

# 16 514
  • София
Започва неадекватстването.
Напускал персоналът на белодробната болница.
Маските им били с изтекъл срок, дайте ми ги на мен тия с изтеклия срок Rolling Eyes
Докарали им снощи 8 контактни с двамата заразени от Пирогов. За какво им ги карат, явно не  са болни, не можаха ли да ги карантинират по домовете...

Общи условия

Активация на акаунт