Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 533
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 515
Медицински сестри напускат, защото не били психически готови за работа с евентуални заразени...

# 16 516
На мен тая работа с обаждането по телефона, за да се реши по преценка на лекаря дали да се ходи в болница и да идва екип да извозва болния ми се вижда пълна фантастика. Все пак да не забравяме, че все още няма линейки в БГ и все още бърза помощ масово отказва да се отзове на сигнали за хора над 60 години. Това си е от години практика. Какво ще е различното сега? Ще чакат хората да са вече в тежко състояние, за да благоволят евентуално да ги вземат в болница и ще ги делят пак на млади и стари. И как по-точно джипито ще разбере в тоя ми ти телефонен разговор, че болния трябва да бъде взет за болницата, защото сигурно е коронавирус? Акъла ми не го побира това.

И да ти и чудно, както се и подкарали няма да имаш избор, след като на всеки случай дотук се затваря болница.

# 16 517
Това не може да е истина! Лекари и сестри напускат, защото не искат да лекуват пациенти с Ковид? Кажете ми, че не съм разбрала!

# 16 518
Ей това се опитвам да кажа, че ще стане - неадекватност и тотален срив на и без това лабилната ни система и психика, от паника! Стегнете се, няма друг вариант освен да минем и през това и го победим!

# 16 519
Медицински сестри напускат, защото не били психически готови за работа с евентуални заразени...

Т.е. Като са си избрали професията не са разбрали, че работейки в болница могат да се заразят?!

Моето мнение за Пирогов е изключително негативно откакто бях изхвърлена оттам, защото бременна и със задух се осмелих да потърся спешна помощ за първи път през живота си там. Даже не ме попитаха за оплаквания - съществото с надпис “д-р” отвори вратата и преди да кажа каквото и да е ми вдигна луд скандал за това, че чакам пред вратата сякаш нямало други болници в София. В съзнанието ми се е забило “Кой изобщо ти каза да дойдеш тук??? Махай се, търси си лекаря по район”. Цялата тази тирада се разви без да кажа каквото и да е, само бях седнала с мъжа ми пред вратата и се опитвах да си поема въздух...

# 16 520
Ами аз питах преди дни, не ми отговори никой. Знам, че лекарите и сестрите подлежат на мобилизация. Само за военно време ли се отнася или примерно и за епидемии може да се приложи? Въпросът ми беше във връзка с това, че Борисов говореше за пренасочване на лекари. Чудех се могат ли да пренасочат лекари от частните болници и практики или само в държавните мислят да ги въртят?

# 16 521
Британският здравен министър с положителна проба за коронавирус

https://nova.bg/news/view/2020/03/11/280833/британският-здравен-министър-с-положителна-проба-за-коронавирус/

# 16 522
  • София
Това не може да е истина! Лекари и сестри напускат, защото не искат да лекуват пациенти с Ковид? Кажете ми, че не съм разбрала!
Нормално,толкова поне на лекарите не можаха да осигурят предпазни средства!Ще става страшно като гледам колко са подготвени и всичките смешници как се крият като мишки и си менят мнението през две минути.

# 16 523
  • София

Не напускат, искат да им се осигурят необходимите предпазни обрекла. За екипа на Белодробна болница София става дума.Токущо гледах репортаж по Бтв.

# 16 524
Аз си мисля, че хората не бива на собствен ход, разпознали симптоматиката, да ходят в спешни кабинети. За тези двамата от Пирогов точно това чета, че са отишли на собствен ход, разпознали сипмтомите. Това означава-автобуси, улица, вероятно аптека, защото са влизали преди това за лекарства, магазини, и на финала-половината болница.

# 16 525
За времето, което имаха, можеха да обучат медицинския персонал, да набавят необходимите материали, да реорганизират производства, да изготвят и разиграят план за действие....
Еднакво опасна е и паниката, и циничното невежество.

# 16 526
Какъв мотив биха могли да имат мед. сестрите да рискуват здравето на близките си, и своето? Мизерната заплата сигурно, или адекватно оборудване и условия на работа?? Не постъпват правилно, но мога да ги разбера.
Трябва да има и закон някакъв "план пандемия", който да не го позволява. Продавачката на касата в магазина не е в по-безопасно положение, както и един куп други професии работещи директно с хора.
Трябва да се избягва това ходене до болницата, да направят хотлайн както е в другите държави. И то БЪРЗО!!

# 16 527
Ох, паника ли бе да я опишеш. Спокойно всички. Не напускат, даже едната лекарка си каза, че не може да си напусне работата. Но искат защитни облекла! И това е нормално. Абсурдно е да ги оставят без такива.

# 16 528
  • MI
Защо се сърдите на лекарите?! Без предпазни мерки и ясни правила те ще са първите пострадали. За такова нещо като описаното в Пирогов, ако се окаже положителен теста, тук затварят болницата за дезинфекция и тестове на всички, били в контакт. Я си представете да затворят Пирогов...

# 16 529
Жената, чиито мъж снощи гледал мач на шампионска лига излъчван от Германия, от което си направи извод за лошите мерки в Австрия, защото и двете са в Шенген, знае ли че се играят без публика мачовете?

Общи условия

Активация на акаунт