Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 872
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 920
  • София
Аз само не разбирам защо се коментират сестрите и тяхното "нежелание" да работят? В болниците няма елементарни консумативи, които е трябвало държавата да подсигури, а тя имаше достатъчно време да го направи.
Честно казано, и голяма заплата да ми предложат, не бих изложила семейството си на риск... А си представете с тези гръмки призиви да напуснат, ами, ако наистина го направят?

# 16 921
Аз съм учител и съвсем отговорно и осъзнато няма да пусна моето дете на училище скоро.

# 16 922
  • София
Епидемиологът д-р Мира Кожухарова: много от мерките при епидемия от този тип били разписани и проигравани от СЗО, но пак не сработиха.
П.С. По-черногледите могат да пропуснат първата част, че звучи успокоително 😀

https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/11/4038788_daite_po-spokoin … oronavirusa_ne_e/

# 16 923
  • Другата България
Когато писах преди седмица-две, че трябва да се отделят болници специално за лечение на заразени без да се смесват с потока на други пациенти в центъра на София и големите градове много тук негодуваха..
Вземи пример от последния случай.
Тези двамата дори не са предполагали, че са с коронавирус. Как да ги отделиш? В Плевен и Габрово е същото, установява се вируса при вече настанени в болница пациенти, наравно с останалите.
Горното е приложимо при вече по-сериозен брой заболели, които са тествани въз основа само на това, че са били контактни и е установен вируса. Дано не се стигне дотам.
А и колко са "големите" градове? В които има повече от една болница? На пръсти се броят. Идея нямам как стоят нещата с частните такива и дали при нужда биха предоставили легловата си база за пациенти с корона.

# 16 924
Утре в Бургаска област децата са на училище. За 1 месец се разболяхме от двата типа грип. Сега ако се появи случай на корона вирус в училището на дъщеря ми и от него ще се разболеем. Тя е първи клас, колкото и да й повтарям да си мие ръцете, да не си пипа очите, носа или устата е невъзможно да се спазва. Според мен трябва да удължат ваканцията Sad

# 16 925
При нас почина трети човек, NRW в община Хайнсберг, огнището.
Общината казва, че няма възможност сама да контролира дали се спазва карантината, което според мен означава, че ще искат разрешение за по-сериозни мерки.

# 16 926
Община Валенсия са отменили най-голямата си фиеста, която трябваше да започне утре и слава богу.

# 16 927
Когато писах преди седмица-две, че трябва да се отделят болници специално за лечение на заразени без да се смесват с потока на други пациенти в центъра на София и големите градове много тук негодуваха..
Тези двамата дори не са предполагали, че са с коронавирус. Как да ги отделиш? В Плевен и Габрово е същото, установява се вируса при вече настанени в болница пациенти, наравно с останалите.
Горното е приложимо при вече по-сериозен брой заболели, които са тествани въз основа само на това, че са били контактни и е установен вируса. Дано не се стигне дотам.

Ами например с изнесени приемни звена извън основните сгради.. отиваш, лекаря преценява (научих модерната дума триаж) - ако имаш симптоми, пренасочване към определената болница за COVID, ако си за друго, преминаваш навътре. Не е квантова физика..

# 16 928
Аз съм учител и съвсем отговорно и осъзнато няма да пусна моето дете на училище скоро.

Да разбирам, че няма да ходите на работа?
Говорих с приятел в Люкс. Каза, че е хаос и истерия, болницата нямала капацитет и дано не се налага да се стига до нея. А още нямат почти болни.

# 16 929
# 16 930
Аз само не разбирам защо се коментират сестрите и тяхното "нежелание" да работят? В болниците няма елементарни консумативи, които е трябвало държавата да подсигури, а тя имаше достатъчно време да го направи.
Честно казано, и голяма заплата да ми предложат, не бих изложила семейството си на риск... А си представете с тези гръмки призиви да напуснат, ами, ако наистина го направят?
Добър повод е да извият малко ръцете на тези горе и да си извоюват това онова. Ама ако наистина напуснат просто от страх..  да може да са първа линия, ама има и шофьори които ще продължат каквото и да става да им карат храна и офиси с служители администриращи логистиката, хора който поддържат Електрическата система, водна система, телекомуникации, всички трябва да си вършим работата за да продължи що годе нормален живот. Да най-голям е техният риск за това и следва да им се осигурят адекватни предпазно средства.
Ама да кажеш "тука стана страшно аз ще си ходя " не е правилно.

# 16 931
Трите ми деца са ученици в  най-голямото училище в Пловдив - 1600 ученика. Стотици родители всеки ден се струпват при водене и вземане от училище. Не ми се мисли в понеделник какво ще правя ако трябва да са на училище. Едното ми дете е с астма. Другите двама са в 4 клас, предстой им нво и кандидатстване, но съм убедена, че ще се спрявят и здравето е на първо място. И в момента системата на образованието бълва едни 40% функционално неграмотни, какво ли толкова ако обявят една по-дълга ваканция поради форсмажирни обстоятелства?!
Господин министър-председателя да не ми обяснява, че щетите за икономиката можело да са непоправими! Само загубата на животи е непоправима инеобратима. Пари се печелят, икономики се възстановяват. Света познава не един такъв пример. Тъкмо малко човек да си даде сметка, че парите за ядене не стават и сме се самозабравили, забравили сме връзката си с природата, със земята, ами се превръщаме в нещо комично само, защото мода и тенденции бълват все нови и нови идиотии. Само като погледне човек на къде вървят нещата в световен план, едни са се налапали и правят тоалетните си златни, други едва преживяват, а всеки ден деца умират от глад.
Дават пари за всякакви безумия, поръчки, фирми, фондове, бюрокрация само и само да крадат, а ние събираме пари от капачки за да спасим новородените... Що за извращение е това? Колко години ги чакаме да въведат електронно правителство, включае всякакви услуги и обслужване от държавата ама не, сега можеше да се избегнат доста струпвания.
Колко хиляди са администрация и чиновници в тая държава, къде спят, защо ние тук в една тема, абсолютни лайци и хора най-обикновени видяхме, че нещата отиват на зле пък те не?
Паника сме всявали! Това, че се интересуваш, разсъждаваш и си притеснен не е паника. Такава ще настъпи заради тяхните неадекватни и закъснели действия!

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 14:20 от valeriq.k

# 16 932
Най- ме дразнят туристическите агенции, които удобно са си загасили телевизорите снощи, на Референдума, на който епидемолозите казаха "просто не пътувайте", а не "до къде е ок да се пътува". И аз си отложих пътуване до северна държава заради ситуацията.
За да не губят пари са готови да лъжат, омаловажават и да носят от 9 кладенеца измислици.

# 16 933
  • Другата България

Ами например с изнесени приемни звена извън основните сгради.. отиваш, лекаря преценява - ако имаш симптоми, пренасочване към определената болница за COVID, ако си за друго, преминаваш навътре. Не е квантова физика..
Да, на теория звучи прекрасно. Дори прекалено прекрасно.
Не знам имаш ли представа за реалността обаче. Във връзка с болднатото-да речем това се случва във Видин, че доста се споменава тук в темата. Където болницата е една и няма инфекциозно, в ремонт е, а и няма лекари. Към коя точно "изнесена болница" за коронавирус да се пренасочи болния? Към тази в Лом? Ама то и там е една единствена за цялата община, тогава какво правим? Монтана? И там е една за цялата община.
Затова дописах предния пост, че предложението ти е приложимо за големи градове, които са просто смешно малък брой на фона на останалата част от страната.

# 16 934
Родителите с малки деца на държавна детска кухня смятат ли да продължават с нея при тази ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт