Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 194
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 905
  • Шумен
Най-много се стресирах от информацията от Бойко Борисов, че пикът на заболяването у нас се очаква да бъде през септември. Не може ли просто всичко да свърши, както беше с еболата преди 5 години. Писна ми вече! Почти цялото ми семейство попада в рисковата група. За тях се притеснявам, не за себе си!

Абе какво го слушаш, цитира виден вирусолог от Германия, който каза същото за Германия, преди това китайски такъв го каза за Китай. Изобщо не мисля, че някой от медицинските експерти е наясно дали и кога ще бъде пикът в световен мащаб. Меркел и тя с нейните 58 милиона болни германци. Много координирано ми звучат тия в Германия, може и де знаят повече за естеството на вируса...

# 16 906
В Шумен масово  подписват петицията. Браво на тях. Последните 10 страници са основно от този град. Хайде да  се разпространи и в цялата страна. Пускайте сред колеги и родители.
https://www.peticiq.com/signatures.php?tunnus=253742&page_nu … 5&num_rows=10

# 16 907
  • Bulgaria
rorik, въпросът беше в това, че в момента затварят и карантинират болници, а не се знае вече колко заразени са минали от там. Което важи и за всички останали болници, които нямат открит случай.

# 16 908
  • София
Мога да кажа едно, че в офиса ми вече има карантинен режим и хората се допускат само до деловодство и каса /работя в държавна институция, коя е няма значение/, това е по заповед на министъра на здравеопазването, предполагам, че и на другите места е така. Няма как да спра да ходя на работа въпреки, че се притеснявам от тоя корона вирус. Взимам лични мерки миене и дезифенкция, но доколко има ефект и дали ще има не знам. Доколко ще се опазим ще видим. Но Бог да ни пази. Дано затворим границите поне, макар, че ме съмнява да стане.

# 16 909
Вървим с бързи стъпки към карантина. Може би много по-рано, отколкото Великден, като гледам. Като гръмнат още 2-3 случая и ако няколко човека починат, такъв вой ще нададе народа, че ще бързат да наложат мерки.

Моя позната, която работи в американска фирма и непрекъснато контактува с  колеги в Америка, каза тази сутрин, че и там имало голяма тревога. Говорели само за вируса, на никого не му се работело. Хората навсякъде са много уплашени. Не си мислете, че само тук хората" са се побъркали". Всички са застрашени.

# 16 910
Учениците от област Благоевград  утре са на училище.
Толкова ли е голяма България, че трябва да са затворени училищата в едни области, а в други- не?!?
Чакаме короната и като се появи - тогава ще ги затваряме. След дъжд качулка.

Защото си нямате грип Б. В София училищата са затворени заради грип, не заради някаква си "гад".

# 16 911
В Шумен масово  подписват петицията. Браво на тях. Последните 10 страници са основно от този град. Хайде да  се разпространи и в цялата страна. Пускайте сред колеги и родители.

Някой може ли да направи петиция всичко да се затвори?

# 16 912
Бе тая баба с колко цигани се срещнала  посред зима??
Вие в София проверихте ли си китайчетата в Илиенци дето се върнаха  от Китай и се натоарват в един вагон в метрото човек до човека??
Накарахте ли ги задължителбно да си платят теста ?
Видяхте ли им фактурите на колко човека са издали  с пълните данни?
Кой ще плати тия всички  тестове?
Тръгнали да гонят Михаля у Василовци
 .
С тези множество въпросителни ми се струва се разгорещи. Температурата ти как е??

# 16 913

Някой може ли да направи петиция всичко да се затвори?

Всеки може да направи каквато си иска петиция.

# 16 914
Моята позната в Букурещ си е затворила кафенето.. местните власти са минавали от заведение на заведение да оглеждат дали може да се осигури безопасност за клиентите..

# 16 915
А какво стана със лекарите и сестрите които напускат.  Май в България това е проблема - имаме болни, имаме болници, и а легла, но за съжаление оставаме без лекари и сестри.

# 16 916
Ако разбирам правилно училищата и градините ще работят, независимо колко случая има по градове. Ще се затварят само ако има болно от корона дете.
Това е най - глупавото възможно нещо. Докато едно дете се влоши /ако изобщо се наложи преглед/, поне 40 ще са заразени на първа линия и те ще налепат още по толкова.

Тъкмо се зарадвах, че веднъж ББ ще ми хареса и за два дни тръгна на обратно. Не бива да се пускат по - леки мерки. Считам това за грешка.

Именно!
Като се има предвид хигиената каква е в у-щата, почистващият персонал чисти с една стирка и вода само, колкото прах да няма. В някои у-ща може и да има сапун, но не във всички. Явно в раницата с учебниците и храната, и сапун и спирт ще трябва да носят децата, да си хигиенизират ръцете, чиновете, дръжките,  ами дето стоят на сантиметри едно от друго, поне 30 в стая....

# 16 917
  • София - Рим и обратно
Италия ще се справи, на нас дупЕ да ни е яко с това мислене. Освен другото ще се изпоизядем.
Точно така е. Там поне хората се обединяват при бедствия - какво ли не им дойде до главата - наводнения, земетресения, паднали мостове, епидемии.... Е, не съм чула никога да се наежат един срещу друг, точно обратното са на нас.

# 16 918
И какви легла имаме, да не би да са оборудвани за обдишване ...
В София също затварят заведения, с грижа за клиенти и здравето на семействата си. Все пак е временно.

# 16 919
Когато писах преди седмица-две, че трябва да се отделят болници специално за лечение на заразени без да се смесват с потока на други пациенти в центъра на София и големите градове много тук негодуваха.. сега заразени в Пирогов, вероятно заразени в 'Света София'.. ще се появят и във ВМА, и в Александровска, Окръжна, ИСУЛ и сме до там..

Общи условия

Активация на акаунт