Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 099
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 890
Леля ми туко - що ми писа, живее в Италия, че положението не е никак розово. И са под карантина и не излизат никъде. И не могат да пътуват никъде/не че искат/. Мен ме притеснява, че БГ изобщо не сме подготвени за квото и да е ...било то и корона вирус.
Ломбардия се задъхва,че ние ли ще се справим?БОГ да ни е на помощ.

# 16 891
  • Другата България
Аз още снощи написах, че пациент 0 ще се търси в Северозападна Бг. първоначално.
Поне за тези болни.
Те освен ако не водят една статистика за народа, друга за пред политиците ми се струва че няма да могат да намерят собствения си задник.
Така е по протокол. Много е трудно упражнението, наистина. Самият факт, че са били при ОПЛ, който пък оттогава се е срещнал с още куп пациенти го прави още по-трудно. В случая предполагам /подчертавам, че предполагам/ ще се обърне повишено внимание на хората, които вече имат симптоматика, ако има такива. Естествено, че няма да се тества цялото село.
И изобщо не говорех за България, а специално за тези хора в Пирогов. Предполагам никой не смята, че те, тези в Плевен и Габрово са се заразили от един пациент 0.

# 16 892
Италия ще се справи, на нас дупЕ да ни е яко с това мислене. Освен другото ще се изпоизядем.

# 16 893
danielad, и аз мисля като теб.
В град с регистрирани случаи, хората без маски в голяма верига хранителен магазин, повели и децата си. Поне децата ги оставете вкъщи.  Позната, която работи с много хора е без маска, защото не може да я търпи. Приятелка си уши маски. Който има желание да носи ще носи. На почти никой не му пука. Всеки се мисли за недосегаем.
Детето ми няма да посещава детска градина. В подготвителна група е.

# 16 894
В цяла Европа децата си учат, не знам защо очаквахте тук да е различно? Такава ни е системата - европейска.

Parliament започнете да правите разлики между СПИН и вирус, защото вече сериозно взе да ми се набива в очите, това непрестанно повтаряне за СПИН. СПИН е синдром, вирусът е ХИВ всъщност.
Извинявай, къде това цяла Европа?
Дори една Албания с 2 само случая (баща и син) дадоха 2 седмици ваканция и спряха училища и университети. Както и др. мерки, което си мисля, че много по-добре действат и адекватно.
Гърция е спряла децата , Румъния, Сърбия, да изреждам ли. Те не са страни ли. Ми Италия кога се сети, а сега и Испания.. Ние едно време сякаш не учехме, без да сме на училище или като  болни  си наваксваме материала. Хората губят живота си, други инвалиди стават, тук за 1 месец , където може да се изолират и икономиката да работи, ако има дисциплина и желание да се справим.

Очаквам чистачките в училищата да напуснат, те и без това са малко май и не са платени или са пенсионери. Не вярвам да смогват да дезифенкцират навсякъде. Това и вкъщи е невъзможно, та...
Учителите и те са стари , повечето с болести, та...не ги виждам и тях дълго на работа, а и ако като сестрите постъпят....
То болниците нямат материали лекарите, та в училищата имали, не го вярвам.

Като искат да учат децата, ами да им раздадат маски и ръкавици. То това си мисля ще им развие малко отношение към проблема и изградят чувство на самосъхранение, на защита към другите... Пак правят грешка за мен и изпускат нещата. После ще го въведат за всички и за възрастните карантината и отиде наистина икономиката;
Някой знае ли този грип Б, колко хора е имало с фатален край. Дали не са мислили короната за грип Б или е различна болестта. Вече съвсем се обърках

# 16 895
Указания за работа към директорите на образователни институции в община Габрово

На сайта на ПМГ "Иван Гюзелев" - Габрово има информация, че четвъртък и петък ( 12 и 13 март) остават неучебни дни. За следващите дни ще бъде качена допълнителна информация.

# 16 896
  • София
Леля ми туко - що ми писа, живее в Италия, че положението не е никак розово. И са под карантина и не излизат никъде. И не могат да пътуват никъде/не че искат/. Мен ме притеснява, че БГ изобщо не сме подготвени за квото и да е ...било то и корона вирус.
Ломбардия се задъхва,че ние ли ще се справим?БОГ да ни е на помощ.
В Китай Хубей се задъхва, доста по-изостанали провинции не се задъхват. Айде ще кажете там е почнало ... В Италия Ломбардия се задъхва, доста по=бедни региони не се задъхват ...

# 16 897
  • на пистата
Община Карлово е с 55 000 население.Инфекциозното има 10легла и е тотален леж(два пъти сме били с детето).Тук е най-големия вност на бусове от Италия и Германия за цяла България,ежедневно се прибират по 30човека от там.А болницата ни е под всякаква критика,шефа й винаги под вода 😉на поне литър уиски всеки ден.
https://www.karlovopress.com/karlovo/sbitiya-5/zhitel-ot-rozino- … te-v-karlovo-3784
Ето го шефа,пожелана от 16 да станат 32ма болни на хемодиализа.Ето такива доктори си имаме.Само първите 8мин са достатъчни да се видят.
http://www.karlovo.tv/novina.php?id=62799

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 13:35 от nameika-31

# 16 898
  • В.Търново
В нашия град една от автобусните компании са спрели продажбата на билети до Букурещ.

# 16 899
Учениците от област Благоевград  утре са на училище.

Дъщеря ми учи  втора смяна. В една сграда се помещават две училища, с учебни занятия  от 7.30 сутринта до 19.15 вечерта. Всяко училище е с около 1000  ученици, отделно учителите и останалия персонал.
Дали за децата ще се прилагат същите пропусквателни мерки, както в МС, преди заседанията?!
Могат ли учениците да учат с маски? Или да седят през чин като  в театрите ?
Имаме деца с диабет, с астма.
Толкова ли е голяма България, че трябва да са затворени училищата в едни области, а в други- не?!?
Чакаме короната и като се появи - тогава ще ги затваряме. След дъжд качулка.

# 16 900
Ми Италия кога се сети,
Това ми е много интересно защо на всяка страница се повтаря. Живея в Ломбардия. Моят син не е бил на училище и спортни тренировки от 22 февруари. Има много бърза ескалация тук, но и много бърза реакция.

# 16 901
  • София

Ама какво значи никак розово? Че хората не могат да излизат да пият кафе ли? Това се преживява.

Какво очакваш да кажа? Че е нормално положението ли в Италия ли?

# 16 902
  • вкъщи
Хаосът тепърва предстои. Няма последователност в действията. Затварят институции, училищата не. Да видим другата седмица каква песен ще пеят, но ще е късно.

# 16 903
Скрит текст:
Цитат
11 Март 2020 | 10:08 | Агенция "Фокус"
София. Българският патриарх Неофит разпореди богослуженията в страната да не бъдат прекъсвани заради епидемиологичната обстановка. Това става ясно от разпореждане на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и опасността от заразяване с коронавирус - COVID-19.
За да се избегнат всякакви предпоставки за заразяване от коронавирус -COVID-19 на вярващите и безопасното състояние на храмовете, се препоръчва при богослужения при възможност да се избягва личен допир между вярващите.
В разпореждането е посочено, че всички храмове на територията на Софийска епархия ще бъдат отворени и в тях да се извършват определените за светата Четиридесетница богослужения и молитвени последования. Богослуженията няма да се прекъсват, както и на всеки желаещ да пристъпи към Свето Причастие с Тялото и Кръвта Христови, няма да му бъдат отказвани под предлог от страх за заразяване с коронавирус. „Светите Тайни не могат да бъдат преносители на зараза или каквато и да е болест, а са лекарство за телесно и душевно изцеление и здраве“, се посочва в разпореждането.
Явно на корейците светите тайни заразяват, защото там така тръгна от църква.
Браво на БПЦ. Не се поддадоха на всеобщата паника и остават с народа си. Храмовете ще бъдат отворени и всеки ще може да се помоли на Бог за спасение и изцеление. Една достойна позиция наистина.
[/quote]

# 16 904
  • на пъпа на Златията
==
Аз още преди дни писах, че не изследват всеки случай на пневмония, а по някаква схема изследват определен брой от различни градове с някакви симптоми, които те определят за съмнителни. От тук вече е много трудно да се проследи и да се докаже в коя болница има и дали е имало, които вече са изписани.
==

Какви са  резултатите на сина на тези хора?

Някъде прочетох че събират например 10 проби на едно и ги изследват . Ако има положителен тогаа ги разделят на две и пак изследват . и така нататък . Така се пестяли  тестове.

Ами разумно е. Хората нямат пари за хляб , лекарства , ..  тия дето си веят полите по пътищата  да ги изследваме .

Общи условия

Активация на акаунт