Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 110
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 875
  • В.Търново
Елен Колева и Йоана Буковска-Давидова буквално са в ступор, след като стана ясно, че затварят театрите и кината, и отменят всички културни събития в страната заради коронавируса.

Чаровните актриси съвсем не са единствените, които реагират в социалната мрежа на това, което се случва, но определено са най-директните по отношение на положението, в което се намират. На практика при това положение близо половината български артисти, които са на свободна практика, остават без доходи.
Скоро не само те ще са без доходи.Това е положението.вървим след другите европейски страни.Здравеопазването ни е много лошо, няма достатъчно легла, АПАРАТУРА,  която ще е животоспасяваща, а лекарства....ще има ли достатъчно?
Започвам да се опитвам да се примиря, че ще го изкараме този вирус.Трудно ще е е да се опазим.

На една приятелка техен познат е заминал оня ден или вчера, не разбрах за Рим. Weary

# 16 876
Аз още снощи написах, че пациент 0 ще се търси в Северозападна Бг. първоначално.
Поне за тези болни.
Те освен ако не водят една статистика за народа, друга за пред политиците ми се струва че няма да могат да намерят собствения си задник.

# 16 877
  • София
Бре, какви глупости със зоните - придвижване само по наложителни причини, бабите и дядовците по ГТ ще ги конвоират обратно към вкъщи ли, след като ги заловят с тубите при минералната вода или на Женският пазар? Или едно-две училища затварят за 14 дни, после какво ще правят, ще учат само те през лятото да си наваксат материала?

# 16 878
Искам да попитам ,следящите новините. Спомняте ли си на една от пресконференциите ББ каза на просветния нещо от сорта: Ако трябва децата няма да ходят ще направим платформи, ще преструктурираме и още неща от сорта. На другия ден запя друга песен.Тях не  ги лови ,карат го леко. Дали причината не е в това ,че тоя министър не може да поеме отговорността . В 21 век при толкова технологии те нищо да немогат да направят.

Естествено, че не може да поеме отговорност. Нито един министър не може. Не виждате ли как стоят, мълчат и чакат ББ да им каже кое как да направят. Нито идеи, нито предложения - нищо. Само ББ говори, сочи с пръст и казва - ти ще правиш това, ти онова.
А относно това, че има села, в които няма интернет и децата нямат компютри - ами може да се премине на онлайн обучение само в градовете, в които има огнища, а в другите градове да си ходят на училище. Ако там се появи огнище, тогава ще затворят
Синът ми ходи в школа за подготовка за НВО. Те вече са готови с онлайн обучение и днес в 16.00 ч ще бъде парвия урок по БЕЛ. Значи частните школи могат, защо училищата не могат?

# 16 879
Тази история с 0-вия пациент е само замазване на очите, че уж търсели нещо, което и те знаят, че няма как да открият. По-вероятно е тази зараза да спре днес, отколкото България да открие 0 пациент. Не знам защо се коментира изобщо.

# 16 880
На бас, че тия хора е за миг не са допускали, че са болни от коронавируса.
А и за хора с личен лекар извън София не са много опциите за преглед.

Мен повече ме притеснява, че лекарите в Пирогов са ги проспали няколко дни.
Реално в тези отделения всички с бронхоплевмония трябва да са под подозрение от самото начало до отхвърляне на диагнозата.

Подозирам, че са ги изпуснали заради указания да обръщят внимание на връщащите се от чужбина.

# 16 881
Испания: +372 случая, +11 смъртни случая.
Общо 2067 случая, 47 смъртни случая.

BREAKING: Spain reports 372 new cases of coronavirus and 11 new deaths, raising total to 2,067 cases and 47 dead https://t.co/eUoE2b20hL

# 16 882
  • на пъпа на Златията
==Като гледам как се търси пациент 0 явно и един човек е достатъчен.
==

Бе тая баба с колко цигани се срещнала  посред зима??
Вие в София проверихте ли си китайчетата в Илиенци дето се върнаха  от Китай и се натоарват в един вагон в метрото човек до човека??
Накарахте ли ги задължителбно да си платят теста ?
Видяхте ли им фактурите на колко човека са издали  с пълните данни?
Кой ще плати тия всички  тестове?
Тръгнали да гонят Михаля у Василовци
 .

# 16 883
  • Bulgaria
Аз още преди дни писах, че не изследват всеки случай на пневмония, а по някаква схема изследват определен брой от различни градове с някакви симптоми, които те определят за съмнителни. От тук вече е много трудно да се проследи и да се докаже в коя болница има и дали е имало, които вече са изписани.

# 16 884
  • София
Искам да попитам ,следящите новините. Спомняте ли си на една от пресконференциите ББ каза на просветния нещо от сорта: Ако трябва децата няма да ходят ще направим платформи, ще преструктурираме и още неща от сорта. На другия ден запя друга песен.Тях не  ги лови ,карат го леко. Дали причината не е в това ,че тоя министър не може да поеме отговорността . В 21 век при толкова технологии те нищо да немогат да направят.

Естествено, че не може да поеме отговорност. Нито един министър не може. Не виждате ли как стоят, мълчат и чакат ББ да им каже кое как да направят. Нито идеи, нито предложения - нищо. Само ББ говори, сочи с пръст и казва - ти ще правиш това, ти онова.
А относно това, че има села, в които няма интернет и децата нямат компютри - ами може да се премине на онлайн обучение само в градовете, в които има огнища, а в другите градове да си ходят на училище. Ако там се появи огнище, тогава ще затворят
Синът ми ходи в школа за подготовка за НВО. Те вече са готови с онлайн обучение и днес в 16.00 ч ще бъде парвия урок по БЕЛ. Значи частните школи могат, защо училищата не могат?
Преди време имахме по програма ЕРАЗЪМ гости .
Бяха казали на децата да си вземат лаптопите от вкъщи .
Важно е да видят гостите ,че и ние ползваме технологии. Голям смях беше.

# 16 885
  • София
Не знам за заповед за удължаване на грипната ваканция в София,но мисля,че щом го обявиха по тв,би трябвало да е така.Молдова също обявява ваканция,но във връзка с коронавируса.Не знам колко болни има при тях.
https://novini.bg/sviat/eu/586513
За напускащите сестри щом ги е страх,нека си ходят,но завинаги.Не после пак да се връщат.Абсолютни изнудвачески методи.Щом не ти изнася заплатата,смени работното място.Непрекъснато се търсят телефонисти в кол центровете и продавачи в големите търговски вериги.Вчера в автобус си говореха няколко жени:''При вас във 2ра градска ще настаняват с коронавируса.Да,ммм .....дано не стане.Ама той бил нещо като грип.''Не знам сестри или санитарки бяха.

Точно. Който иска да напуска. Но да му се отнемат правата да упражнява професията си.

# 16 886
  • София
Леля ми туко - що ми писа, живее в Италия, че положението не е никак розово. И са под карантина и не излизат никъде. И не могат да пътуват никъде/не че искат/. Мен ме притеснява, че БГ изобщо не сме подготвени за квото и да е ...било то и корона вирус.

# 16 887
  • София
Профилът на заразените е много показателен. Това означава, че вирусът е на територията на България от много дълго време. Проблемът не е в болните, а в това кой го разпространява......И колко са носителите, кои са, къде са.....
Няма да разберем никога-най-вероятно по-млади хора изкарали го уж като обикновен грип,заразили по-възрастните за които последствията са най-жестоки.Повече българи са с нулево ниво на хигиена и възпитание и хич не считат за нужно като са болни да си стоят вкъщи-ходят кихат,кашлят ,разпространяват и после ще се чудим защо е пламнало.Масово чувам-е голяма работа ,грип като грип,я сваляй маската като не си болна,хич не се излагай:angry: Аз винаги здрава слагам маска в мол и магазин от много години заради такива идиоти,сега пак.Масово не им пука и гледат с насмешка на проблема.

# 16 888
  • София
Леля ми туко - що ми писа, живее в Италия, че положението не е никак розово. И са под карантина и не излизат никъде. И не могат да пътуват никъде/не че искат/. Мен ме притеснява, че БГ изобщо не сме подготвени за квото и да е ...било то и корона вирус.

Същото ще стане и тук, ако не предприемат по-крути мерки, но така като гледам нямат това намерение....

# 16 889

Същото ще стане и тук, ако не предприемат по-крути мерки, но така като гледам нямат това намерение....

Ама какво значи никак розово? Че хората не могат да излизат да пият кафе ли? Това се преживява.

Общи условия

Активация на акаунт