Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 417
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 845
Сега чух,че сина им бил работил на гара Илиянци,а не на стоковия пазар.

# 16 846
Цитат
По данни на медиците хората от 2 месеца живеят в София. По неофициална информация не са от село Василовци. Към община Брусарци пътуват епидемиолози от здравната инспекция и полиция, съобщава "Конкурент
Става дума за двата случая в Пирогов.Очаквам към Василовци да се запътят и спецчастите на армията подкрепени от тежка бронирана техника Astonished

# 16 847
  • На морето!
Ако работят болници, аптеки, магазини, производства на храни, ток, вода, дистрибуция и социалната система, то няма да работят едни 15-20% от населението само.
А пред болниците продължават да се тълпят хора от рискови групи за глупости, това трябва да се спре, а не учениците.

# 16 848
Днес в данъчното на две софийски общини беше пълно с народ да плащат данъци, имаше по 50-60 човека. Да знам, че за пенсионерите тази отстъпка е важна, но в случая здравето не е ли по-важно? Не бяха само пенсионери де и по-млади имаше.

# 16 849
Цитат
По данни на медиците хората от 2 месеца живеят в София. По неофициална информация не са от село Василовци. Към община Брусарци пътуват епидемиолози от здравната инспекция и полиция, съобщава "Конкурент
Става дума за двата случая в Пирогов.Очаквам към Василовци да се запътят и спецчастите на армията подкрепени от тежка бронирана техника Astonished

Инфомацията е, че към Община Брусарци пътува екип.

# 16 850
  • На морето!
Днес в данъчното на две софийски общини беше пълно с народ да плащат данъци, имаше по 50-60 човека. Да знам, че за пенсионерите тази отстъпка е важна, но в случая здравето не е ли по-важно? Не бяха само пенсионери де и по-млади имаше.
Може да се плаща и онлайн, и по банков път.

# 16 851
  • Пловдив
Това, че децата рядко боледуват е още по-сериозна причина за ваканция. Значи ето как изглеждат нещата: отива едно заразено дете, което идея си няма за това, което общува с минимум 30 деца, ходи из цялото училище. В края на деня вероятно има поне 50 заразени, които носят вируса у дома. И на следващия ден пак така...
А никой даже няма да иде да тества дете.

# 16 852
Не знам за заповед за удължаване на грипната ваканция в София,но мисля,че щом го обявиха по тв,би трябвало да е така.Молдова също обявява ваканция,но във връзка с коронавируса.Не знам колко болни има при тях.
https://novini.bg/sviat/eu/586513
За напускащите сестри щом ги е страх,нека си ходят,но завинаги.Не после пак да се връщат.Абсолютни изнудвачески методи.Щом не ти изнася заплатата,смени работното място.Непрекъснато се търсят телефонисти в кол центровете и продавачи в големите търговски вериги.Вчера в автобус си говореха няколко жени:''При вас във 2ра градска ще настаняват с коронавируса.Да,ммм .....дано не стане.Ама той бил нещо като грип.''Не знам сестри или санитарки бяха.

# 16 853
Може да се плаща и онлайн, и по банков път.

Много хора не са на "ти" с технологиите и нямат и електронно банкиране. Затова са по опашките. При нас са поне навън, натротоара, да не са на закрито. Поне времето е хубаво, пече слънце и няма да са набутани един в друг.
Има табела на входа, че чакането е отвън, но все се намират нечетящи и се тълпят. Налага се често да им се напомня и да бъдат изкарвани навън.

# 16 854
А кой ви гледа дечицата като са в къщи? Моите са големи вече и се оправят сами, но с малките как се справяте?
В болнични съм, баща им после ще ги гледа хоум офис. Ако удължат ваканцията ще си взема платения отпуск, който си пазя за лятото. Майната му на море и всичко, то е ясно, че ще се пренарежда живота след като поутихнат нещата.

Следя разни заведения във фейсбук и сега прочетох, че едно от тях си затваря обектите. Има и нормални хора!

# 16 855
В крайна сметка МОН не ни е господар - ако няма ваканция, има възможност "гражданско неподчинение", тоест - не, няма да си пусна детето на училище и не, няма да се редя в бациларника при джипито, вие му мислете. Ако всички го направят - ето ти ваканция.

# 16 856
Ако работят болници, аптеки, магазини, производства на храни, ток, вода, дистрибуция и социалната система, то няма да работят едни 15-20% от населението само.
А пред болниците продължават да се тълпят хора от рискови групи за глупости, това трябва да се спре, а не учениците.

Магазини - само хранителни, производство на храни - при строги мерки, ток - нали е дистанционно отчитането?, вода - при нас и без това не всеки месец минават.
Всички страни трябва да последват примера на Италия, щото както някой писа, после ще си ги прехвърляме.

# 16 857
  • Другата България
По последни данни заразените в Пирогов не са от община Лом.
Предполагам някъде и официално може да го има.
Потребителката с притесненията за Северозапада засега може да е спокойна.

Едит: Видях, че вече и линк е даден по-горе, извинявам се за дублирането на информация.
В новините по Бтв в 12 имаше интервю с кмета на село Василовци, откъдето са двамата болни в Пирогов.
Село Василовци, област Монтана.
За последно ги е видял около 20 февруари при личния им лекар.
Аз недоумявам, при условие, че непрекъснато се говори , че не трябва да се ходи в болница с такива оплаквания, а да се обаждат, тези са отишли в най-интензивната ни болница.
Василовци е общ. Брусарци, обл. Монтана. Не е общ. Лом, това написах. Това е село с наистина много ромско население. Не знам дали заразените са роми обаче. И дали изобщо са се заразили там, но със сигурност не са пътували.
Инфомацията е, че към Община Брусарци пътува екип.
В селото вече има екип. И на РЗИ, и на полиция.

# 16 858

За напускащите сестри щом ги е страх,нека си ходят,но завинаги.Не после пак да се връщат.Абсолютни изнудвачески методи.Щом не ти изнася заплатата,смени работното място.Непрекъснато се търсят телефонисти в кол центровете и продавачи в големите търговски вериги.Вчера в автобус си говореха няколко жени:''При вас във 2ра градска ще настаняват с коронавируса.Да,ммм .....дано не стане.Ама той бил нещо като грип.''Не знам сестри или санитарки бяха.
Това са представители на съсловието, дето онзи ден висяха по прозорците....проблемът е, че не им се работи. Искат само пари.

# 16 859
  • Бургас
Аз продължавам да не разбирам мерките за децата.
Съветват да не ходим на лекар за леки сипмтоми. Да си седим по домовете. Абсолютно съм съгласна с това. Но...Очевидно вируса рядко се усложнява при деца за сега. Т.е. за да се тества едно дете трябва да е с пневмония. Което значи, че докато стигнат до положително дете ще са хоспитализирали я родители, я прародители. Както и да го въртя не го разбирам. Съжалявам. Непонятно ми е.
Явно ще чакаме да стигнем положението на Италия, за да вземем мерки, но нямаме капацитета да се справим с такова положение. До сега имах някаква положителна нагласа, но вече се изпарява.

Общи условия

Активация на акаунт