Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 735
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 995
Защо са най застрашени активно спортуващите? Бихте ли ми казали. Моят мъж си е направил фитнес стаичка вкъщи и спортува по 2-3 часа на ден и едва ли ще ме чуе, но поне да знам....
Застрашени са тези във фитнес залите, защото дишат тежко, потят се, а са близо един до друг в затворено помещение. В къщи не е опасно, освен ако не настине и не го хване параноя, че се е заразил.
Застрашени са обаче активните спортисти и бодибилдърите, както и някои фитнесманиаци по друго причина. Много от тях пият разни анаболи, които да им увеличават мускулната маса. Мускулите им заемат половината тяло. Това затруднява работата на сърцето обаче и тези хора са застрашени от сърдечна недостатъчност при евентуално заразяване. Спортисти, които вземат забранени силни стимуланти също под заплаха. Иранска спортистка наскоро почина от корона вируса на 23 години. Мисля, че организмът й може да е бил наситен със стимуланти от забранените и това да е попречило да се справи. Затова и препоръчват да не се пият силни стимуланти. Ако вашият мъж употребява такива неща, кажете му веднага да спре, за да има поне малко време да се изчисти. И по-добре вкъщи да си прави упражненията, не във фитнес залата.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 15:09 от Не се сърди, човече

# 16 996
Дайте по-спокойно – ситуацията с коронавируса не е нищо много специално

а болниците в Ломбардия да са принудени да правят триаж т.е. да решават на кого да помогнат и кого да оставят на съдбата му.

От къде имате тази информация, моля справка.

# 16 997
  • Бургас
Какво стана със 7те проби, които се проверяваха и щяха да са готови до обяд?
И още диря информация за пробите от Бургас, взети на 09.03.

# 16 998
  • София
Значи това се отнася за приемащите подобни смески, не за активно-спортуващите като цяло по презумпция. И има логика, но с това уточнение.

Разбира се.
Спортът е здраве и дълголетие, но особено масовия спорт за здраве, а не химичните извращения.
Но спокойно дори и за професионален спортист шансът да бъде тръшнат от този вирус е драстично по-малък в сравнение с тези, които нагъват чипсове, пушат и спят малко. Аз просто обяснявам защо може да се случи това. Като цяло обаче организма би трябвало да го пребори. Simple Smile
Аз съм бивш професионален състезател по плуване и знам какво пиша. Спортистите (и то дори най-добрите професионалисти) обаче за съжаление са много предразположени към едно много неприятно и дълготрайно автоимунно заболяване - мононуклеозата, но това е за друга тема, не за тук.

# 16 999
  • MI

а болниците в Ломбардия да са принудени да правят триаж т.е. да решават на кого да помогнат и кого да оставят на съдбата му.

Оказа се фейк нюз
https://www.ausl.re.it/comunicazione/comunicati-stampa/covid-19- … he-sta-circolando
www.fanpage.it/attualita/coronavirus-lospedale-niguarda-di-milan … no-fake-news/amp/

# 17 000
  • град-държава
Вчера мисля, че казаха, че са отрицателни, но не съм сигурна. Офицално намирам за 8 март, те са отрицатлни.

# 17 001
  • на пистата
Коментар на лекар анестезиолог в Пирогов.Прав е!
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/188387-nyama-zashtitni-oblek … katv-sveta-sofiya

# 17 002
  • София
Статията от Дневник с проф. Кожухарова е много добра, ако се прочете повече от заглавието само Wink

# 17 003
  • София
Вчера мисля, че казаха, че са отрицателни, но не съм сигурна. Офицално намирам за 8 март, те са отрицатлни.
Днес до обяд трябваше седемте съмнителни да са готови. Първо обаче обявиха удължаване на грипната, а привечер вероятно резултатите,  за да покажат далновидност.

# 17 004

Дирете я, може да намерите и за починалата жена от Димитровград, и за тази от Враца и от Полски Тръмбеш.
На ден по двама трима ще ни поднасят. За да можем да ги преглътнем спокойно и без паника.
Те лекарите и сестрите биха отбой и без да са приели един доказан случай....не ми се мисли при няколко какво ще се случи.

# 17 005
Скрит текст:

Италианските доктори са поставени пред труден избор да решават кого да спасят

Тъй като критично болните са повече от наличните легла и кислородна апаратура, им е наредено с приоритет да бъдат лекувани по-младите и по-здравите.

https://www.politico.eu/article/coronavirus-italy-doctors-tough-calls-survival/

Както казват нашите "експерти" нищо особено.

# 17 006
  • на пистата
Айде манговците(без извинение)почнаха с панаирите.
https://dcnews.bg/romi-ot-rozino-razigravat-zdravnite-vlasti-sao … iMz9KvMc.facebook

# 17 007
А пробите на всички стотици контактни кой знае кога ще са готови

# 17 008

Вижте това интервю, има съвсем смислен отговор на този въпрос, който е поставен директно.
На английски е.

https://www.youtube.com/watch?v=9mrPHO-nkVE

# 17 009
  • Пловдив
А пробите на всички стотици контактни кой знае кога ще са готови
тогава, когато има още камара заразени и файда няма да има и да знаем ...

Общи условия

Активация на акаунт