Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 826
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 980
Лошо за населението! Вие как мислите да заместите маската? Аз мислех да ползвам шал, ама то едва ли ще помогне ...

Не се хабете с шалове. Единствените маски, за които се гарантира, че предпазват и то донякъде са респираторните маски с класове FFP2 или FFP3, но не и FFP1. Също така респиратори клас R, P и N. В момента все още могат да се намерят с поръчки от чужбина, но цената им е силно завишена. Говорим за ~100 долара за 20 маски. Отделно ако ще ползвате маска задължително трябва да носите и очила, защото очите също са точка за заразяване. Хирургически маски, шалове и тн. носете само ако сте болни, за да не пръскате секрет по околните и като напомняне да не си пипате лицето с мръсни ръце.

# 16 981
Дайте по-спокойно – ситуацията с коронавируса не е нищо много специално

Така е, г-жо професор. И аз честно казано не мога да разбера за какво е това вълнение след като абсолютно всеки грипен сезон се случва Китай да постави почти 1 милиард души под карантина, Италия да постави 60 милиона души под карантина, а болниците в Ломбардия да са принудени да правят триаж т.е. да решават на кого да помогнат и кого да оставят на съдбата му. Абсолютно нищо специално не се случва, наистина.

Знаете ли защо испанският грип се нарича "испански"? Не защото е тръгнал от Испания, а защото испанците тогава са били единствените, които са публикували реални новини за него, без да крият, че положението е тежко.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 14:59 от LillyM

# 16 982
  • София
Италианците под карантина с домашни любимци разбра ли се как действат?
Мерките в Италия НЕ са като тези в Китай (за сега) и може да се излиза, дори кафенетата и баровете работят до 18 ч., стига да могат да осигуряват отстояния от поне метър до събеседниците по маса. Това ще е новото изискване към ресторантьорите, след "обособените места за пушене и вентиалацията" занапред, пък до кога....

# 16 983
Извинете "Люкс" какво е - Люксембург ли? Те са държава-джудже, да, имат 7 случая, верно ли са в "истерия"? А Сан Марино с техните близо 60 случая и двама починали, какво? Чухте ли се с някого оттам?

И постоянно е пълно с хора от Франция и Германия. Мъжът ми днес е там, два пъти месечно ходи.

# 16 984
  • София
Аз не разбирам - нали уж твърдяха, че пациент, при който няма симптоми, няма смисъл да се тества, защото тестът би бил отрицателен. Тогава как и защо тестват всички контактни на заразените, че и намират положителни сред тях?

# 16 985
Пациент 1 в Италия е 38 годишен активен, спортуващ мъж, без съпътстващи заболявания. Чак вчера казаха, че вече диша сам. Това, че няма смъртни случаи под 50 години засега не значи, че младите винаги го карат леко.

Дамммм, точно активно спортуващите са  много застрашени и вчера написах подробно защо. Никой не го отрази. А тук от този сорт е много народ, все млади момчета.

Защо са най застрашени активно спортуващите? Бихте ли ми казали. Моят мъж си е направил фитнес стаичка вкъщи и спортува по 2-3 часа на ден и едва ли ще ме чуе, но поне да знам....

# 16 986
  • София
Извинете "Люкс" какво е - Люксембург ли? Те са държава-джудже, да, имат 7 случая, верно ли са в "истерия"? А Сан Марино с техните близо 60 случая и двама починали, какво? Чухте ли се с някого оттам?

И постоянно е пълно с хора от Франция и Германия. Мъжът ми днес е там, два пъти месечно ходи.
Като Сан марино, които са държава-град в държава, с 60 случая. Предполагам, че техните граждани, както и тези на Гибралтар, Люксембург, Андора, ще могат да ползват болниците на съседните държави. Едва ли някой не осъзнава точно това и е в хистерия от точно това.

# 16 987
Дайте по-спокойно – ситуацията с коронавируса не е нищо много специално

Така е, г-жо професор. И аз честно казано не мога да разбера за какво е това вълнение след като абсолютно всеки грипен сезон се случва Китай да постави почти 1 милиард души под карантина, Италия да постави 60 милиона души под карантина, а болниците в Ломбардия да са принудени да правят триаж т.е. да решават на кого да помогнат и кого да оставят на съдбата му. Абсолютно нищо специално не се случва, наистина.

И като сложиха 1 милиард души под карантина (което е невярно на пълните 100%, но това е отделен въпрос), какви чудеса се случиха - вируса не се разпространи в 150 страни в света ли, епидемията стихна ли? И при "свинския грип" можеха да сложат милиард под карантина. Можеше и 5 милиарда. И резултата щеше да бъде абсолютно същия - разпространение навсякъде, където може да се разпространи. Точно както става и сега.

# 16 988
  • София
Защо са най застрашени активно спортуващите? Бихте ли ми казали. Моят мъж си е направил фитнес стаичка вкъщи и спортува по 2-3 часа на ден и едва ли ще ме чуе, но поне да знам....
простичко казано
защото пият много протеини, аминокиселини, много голямо количество витамини, а не искам дори да отварям темата за стероидите. и така се натоварват и изхабяват сърце, бъбреци и особено черния дроб. отделно има общи вещества между някои медикаменти, които лекуват и това което пият тези спортисти и ако организма се е пренаситил се получава обратната реакция.

# 16 989
Пациент 1 в Италия е 38 годишен активен, спортуващ мъж, без съпътстващи заболявания. Чак вчера казаха, че вече диша сам. Това, че няма смъртни случаи под 50 години засега не значи, че младите винаги го карат леко.

Дамммм, точно активно спортуващите са  много застрашени и вчера написах подробно защо. Никой не го отрази. А тук от този сорт е много народ, все млади момчета.

Този в Италия е бягал полу-маратон и веднага след това е играл футбол. Аз не мога да проумея как след полу-маратона е имал енергия за футбол.
За който не знае - спорта е здраве, да, но в дългосрочен план. ВЕДНАГА след тренировка, особено тежка, имунитета на човек е адски нисък поради стреса на ЦНС. За това се настива, когато човек е "потен" - не от потта а защото за да се изпоти е правил нещо, което е натоварило тялото му и е свалило имунитета му поради стреса върху ЦНС.

Моля ви без глупости, че спортуващите са застрашени. Да не ви пратя клипче от интензивното в Италия как всички с тръби са чичаци с огромни кореми.

# 16 990
простичко казано
защото пият много протеини, аминокиселини, много голямо количество витамини, а не искам дори да отварям темата за стероидите. и така се натоварват и изхабяват сърце, бъбреци и особено черния дроб. отделно има общи вещества между някои медикаменти, които лекуват и това което пият тези спортисти и ако организма се е пренаситил се получава обратната реакция.

Значи това се отнася за приемащите подобни смески, не за активно-спортуващите като цяло по презумпция. И има логика, но с това уточнение.

# 16 991
Аз не разбирам - нали уж твърдяха, че пациент, при който няма симптоми, няма смисъл да се тества, защото тестът би бил отрицателен. Тогава как и защо тестват всички контактни на заразените, че и намират положителни сред тях?

Поредната партенка се оказа и това. Медицинската сестра в Габрово, при която бе откритвирусът, също е изследвана без да е имала симптоми, на случаен принцип.
Лично аз изобщо не можах да повярвам, че не може да се открие наличие на вирус при заразоносител, който не е болен /несимптоматичен/. От самото начало ми звучеше невероятно. Но то всеки си приказва и пише каквото му падне. Че и се изтъпанва,при липсваща информация, да говори официално пред хората.
...
За по-голямата податливост при  "активно спортуващите" не знам някой официално да е доказал също нещо и официална институция да го е заявила.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 16:53 от Judy

# 16 992
Казаха го защото нямат достатъчно тестове вероятно.

# 16 993
При посещение на театър и подобни събития, ще събират ли имена и адреси на 250 зрители, защото ако хванат някой заразен, нали трябва да му издирват контактите?!
Защо омекнаха?!?

# 16 994
  • MI
Хубаво си правите сметки за смъртност, процент в интензивното и т.н. и клатите глава колко се е влошило положението, само забравяте един дребен факт - от края на февруари в Италия спряха да правят тестове на хора без симптоми - ако е бил в контакт с болен отива в карантина само. Дали пък това леко не е изкривило данните?! Ако добавим мненията на вирусолози че реално заразените са до 100 пъти повече, просто част от тях не развиват симптоми,става съвсем весело.

Общи условия

Активация на акаунт