Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 078
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 070
Това не е ли първият смъртен случай и в Източна Европа? Cry

# 17 071
Жената в Пирогов е починала
Много лошо. Жалко за жената, станала невинна жертва на властимащите (защото, да, те са виновни) Само ще припомня, че по мои сметки, при първия починал, вече има около 400 заразени. (смятайки от колко дни е болен, на колко човека се е предала заразата, оттам те на други и така нататък)

# 17 072
Айде стига с тези матури. И без това се губи смисъла децата да учат вкъщи, а накрая да се натъпкат по класните стаи за да си направят матурите. Преди, като нямаше матури пак се кандидатстваше. То до юни изобщо не се знае каква ще е картината с вируса. Да намерят начин от МОН и това е - да си заслужат заплатите най-накрая

И да няма интернет, учебници имат, нали? В първи клас по това време се предполага, че могат и да четат.
Без друго подготовката за НВО и ДЗИ е основно домашна, на курсове и уроци. От курсовете и частните школи вече си направиха още от понеделник онлайн обученията. Само нашето МОН не може, а и не ще. Иска да тикаме децата по стотици в една сграда на камара.Йок да не би някой лавкаджия да огладнее или да не си признаят, как живеят още в миналия век - технологично, обучително и всякак.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 16:56 от Judy

# 17 073
  • София
Sad жалко за жената.
И аз не го разбирам това за малките населени места. Вече децата са със смартфони по-добри от тези на родителите масово.
Майка ми живее в село с 500 човека и има доста добър интернет. Отделно в центъра на селото има и безплатен уайфай.
Имат и хартиени учебници.
Може да се използват платформи като Уча.се.
Има много начини да бъде измислено, стига да има желание.
Може да има консултации по Вайбър за неразбралите нещо от урока.

# 17 074

Лошо. Само ще припомня, че по мои сметки, при първия починал, вече има около 400 заразени. (смятайки от колко дни е болен, на колко човека се е предала заразата, оттам те на други и така нататък)

Кежете как сметнхте това?

# 17 075
Жалко за жената...
Какво е трябвало да направи...Нали уж не се ходи при ЛЛ, в болница и до последно е седяла...Страшна работа Sad

# 17 076
  • София
Училището на моето дете тества в момента дистанционно обучение с един клас. И са подготвили материали за всички останали. Винаги всичко може, просто опира до желание.

# 17 077
Съгласна съм с Lallz. Сега по канал 3 обсъждат онлайн обучението. Еми няма как да стане. Децата в малките градове и селата как да учат? Матурите са всички.
Защо как да учат. Категорично не вярвам, че има деца без устройства за достъп до интернет. Ако става въпрос за самата връзка, да се организират населените места и да пуснат безплатен уай фай за децата.

Ама те много неща могат да се направят ама имаме ли възможност за тях ? Да се прекара на толкова много места безплатен уайфай не са едни 1000лв. дето могат да се дадът. Знаете ли как се прекарва интернет, колко струва, и че не на всякъде има възможност - трябва да има източник, да се закупи оборудване, да се пуснат кабели ( и те пари струват), да се прекарат до жилищата и паааааак не на всякъде може. Дори няма да споменавам, че изисква време, и докато се случи това ще мине доста такова. А вие в какво вярвате и какво е наистина е съвсем отделно. Има деца и смейства без средства за електроника - ако вие може да учете от един телефон... добре.

# 17 078
Жената е трябвало да иде на лекар отдавна. Не се ходи, ако си ок, тя е била явно много зле, още вчера казаха.

# 17 079
  • София
Информацията е противоречива. Уж трябва да отидеш в болница при вече затруднения в дишането, а успоредно чета, че като отидеш чак тогава, вече е късно. Кое е вярното? И кой е моментът, в който да отидеш в болницата?

# 17 080
Абе момичета, животът ли е по-важен, или училището. И да е нулева година, какво?

# 17 081
Почти от началото на темата съм тук, видяла съм навсякъде как започва епидемията и кои случаи се оказват в последствие огнища и т.н. България не започва никак добре. Много, ама страшно много ми се иска да греша, но засега това са фактите.

# 17 082
Лоша работа Worried С този вирус ми се струва, че когато започнеш да имаш сериозни симптоми вече е малко късничко. Аз пък се чудя защо в Русия има толкова малко случаи, при все, че са най-голямата страна в света и са точно в епицентъра на заразата?

# 17 083
  • Русе
Навсякъде имат децата интернет и възможност. Приятелката ми е учителка в такова училище .Дори да има някъде такова населено място, но не вярвам ,може да се организира класна стая за няколко деца в първото удобно кметство или обществена сграда. Никакъв проблем няма да се организира дистанционно обучение.

# 17 084
  • Варна
Скрит текст:
Съгласна съм с Lallz. Сега по канал 3 обсъждат онлайн обучението. Еми няма как да стане. Децата в малките градове и селата как да учат? Матурите са всички.
Защо как да учат. Категорично не вярвам, че има деца без устройства за достъп до интернет. Ако става въпрос за самата връзка, да се организират населените места и да пуснат безплатен уай фай за децата.
Ама те много неща могат да се направят ама имаме ли възможност за тях ? Да се прекара на толкова много места безплатен уайфай не са едни 1000лв. дето могат да се дадът. Знаете ли как се прекарва интернет, колко струва, и че не на всякъде има възможност - трябва да има източник, да се закупи оборудване, да се пуснат кабели ( и те пари струват), да се прекарат до жилищата и паааааак не на всякъде може. Дори няма да споменавам, че изисква време, и докато се случи това ще мине доста такова. А вие в какво вярвате и какво е наистина е съвсем отделно. Има деца и смейства без средства за електроника - ако вие може да учете от един телефон... добре.
Добре, добре .. от сто кладенеца вода ...
Явно тези от които зависи  нямат воля и най-вероятно са некомпетентни. Да не говорим, че става дума за една шепа деца.

Общи условия

Активация на акаунт