Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 985
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 055
  • Бургас
Значи остана да издиря информацията за Бургас. На 8ми съобщиха, че всичките 5 проби взети до момента са отрицателни. Там се изненадах, че за цял Бургас, за целия период са тествали точно 5 човека.
На 09.03 съобщиха, че са взети проби от възрастен мъж и млада жена и са изпратени в София. И после нищо...
На сайта на общината - нищо
На сайта на РЗИ - нищо
В Бургас - едно голямо НИЩООО!
Няма и да има  - сезон трябва да се спасява...хотелиерите реват, но пък Бойко "оптимистично" каза, че пикът на короната ще е септември Laughing
https://bgtourism.bg/110320200-angelkova-sunny-beach-coronavirus … 8iCkkNlKvcdDaEsaU

но пък "невиждана дезинфекция в училищата" обещава чичко кмет...мда
https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oshte-po-strogi-merki-sres … d_AH8F-5orthfMCI8

# 17 056
Ами има такива места, да. Има такива деца.

# 17 057
Има такива деца сигурно, ама родители без цъкащ телефон няма. Извинявайте, ама то ще речеш, че се учи на поразия в тази държава, толкова загрижен народ. Като нямат устройства, ще им се дадат. Няма да обеднее държавата.

# 17 058
  • вкъщи
Много интересно как за 10 минути между двете смени ще се почистят стаите, та и ще се дезинфекцират. Звучи доста нереалистично. Дрънкаме си, обещаваме, а мерките са смешни и нереални.

# 17 059
  • Bulgaria
Короновирусът взе първата си жертва в България.

https://nova.bg/news/view/2020/03/11/280915/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 17 060
  • София
Лалз, въпросът е сега, на момента разпространението да се забави. Неслучайно повтарят да се ограничават контактите. Ако се изтърве, това значи много повече да пострадат и държавата, и икономиката, и хората. Видяхме го по Италия.

Аз съм съгласна с това донякъде, но отново идва въпросът - какво правим после? Ок, сега забавяме разпространението, да речем, че въвеждаме карантина, сходна на тази в Италия. Какво става като "изпълзим" от къщите си, няма ли пак да "бумне" цялата държава, не става ли "бомба със закъснител"? Особено ако е вярна теорията, че в момента у нас има супер много заразени, които не са хванати...
В крайна сметка за мен отговорът се крие в максимално бързото откриване на лек и/ или ваксина. Не можем да се скрием в къщите си завинаги. Има хора, които работата им е сред други хора и това далеч не са само кръчмарите...
В Китай се хвалят, че карантината им вече дава резултати и забавя хода на епидемията, сега най-вероятно и в Италия ще почне да се кротва. Но всички тези хора все някога ще се върнат - по улиците, в градския транспорт, в офисите си... Не знам и аз, разсъждавам "на глас" и все повече се чудя.
Колкото до "естественото" затихване - ами, не ми се вижда толкова невъзможно. В крайна сметка няма вирус, който да се е вихрил до безкрай...

# 17 061
  • София
Ами има такива места, да. Има такива деца.

Винаги може да се намери решение.

За тези деца може да се осигури достъп до интернет в Кметството, както и на малки групи да им се разреши да ползват общински компютри.

Обаче... лично аз не съм видяла дете в училищна възраст без смартфон.

# 17 062
Жената в Пирогов е починала.
Да почива в мир.

# 17 063
За жалост аз продължавам да виждам хора, които страшно подценяват тази инфекция. Жалко, защото колкото и да се пазиш, когато по паднеш на един такъв, където в последната седмица се е завърнал от чужбина и е направил обиколка на половината молове, все едно нищо не си направил.

# 17 064
Съгласна съм с Lallz. Сега по канал 3 обсъждат онлайн обучението. Еми няма как да стане. Децата в малките градове и селата как да учат? Матурите са всички.

Нямат интернет ли там?
Нали преди броени дни се тупахме в гърдите, че сме държавата с най-голям процент интернет на глава от населението и по общини? Хвалехме се, че по общините ни почти във всички има такъв.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 16:54 от Judy

# 17 065
Айде стига с тези матури. И без това се губи смисъла децата да учат вкъщи, а накрая да се натъпкат по класните стаи за да си направят матурите. Преди, като нямаше матури пак се кандидатстваше. То до юни изобщо не се знае каква ще е картината с вируса. Да намерят начин от МОН и това е - да си заслужат заплатите най-накрая

# 17 066
  • Варна
Жената в Пирогов е починала
[/quote
Светла и памет!

# 17 067
Е като масово не работим за да си гледаме децата.... Откъде пари

# 17 068
  • Варна
Жената в Пирогов е починала
[/quote
Светла и памет!

# 17 069
Утре ще пусна сина ми на училище. Нищо няма да спечелим ако го спра още два дни. В понеделник ситуацията няма да е по-различна. В автобуса ще пътува с маска, в училището не. Ще спазва дистанция доколкото може. В класната стая няма как да стане, но поне ще са няколко единици само в близост. Още преди месец съм го питала - имат сапун в училище. Инструктирах го да проветряват стаята редовно, ако не се сетят от самата управа на училището. Да си сдържа дъха когато се разминава с някой на близка дистанция. Да ползва само едната ръка за пипане на предмети, а другата да пази чиста - ако случайно нещо се наложи. Дала съм му джобен дезинфектант за ръце. Вярвам си в детето, познавам си го. Ако ще чакам на СЗО и училището да ми го образова за такива неща - мерси. Много съжалявам, че не въведоха дистанционното онлайн обучение. Аз съм привърженик на това нещо по принцип, не само сега.

Говорих днес с позната от Русия. И те са разтревожени, нищо че нямат много регистрирани случаи. Свикнали са като нас да мислят, че властта крие. Пият водка и вярват, че ще ги предпази. Да ви е познато? Една приятелка пък онзи ден се върна от Германия. На немското летище имало засилен контрол, медици. На българското - само паспортен. И така, и да го мислим, и да се тревожим, смисъл няма. Скачаме в дълбокото и това е. Ако Европа се вземе в ръце - и ние ще го направим. Иначе ще ни изолират. Освен ако не решим да извличаме дивиденти от ситуацията. Вече нищо не може да ме изненада.

Общи условия

Активация на акаунт