Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 158
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 265
За Италия част от тези бройки са от вчера, поне така разбрах, Ломбардия или част от нея вчера не е предоставила данни. Каква точно е тази част не знам, но все пак го имайте предвид. Вероятно увеличението днес (ако има такова) не е много по-голямо от това вчера.

# 17 266
  • София
Нашите управници не взимат сами решения, чакат някой да им нареди. Ако нареждането излезе с лош резултат-друг е виновен. Ако се окаже случайно добър резултат- те са го взели.
Между другото си е типичен БГ манталитет.
Естония въвежда задължителна 14дневна карантина за новопристигнали. Много държави решават без да чакат нареждане свише..

# 17 267
  • В.Търново
Синът на починалата като даваха сега по новините каза на репортерката от днес, че още не са му вземали проба.

# 17 268
  • Пловдив
Далеч не при всяка пневмония има белодробен оток, (или вода, както я наричате), даже в повечето случаи няма. Така че не можем да напишем, че това представлява пневмонията. За втори път днес призовавам да не пишем по теми, по които не сме образовани. Ама пусти зор.
Ревящите по цял ден също е добре малко да поизлязат от темата, че ревейки заради короната, да не им стане нещо от стрес. И това го казвам без заяждане. Защото така или иначе с рев няма да се реши проблемът.

# 17 269
Не знам, но снощи като обявяваха новите случаи в София, Бойко се ядоса, стана и си замина (имал важни срещи), а Мутафчийски остана да отговаря на въпросите на журналистите и имаше много унил вид. Едва му се говореше. Мисля, че вече съзнаха опасността и най-вече отговорността, която лежи на техни плещи. Със сигурност не е лесно да застанеш пред цяла държава всеки ден и то все с лоши новини..
Дано има сили човека, за Мутафчийски говоря.

# 17 270
Брадли, две различни неща са борса Илиенци и гара Илиенци.
Снощи казаха на Илиенци и всички помислихме, че е борсата.
По новините казаха, че е гара Илиенци и дадоха снимки. Това е гара Север, малко преди борсата кв Толстой 2 част е там.
Не е едно и също, съвсем различни неща са . И тази информация е съвсем различна или операторите са объркали по БТВ , или което се каза от ББ не е точно казано. Явно не правят разлика и журналистите. Китайците са на борсата , а виетнамци почти няма там вече отдавна. Повечето са българи внасящи от чужбина стока на едро. Да не влизам в подробности, но е по-доброто да е на гарата работил.  Няма общо с борсата.

# 17 271
  • Буркина Фасо
Синът на починалата като даваха сега по новините каза на репортерката от днес, че още не са му вземали проба.
забеляза ли какво е времето на интервюто? - светло или тъмно ?.
навсякъде сега пише, че днес са му взели проба. нормално е сутринта да не са му я взели, но сега, когато пишеш вече е факт.

# 17 272
Мутафчийски e на екран по 4 пъти на ден...държи се за сега сякаш

# 17 273
  • MI
За карантината казаха че другата седмица най-рано може да се види ефект, дотогава сигурно влошаване... И огромната част от случаите е явЛомбардия -- 5763 от 10590, 617 починали от 827... Най-вероятно в Ломбардия ще затворят всичко освен аптеките и хранителни магазини.

# 17 274
За Италия част от тези бройки са от вчера, поне така разбрах, Ломбардия или част от нея вчера не е предоставила данни. Каква точно е тази част не знам, но все пак го имайте предвид. Вероятно увеличението днес (ако има такова) не е много по-голямо от това вчера.
За Италия вчера има регистрирани 529 случая, което е нереално след 1598 от предния ден. Така че, да, днешната бройка включва и от вчера. Забележката гласи, че данните от Ломбардия не са цялостни, а това е най-засегнатият регион.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 21:04 от Barbabeau

# 17 275
  • Буркина Фасо
Брадли, две различни неща са борса Илиенци и гара Илиенци.
Снощи казаха на Илиенци и всички помислихме, че е борсата.
По новините казаха, че е гара Илиенци и дадоха снимки. Това е гара Север, малко преди борсата кв Толстой 2 част е там.
Не е едно и също, съвсем различни неща са . И тази информация е съвсем различна или операторите са объркали по БТВ , или което се каза от ББ не е точно казано. Явно не правят разлика и журналистите. Китайците са на борсата , а виетнамци почти няма там вече отдавна. Повечето са българи внасящи от чужбина стока на едро. Да не влизам в подробности, но е по-доброто да е на гарата работил.  Няма общо с борсата.
короната се разпространява и по наименованието. български факт. Smiley

# 17 276
  • София
И аз вече започвам да се настройвам негативно с това пътуване като слушам - разбирам, че като стане напечено по чужбините хората инстинктивно гледат да се приберат в България, ама те идват от места с доста случаи, те са потенциални носители. Тъкмо си я внасяме заразата допълнително. И не мога да разбера какъв е този зор да пътуват хората извън страната, тази вечер някакъв от турестическия бранш разправя, че нямало промяна в пътуванията. Луд народ!

# 17 277
На база приключени случаи в Европа положението е следното:
1301 оздравяли - 936 починали, което на база приключени случаи и до този момент прави смъртността в Европа 42%

От една страна си мисля, че Китай може да са замели под килима доста статистика, за да не се изложат пред света. От друга си мисля, че по принцип могат да имат повече опит с коронавирусите. Не знам, но тези цифри са ми много страшни!

# 17 278
  • София
А какво се случва с теорията за топлото време ? Някой следи ли как се развиват нещата в страните с горещ климат ? Още са догатки, един отрича.. друг не...
https://nucleuswealth.com/articles/updated-coronavirus-statistic … s-mortality-rate/  тук непрекъснато се ъпдейтва растежа в летни и зимнни държави.
 Това са данните. Останалото са догадки на някакви хора.

# 17 279
СЗО обявява коронавируса за пандемия. Очакват пандемията да се разраства, смъртните случаи да се увеличават и все повече страни да бъдат засегнати от вируса и изразяват притесненение че има държави които не приемат достатъчно сериозно ситуцията. Призовават всяка държава да действа бързо с размах и решителност. (Аз го разбирам като призив към правителствата да не губят повече време в умуване и мислене нужни ли са строги мерки за ограничение на заразата).
https://btvnovinite.bg/svetut/svetovnata-zdravna-organizacija-ob … za-pandemija.html

Толкова много пишете че не мога да ви изчета. Ако вече сте го коментирали се извинявам.

Общи условия

Активация на акаунт