Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 935
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 280
За карантината казаха че другата седмица най-рано може да се види ефект, дотогава сигурно влошаване...
Nelig, а ви е как сте? В кой район?

Какво пишат иначе в Италия за останалите европейски страни?

# 17 281
  • Bulgaria
Адмирации за този човек! Андрей Андонов - режисьор на филма "Ятаган", който в момента се прожектира в кината.

https://www.facebook.com/AndreyAndonovAStoryteller/posts/10157166143748284

# 17 282
  • Варна

От една страна си мисля, че Китай може да са замели под килима доста статистика, за да не се изложат пред света. От друга си мисля, че по принцип могат да имат повече опит с коронавирусите. Не знам, но тези цифри са ми много страшни!
В Китай нямат хора с наднормено тегло и сърдечните заболявания, които то предизвиква. Може и това да е разликата.

# 17 283
фанфанито,
Ясно че са различни неща, но сутринта журналистите бяха разбрали, че е на борсата...

# 17 284
  • Пловдив
И аз вече започвам да се настройвам негативно с това пътуване като слушам - разбирам, че като стане напечено по чужбините хората инстинктивно гледат да се приберат в България, ама те идват от места с доста случаи, те са потенциални носители. Тъкмо си я внасяме заразата допълнително. И не мога да разбера какъв е този зор да пътуват хората извън страната, тази вечер някакъв от турестическия бранш разправя, че нямало промяна в пътуванията. Луд народ!
не го слушай тоя...масово се отказват резервации не само за нощувки, но и за обучения. Лични впечатления имам..хората се сапикясват, уплашени са.

# 17 285
Къде обясняват, че се пътува в момента?

# 17 286
Сега пак но новините баба меркел каза точно същите думи, нашия повтаря нейните.
Помните ли като покани бежанците към Европа преди години.Сега кой го отнася?А?
Извинявам се емоционална съм!

# 17 287
Помните ли като покани бежанците към Европа преди години.Сега кой го отнася?А?
Извинявам се емоционална съм!

Бежанците донесоха коронавируса?

# 17 288
  • Буркина Фасо
фанфанито,
Ясно че са различни неща, но сутринта журналистите бяха разбрали, че е на борсата...
журналистите надграждат новините.
същото както се случва и на други места. вчера или онзи ден навсякъде се казваше за по 2 положителни в плевенско и габровско, но тук вече пишеше за 3-ма. сигурно в бука вече бяха 5-10, а в другите соц.мрежи може
да са пораснали на 10-20 случая.

# 17 289
Добър вечер! Да сте здрави!
На няколко пъти виждам призиви във Фейсбук да не се подаваме на паника, да работим и пътуваме, както и досега. И това интелигентни жени на средна възраст! Още по -невероятно - КВ бил замислен да срине икономиката...

# 17 290
По БНТ съобщиха за частен дарител, който иска да закупи апаратура, но такава няма или вече трудно се намира. Е, къде живяха досега? Поне време имахме.

# 17 291
  • на пъпа на Златията
==
Далеч не при всяка пневмония има белодробен оток, (или вода, както я наричате), даже в повечето случаи няма. Така че не можем да напишем, че това представлява пневмонията. За втори път днес призовавам да не пишем по теми, по които не сме образовани. Ама пусти зор.
Ревящите по цял ден също е добре малко да поизлязат от темата, че ревейки заради короната, да не им стане нещо от стрес. И това го казвам без заяждане. Защото така или иначе с рев няма да се реши проблемът.
==

Да де  ама мисля че казаха че на жената са изтеглили 1,5 литра вода?
Не може  ли да ги е събрала от проблемите със сърцето си ?
А при младите хора как е? Как е  било при оня спортист??
Между другото , по едно време 26-30 годишни  от една спортна зала  си отидоха след употребата  на някакви    лекарства за трупане на мускули?
Аз само задавам въпроси ?
Защо забранено ли е ?

# 17 292
И това интелигентни жени на средна възраст! Още по -невероятно - КВ бил замислен да срине икономиката...

Смятай колко са интелигентни.

# 17 293
Ей затова, много ме е яд! Всичко ни е по  български ! Можеха да затворят дори преди първия случай, но не...........
Отгоре на всичко има втора силна вълна на ггрип В, който също е сериозен сам по себе си(но е инфлуенца),не е корона вирус.Отделно корона вируса не е грип, грипоподобни симптоми - да, но е като спина и пр.,обаче още по - страшно и обезпокоително устойчив(всъщност, още не напълно разгадан). Да се предава по въздушно капков път, чрез допир на определени повърхности , ееееееееее сериозно ли? Как се живее така ? Мием ръце, слагаме маски, поливаме със спирт и белина(а дезинфектантите  свършили). Ами набавете, приемете помощ, нооо Не, пак по български. Било време на война... А ДЖИ ПИТО ми казва днес, че 100 % вирусът бил отдавна сред нас, но никой не си правил труда да го изследва.Моят приятел изкара триседмичен грип и ходи да си прави тестове, и  понеже още нямаше корона вирус в БГ, му отказаха. Правиха му за други два.Пробите бяха отрицателни, но той си смени цвета, отпадна яко, висока темп. , три антибиотика пи един след друг.Слава Богу, по . добре е вече, но още болки в гърлото, хрема,отпадналост - четвърта седмица и след 3 антибиотика. Поиска още в началото тест(той е лекар), но му отказаха.Това е Б-я ! Жална ни майка !

# 17 294
А това с пика през септември? Искрено се надявам Бойко да се е объркал.

Общи условия

Активация на акаунт