Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 407
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 310
  • ГО
Излекуваните? Как са? Имат ли негативни последствия за здравето? Възстановяват ли се напълно? Говоря за тежките случаи, не за тези, които изкарвали безсимптомно.

# 17 311
  • София
А това с пика през септември? Искрено се надявам Бойко да се е объркал.
И аз мислех, че е негова измишльотина (надявах се), но се оказа, че го е чул от лидерите си в Европейския съюз. Щяло да позатихне лятото, но с пълна сила в началото на есенния сезон. Не знам обаче какво е обяснението, дали е в подкрепа на туризма, дали че ще стоим повече на проветрени помещения и на вън, а вирусът ще си стане циркулиращ като грипа (но бе ваксина), идея нямам. някой по-запознат да сподели мотивите на това гениално прозрение....
Или пък просто се лансира, за да не се карантинират повече държави и да няма колапс.

# 17 312
"Припомняме, че от COVID-19 са заразени над 120 000 души по света, смъртните случаи вече надхвърлиха 4000. На фона на тази статистика оздравелите са 66 хиляди души. "

Някой ще ми поясни ли къде са другите 50 000 заразени? В момента още са болни ли?

# 17 313
  • Пловдив
Днес градът ми се стори някак си празен. Трафикът не е като за работен ден. Може би е и заради ваканцията на учениците.
Бях в КАТ Пловдив, там нямаше никой, нито на регистрация на автомобили, нито на смяна на талони, нито на смяна на документи. Като знам по принцип какъв чудо е там от опашки, днес останах много изненадана. 3-4 души, по един - двама на гише. Май хората отлагат неща, които не са им спешни.
А и камарите с боклук от едната циганска махала бяха изринати. Дали ще успеят да поддържат ... съмнявам се.

Мен Боко ме дразни, като се прави на вирусолог. Не знам тия хора от щаба как издържат да са при него всеки ден. То не стига, че положението е напечено, че пари няма, ами и пръст им размахва, нареждания дава. А когато трябваше да се задейства, пак се е почесвал по ... и къде го оня финансовия министър, да каже как ще подпомага закъсващи фирми, за да се избегнат съкращения и безработица. Просветният мънка...

в Швейцария затварят училища, в които обучението не е задължително т.е. гимназии, професионални училища, университети. Малките ще са в клас. Не знам каква им е логиката.
Единият кантон, където има най-много заразени, моли за помощ.

И в Албания днес са регистрирали смъртен случай, те обявиха заразен след нас, ако не се лъжа. 

# 17 314
  • Bulgaria
Приятел е с двустранна пневмония след ден нерзположение. Здрав, прав мъж, на 35+ г., който досега не съм чула да боледува. Насочили са го да прави тест за корона. Не е пътувал.

Близка в Лондон е в паника. Днес си е тръгнала от лекции, защото от 10 от 20 души са бухали по време на лекциите. Казва, че супермаркетите са опоскани.

С какви симптоми е?

# 17 315
  • Буркина Фасо
"Припомняме, че от COVID-19 са заразени над 120 000 души по света, смъртните случаи вече надхвърлиха 4000. На фона на тази статистика оздравелите са 66 хиляди души. "

Някой ще ми поясни ли къде са другите 50 000 заразени?
в графа не оздравели и не умряли.

# 17 316
В Стокхолм от една седмица има четири мобилни лаборатории, които обикалят по адреси и взимат проби. Заедно те могат да тестват 80 души на ден. Мобилните лаборатории работят в експлоатация между 09:00 и 21:00 всеки ден.
Тук им кратко видео, демонстрация пред журналисти.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/provtagning-i-hemmet … for-coronaviruset

Пред Академичната болница в Упсала пък са опънали палатка, за да оптимизират вземането на проби от пациенти, които могат да бъдат заразени с коронавирус.
- Една обикновена болнична стая трябва да се проветрява известно време, преди да може да влезе следващият пациент, но тук в палатката е по-лесно да неутрализираме инфекцията, казва инфекциозният лекар Фредрик Сунд.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/talt-utanfor-akademisk … ba-pa-provtagning
В Германия има някакви пунктове, минаваш с колата без да слизаш ти взимат проба и продължаваш...после си стоиш вкъщи до 24 часа, за да изчакаш резултата.

# 17 317
няма жив човек, който да знае какво ще се случи, било то и Бойко. Вирусът е непознат, очеизвадно вирее днес и на топло. Писа се вече. Та Баце ще каже кога ще има пик.... вероятно лилЯвото кълбо му говори.

# 17 318

Той си повтаря каквото чуе от ЕС, а и си мени мнението по три пъти на ден. Но е добре, че поне сформира щаба и информират. МЗ министъра не искам и да коментирам. Тестовете ни защо са толкова бавни, не знам.Не знам и защо при положителен ( съмнителен, както го наричат) повтарят.
допреди 2-3 дни тестваха с 3 различни теста. при последните случаи при 2 теста се отчетоха положителни резултати, при третия - отрицателен.  съвсем нормално е да се повторят за да може да се потвърди с голяма доза на достоверност. 
ти си правиш тест за бременност , но ходиш при доктора за да го потвърди и той.

Аз не ходя да ми потвърди 2-те черти, а да види бремеността и той не ми дава нов тест, а пуска видеозона ( хайде без сравнения и обяснения какви бремености има). Фалшив положителен резултат няма.

# 17 319
От лекарите знам, че пневмония трудно се диагностицира без рентгенова снимка. И това е така, защото симптомите много приличат на тези на бронхита. Т.нар. "свирене" на гърдите е близко по звучене при двете болести, разликата е в това, че при пневмонията има температура. Възможно е да има вода в дроба, но може и да няма. Също така може и изобщо да няма кашлица или задух. Затова хора със съмнения за пневмония се пращат на снимка, на която вече се установява със сигурност има ли или няма. Температурата може да е ниска, може и да е висока, знам, че никога не е много висока - над 39 градуса

# 17 320

Откъде да знае Бойко, те учените нямат едно мнение по въпроса все още. Днес четох мнения на  Кукеле и Дростен, немските топ вирусолози, и също се разминават. Все още нищо не се знае с точност, не е само Бойко.
[/quote
Какво казват немците?
Или евентуално линк, ще ползвам преводача

# 17 321
  • София
Хора изобщо не се четем. Стига с този Б Борисовски пик през септември. През 5 мнения се споменава. Нелепо е и за крайни прогнози и за каквото и да било друго. Картината е супер динамична и твърде много променливи има.
Има много повече мнения, че пикът ще е до края на Април. Така че спокойно. Няма да пиша повече по това.

Няма място за притеснения за днешните италиански резултати. 848 случая са неотчетените от вчера резултати в Ломбардия. Реално за 10.03 и 11.03 новите случаи са по-малко от 08.03 и 09.03
Но ефект ще има чак след 10 дена, а 'запорът' е до 03 април чак, има време, спокс. Трагедията са многото смъртни случаи, но това можеше да се очаква и още поне от една седмица до две седмици ще е така. Твърде много тежки случаи имат за съжаление.

А иначе за сравнение понеже имаше питане, пикът за Китай бе 12.02 - 14 108 нови болни от ковид-19. Това в Европа трудно ще го видим, спокойно. Макар че не бих заложил за това...
СЗО обяви пандемия. Пореден и последен шанс за политиците да започнат да действат по-крайно, защото след година те ще са виновниците за хилядите жертви из всички краища на Европа.

# 17 322
  • Germany
Темата е придобила леко истеричен вид. Все едно някои хора сега са научили, че има вирус и очакват Бойко Борисов, знам ли, да застане на границата да се бие с този ми ти вирус. Стегнете се малко.
Излезе инфо, че Катар са репортнали почти 240 случая наведнъж. Гледам температурите там са 26-28 градуса. Значи и пролетното време не го бърка...Ще си летуваме явно с него.

# 17 323
  • Варна
Излезли са резултатите на припадналата жена във Варна - отрицателни са за Ковид19.

# 17 324
  • В офиса
Лекарката е почувствала неразположение още в Барселона. Надявам се, че незабавно е издирено с кой самолет се е прибрала и кои са останалите пътници, взети са им проби и стоят под карантина. Надявам се... не че вярвам. Надявам се, че лятото ще намали заразата. Надявам се... не че вярвам.
Трудно мога да измисля нещо позитивно в момента. Освен отново да питам, аджеба немците що имат толкоз малко умрели. Не знаем какво правят, ама да правим като тях. Или като корейците. Макар че и това също не можем да направим.
Италианците ме кефят как го обърнаха на патриотизъм, може да са мърлячи, късомислещи и всякакви, но са сърцати.
По повод на празния град, днес пред Токуда я нямаше огромната опашка от коли да влязат на паркинга, никакви коли не чакаха, всъщност.
Иначе все още има хора, които ре-постват if's a flu мантрата и правят скечове, или се възмущават, че "мислех си, че тук хората са интелигентни" Е, докога, чудя се. Но това си е техен проблем, де.

Общи условия

Активация на акаунт