Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 407
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 415
  • на пистата
И това някъде е болница. Досега ни надуваха главите как трябва да ходим на лекар, защото не се поставя диагноза по телефона, а от една седмица запяха друга песен, явно с цел да не гръмне системата още отсега. А какво правим като се увеличат случаите?

Да, определена болница, а не в която си избереш. Няма да лекуват по телефона, трябва да се координират по някакъв начин нещата. Иначе всички истерици ще хукнат натам и ще задръстят болниците преди изобщо да дойдат реалните болни.
то с истериците ще се справят, но с едни други хора, без  осигуровки и живеещи на социални помощи, хукващи към де що болница има... с тях как ще се справят?
Никак.Те вече.почнаха с панаирите при нас.
https://dcnews.bg/romi-ot-rozino-razigravat-zdravnite-vlasti-sao … iMz9KvMc.facebook

# 17 416
Има ли информация за децата или сина на жената която почина, нали са били техни гости?

# 17 417
Скрит текст:
И това някъде е болница. Досега ни надуваха главите как трябва да ходим на лекар, защото не се поставя диагноза по телефона, а от една седмица запяха друга песен, явно с цел да не гръмне системата още отсега. А какво правим като се увеличат случаите?

Мисля, че го повтарят от самото начало и навсякъде - тези, при които има подозрения за зараза, трябва да ходят само на определени за целта места /информация на телефона/ , а не по всевъзможни здравни заведения и болници, където могат да заразят болни, лекари, а съответното заведение след тях да бъде затворено за дезинфекция, като през това време не може да приема други болни.
В градовете, където има повече от една болница, можеше да го предвидят. Една болница само за епидемията, в която няма болни с други заболявания.

# 17 418
  • София
Айде, по-кротко, преди да ми казваш да  се сещам преди да пиша! Да беше написала направо, че съм тъпа, че да ти мине меракът да се правиш на умна! Ако ще двайсет страници да го дъвчете, дъвчете едно и също, което няма особена логика. ЛЛ какво е, кол център ли? На него работата му е да прегледа, а не да  насочва направо към болница, за да прави там задръстване.
Подозрения за зараза - обаче може да е грип, може да е корона - как ще разбере по телефона?

# 17 419
  • ГО
Една снимка от Фейса
Скрит текст:

# 17 420
Някой може ли да ми каже Италия кога обявиха за първи случай при тях?

Тъкмо си гледах таймлайна кога Китай е обявил локдаун в Ухан и друго градове в Хубей. 23 януари, 571 заразени, 95 в критично състояние, 17 мъртви.

Два дни преди това са били 295 в цял Китай.
Според мен са изследвали масирано и като са видяли какъв процент са положителни им е светнало какво става. Същото мисля, че се случва днес с Катар. От 24 вчера, днес са на 262. Не искам да съм черногледа, но нещо подобно се случва и в България, дано греша.

Другото, което трябва да се има предвид, че днешните резултати отразяват грубо казано, не днешната ситуация, а тази от преди седмица( от инфекцията, през инкубацията, до проявата на симптоми).

# 17 421
Не може европейските управляващи да са толкова недалновидни и глупави, та да не виждат накъде вървят нещата. Просто не блокират всичко, защото икономиката им е по-важна. Тя да не се срине, защото цитирам Бойко "после няма възстановяване". Затова са готови да жертват 60-70% от населението. Иначе защо Меркел ще прави такива прогнози, че 58 милиона германци можело да се заразят. Ако мерки не бъдат взети, тези цифри, които сега ни изглеждат фантасмагория, може да се окажат реалност.

# 17 422
Аз другата седмица ще си напазарувам като за следващ етап на разпространение, пък колегите нека продължават да си разказват вицове за корони. България с нейните пенсионери и мизерно здравеопазване ще стане красиво цъфнало цветенце, ако София пламне. Ние с грипната епидемия още не сме се оправили, пък за корона да се готвим... Страшно ще стане. А, не съм песимист, по принцип. Тоалетната хартия и водата първи ще се изчерпят по магазините. Маските от Турция за кога да ги чакаме?

# 17 423
Една снимка от Фейса
Скрит текст:

Брей, добре, че мъжа на тази жена знае! Сигурно и останалите 122 Хил. доказано болни нещо друго им има и така 🤷♀

# 17 424
  • София
Според мен са започнали да тестват повече хора, а преди това доста други са минали с други диагнози, дори не са били изследвани.

# 17 425
Е това вече ми дойде в повече наистина.
 За децата не е опасно да са по 1000 и повече в една сграда с часове, ама ...Топлофикация София, където си е направо..да не продължавам. За служителите там има всичко , направо ми идва да фръкна къде и да е по света.
Обаче това е просто грип де, няма страшно и нашите пътуват с автобусите и не налагат забрана на тур агенциите.

"Заради създадената обстановка за повишена опасност от заразяване с опасни вируси, ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД издаде заповед за въвеждане на по-строг режим при обслужването на клиенти. От дружеството се обръщат с молба към клиентите да ограничат максимално посещенията си в клиентските центрове. Вместо това да използват активно дигиталните ни канали за комуникации.

Предприети са всички нужни мерки за безопасност и на клиентите, и на служителите. За да не се струпват повече хора в клиентските центрове, се умоляват гражданите да изчакат извън сградата реда си!

На служителите са раздадени нужните предпазни средства, извършва се и периодична дезинфекция на местата за посещения на граждани"

Дали пък маски не са им раздали? Те са много важни касите да събират парите за златното парно. Къде за лекари и други работещи в затворени помещения с хора .

# 17 426
Айде, по-кротко, преди да ми казваш да  се сещам преди да пиша! Да беше написала направо, че съм тъпа, че да ти мине меракът да се правиш на умна! Ако ще двайсет страници да го дъвчете, дъвчете едно и също, което няма особена логика. ЛЛ какво е, кол център ли? На него работата му е да ме прегледа, а не да ме насочва направо към болница, за да правя там задръстване.
Подозрения за зараза - обаче може да е грип, може да е корона - как ще разбере по телефона?
няма нужда да разбира и да е кол център. Ама това е ясно на пишещите и четящите тук отначало. Сега кажи, че е грип и да вървим нататък.

# 17 427
  • София
Айде, по-кротко, преди да ми казваш да мисля преди да пиша! Ако ще двайсет страници да го дъвчете, дъвчете едно и също, което няма особена логика. ЛЛ какво е, кол център ли?

Ако звъннеш при първото подсмърчане - никак. Ако няколко дни се лекуваш симптоматично и нямаш подобрение, твърдв вероятно ще те насочи нанякъде за преглед.
Вероятно ако си наумите и отидете в болница каквото и да пишем няма да ви спрем, както и много други с подобни разсъждения.

# 17 428
айде от понеделник затварят и Дания.

# 17 429
Заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно противоепидемичните мерки, които се въвеждат на територията на страната в области с регистрирани и без регистрирани случаи на COVID-19.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministr-ananiev- … YMTLZPOmQ1cc9RDtI
Предпазни средства и за НАП. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт