Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 108
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 400
Италия показа как лекуват болните от КОВИД 19

Не е за хора с лабилна психика - на мен ми дойде в повече

# 17 401
Айде престанете вече с тези клипове, хора всеки ден падат и умират по различни причини - сърдечен арест, инсулт, белодробна емболия, инфаркт. Ако е доказано, че е от КВ тогава поствайте, създавате излишна паника, която без това вече е голяма.

# 17 402
Скрит текст:
Добре де....защо хората продължават да се изсипват в болниците със симптоми?
Или при личните лекари?

Има ли национална денонощна линия?
Има ли сайт?
По всички телевизии има ли клипове с инструкции?
По сайтовете има ли банери?

Тук още с първите два случая обявиха гореспоменатите мерки и вече две седмици ги въртят нон стоп из всички медии до втръсване.

А къде да се изсипят, ако не при ЛЛ и болниците? Да си стоят вкъщи без да знаят какво им е и да видят дали ще им мине? И чак като вече съвсем са зле, чак тогава да ходят?
Нали сто пъти казаха, че трябва да се обадят по телефона, ако имат съмнения.
Моята лекарка не си вдига телефона в извън работното й време.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 21:41 от отивам

# 17 403
Странно ми е как в Германия успяват да ги лекуват и имат минимална смъртност?

# 17 404
И след като се обадят по телефона какво следва?
Ще му кажат къде да отиде за преглед.

# 17 405
Скрит текст:
И при мен не се отваря.

Може би защото не сте член на групата CoronaVirus

А трябва ли да станем членове в някаква фейсбук група, за да гледаме припадащи италианци.
[/quote]
Не е задължително. Може да си затворите очите и да се правите, че не съществува.

# 17 406
И при мен не се отваря.
Може би защото не сте член на групата CoronaVirus
Май  всички сме членове на тази група дори без да искаме.

Италианец, собственик на сладоледаджийница в Германия, продава "Корона Айс", имал вкус на ягода и ванилия, но клиентите му не одобрили хуморът му.

# 17 407
Темата е придобила леко истеричен вид. Все едно някои хора сега са научили, че има вирус и очакват Бойко Борисов, знам ли, да застане на границата да се бие с този ми ти вирус. Стегнете се малко.
Излезе инфо, че Катар са репортнали почти 240 случая наведнъж. Гледам температурите там са 26-28 градуса. Значи и пролетното време не го бърка...Ще си летуваме явно с него.
Аз най се опасявам това да не стане. Това ме плаши най много от всичко останало. И все повече се плаша като слушам специалисти че топлото време няма да го спре.
академик Ангел Гълъбов от Института по микробиология към БАН: Топлото време няма да спре коронавируса
https://www.sinoptik.bg/news/toploto-vreme-niama-da-spre-koronavirusa-4341
Надявам се че греши, това че е академик не е гаранция че ще излезе прав аз продължавам да вярвам че топлото време ще го спре гледайки че в южното полукълбо се развива доста по бавно епидемията а няма на какво друго да се дължи това освен на лятото което е там.

Но аз под топло време разбирам точно 26-28 градуса когато през Май станат такива температурите. Надявам се че това е топлото време което ще спре вируса а не 35-40 градуса, защото такива ще станат чак през Юли, Август. А дотогава има страшно много време Защото ако сега ни се струва ситуацията че е извънредна, тя до Юли, Август ще стане страшна ако всъщност това е топлото време което ще спре вируса, това значи да отпишем цели пролетни месеци от надеждата да се позабави малко вируса. И да чакаме едва горещото лято през Юли, Август а дотогова вирусът колко жертви ще е взел по света.

Чета какво става в Италия и се плаша и ние да не станем като тях.
https://novini.bg/sviat/eu/586496
Лекари да се налага да избират кого да лекуват като във военно време, защото здравната им с-ма се срива. А ако трябва да чакаме не до Май, а чак до Юли, Август за ограничаване на вируса, дотогава колко държави ще са станали като Италия.

Българското правителство взима някакви мерки. Издават се заповеди от здравният министър.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zdravnijat-ministar-izdade-zapov … htu-covid-19.html
Издават се указания за дезинфекция на Градският транспорт.
https://www.ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=itemlist& … =1099&lang=bg
Всичко това е чудесно и правилно, но според мен са нужни още мерки.
Цитат
Аз в България мерки за сега не виждам честно казано - пускат децата на училище и на градини, за грипа ги спряха, но за ковид ги пускат. Не се правят достатъчно тестове дори в болниците, както се вижда
Като например спиране на училищата, ако е толкова сложно заради изоставането в материала заради непредвидени дълги ваканции, тогава се премества великденската ваканция сега. На нас борбата ни трябва да бъде сега да не станем като Италия, защото много други държави ще станат като нея. Ние не трябва да сме сред тях. Всяка една мярка, може след 1 месец да даде разликата която да не допусне италиански сценарий в България. Няма време за ослушване и умуване. И Италия се ослушваха и умуваха и видяхме какво стана.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 21:48 от Анонимен

# 17 408
  • София
И това някъде е болница. Досега ни надуваха главите как трябва да ходим на лекар, защото не се поставя диагноза по телефона, а от една седмица запяха друга песен, явно с цел да не гръмне системата още отсега. А какво правим като се увеличат случаите?

# 17 409
  • на пъпа на Златията
==
Беше го писала една потребителка по-назад. Няма нужда от удивителни Simple Smile
==
Ох!     Вече ми писна интернета стана на нищо .

Времето променливо . Населението на земята  "гражданско" .Глобализацията измеси различни хора с различни заболявания . . Хора с проблеми  до последно чакат и тогава търсят помощ .
Възрастни хора със съпътстващи проблеми . Млади хора  с какви ли не модерни занимания и експерименти с живота си .
.Медиите тръбят шокови заглавия  и сменят заглавията .
Пълна дезинформация .

Някъде бяха направили един експеримянт . Четат един и същи текст . Карат слушателите да напишат какво са разбрали . и колкото слушатели толкова разлини версии.
Тоя свят е тръгнал на пропадия .
И да искаш да помогнеш на такива хора каквито се пръкнаха - не можеш .
Само си затрих времето  тия дни , да се опитам да  разбера в какъв свят живеем . Включително  забравих да си смукна  ментола че ми дращи гърлото .

Как ще го бъде тоя свят само господ знае !
Огледайте се  какво става около вас , с родителите ви , с децата ви и оставете  кой и от какво бил припаднал на другия край на света .
Бъдете живи и здрави . 

# 17 410
  • София
И това някъде е болница. Досега ни надуваха главите как трябва да ходим на лекар, защото не се поставя диагноза по телефона, а от една седмица запяха друга песен, явно с цел да не гръмне системата още отсега. А какво правим като се увеличат случаите?

Да, определена болница, а не в която си избереш. Няма да лекуват по телефона, трябва да се координират по някакъв начин нещата. Иначе всички истерици ще хукнат натам и ще задръстят болниците преди изобщо да дойдат реалните болни.

# 17 411

Мисля, че го повтарят от самото начало и навсякъде - тези, при които има подозрения за зараза, трябва да ходят само на определени за целта места /информация на телефона/ , а не по всевъзможни здравни заведения и болници, където могат да заразят болни, лекари, а съответното заведение след тях да бъде затворено за дезинфекция, като през това време не може да приема други болни.

# 17 412

Целта е да не се разпространява вирусът. Не е трудно се сетиш, мисли преди да пишеш. През 2 страници го дъвчем това тук, ако имате някакви оплаквания ПЪРВО СЕ ОБАДЕТЕ ПО ТЕЛЕФОНА!

# 17 413

Да, определена болница, а не в която си избереш. Няма да лекуват по телефона, трябва да се координират по някакъв начин нещата. Иначе всички истерици ще хукнат натам и ще задръстят болниците преди изобщо да дойдат реалните болни.
то с истериците ще се справят, но с едни други хора, без  осигуровки и живеещи на социални помощи, хукващи към де що болница има... с тях как ще се справят?

# 17 414
  • София
Заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно противоепидемичните мерки, които се въвеждат на територията на страната в области с регистрирани и без регистрирани случаи на COVID-19.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministr-ananiev- … YMTLZPOmQ1cc9RDtI

Общи условия

Активация на акаунт