Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 886
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 385
  • Street of Dreams
Някой може ли да ми каже Италия кога обявиха за първи случай при тях?

Тъкмо си гледах таймлайна кога Китай е обявил локдаун в Ухан и друго градове в Хубей. 23 януари, 571 заразени, 95 в критично състояние, 17 мъртви.

Два дни преди това са били 295 в цял Китай.

# 17 386
И нещо ,което не се каза тук в темата мисля-в новините по БНТ дадоха италиански лекар,който каза,че има промяна в профила на заболелите-вече и по-младите са засегнати.Каза,че защото изчаквали и мислели ,че ще мине...но знае ли се...
Моля за допълнителна информация. Това е важно. Поне в кое предаване е било и има ли го на запис? На друг източник да е попадал някой?

# 17 387
И при мен не се отваря.
Може би защото не сте член на групата CoronaVirus

# 17 388
Най-лошото е, че всякакъв народ щъка през границите. А като го чух това за септември месец лошо ми стана.

И на мен. Обаче днес като чух за две и повече години, рязко се успокоих.

Поне по две години обикаляли тези вируси, говорих с братовчедка, по принцип е доктор, но не работи като такъв.
Такива дали могат да ги призоват? Не съобразих да я питам.

# 17 389
  • София
В новините на БНТ тази вечер.

# 17 390
Добре де....защо хората продължават да се изсипват в болниците със симптоми?
Или при личните лекари?
А къде да ходят болните хора. Ако имат кашлица, нали задължително трябва да отидеш на лекар да ти чуе гърдите. Може да развиваш бронхит или бронхопневмония. Как ще разбереш какво ти е като си стоиш в къщи. Ако е бронхит или бронхопневмония, нали трябва да ти се изпишат антибиотици за да оздравееш. Кой ще ти изпише правилните антибиотици - сам ли да си ги предпишеш? Лекаря по телефона ли ще ти преслуша гърдите за да разбере дали няма бронхит?

# 17 391
Скрит текст:
Добре де....защо хората продължават да се изсипват в болниците със симптоми?
Или при личните лекари?

Има ли национална денонощна линия?
Има ли сайт?
По всички телевизии има ли клипове с инструкции?
По сайтовете има ли банери?

Тук още с първите два случая обявиха гореспоменатите мерки и вече две седмици ги въртят нон стоп из всички медии до втръсване.

А къде да се изсипят, ако не при ЛЛ и болниците? Да си стоят вкъщи без да знаят какво им е и да видят дали ще им мине? И чак като вече съвсем са зле, чак тогава да ходят?
Нали сто пъти казаха, че трябва да се обадят по телефона, ако имат съмнения.

# 17 392
Във Варна всички проби са отрицателни,включително и на жената.

# 17 393
  • София
И след като се обадят по телефона какво следва?

# 17 394
Нали сто пъти казаха, че трябва да се обадят по телефона, ако имат съмнения.
Е и... лекаря по телефона ли ще поставя диагноза?

# 17 395
    И нещо ,което не се каза тук в темата мисля-в новините по БНТ дадоха италиански лекар,който каза,че има промяна в профила на заболелите-вече и по-младите са засегнати.Каза,че защото изчаквали и мислели ,че ще мине...но знае ли се...
    Моля за допълнителна информация. Това е важно. Поне в кое предаване е било и има ли го на запис? На друг източник да е попадал някой?
    БНТ новините в 20.00-това май беше по към края...аз мога да връщам..не знам за запис.
    Редактирам 31 минута..

# 17 396
    • На остров
    Ама то за всяко събктие журналистите имат 109 версии и все сменят пол, възраст. Изобщо не вярвам на такива новини.
    Днес говорих с приятелка в Швеция и тя каза, че там не дават никаква кнформация

В Швеция постоянно се дава информация, по всякакви канали. Кажи на твоята приятелка да гледа тв, ако не друго.

# 17 397
    Тази тема я прекръстете на "паника" направо.
    И да спрем да работим, децата под ключ, колко време може да се изкара в това положение?!
    Не знам, но предлагам да пробваме! Колко време ще издържим, като Италия и Китай. Може пък някакво прозрение да получим тогава.

Ние така борим вируса в София. Вдигаме българския дух се оказва.Мда...

"Сградата на НДК ще бъде осветена от днес за неопределено време в цветовете на българското и европейското знаме, съобщава БНР. Това се прави, за да се изрази съпричастност с всички засегнати от коронавируса във всички европейски държави. Инициаторите целят да въздействат ободряващо върху хората. Да предизвика чувство за взаимност и да поддържа българския дух."

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/oshte/osvetyavat-ndk-v-znak-na-solidarnost-s- … afUxcWa6nFye1BOno

# 17 398
    • При семейството си
    И при мен не се отваря.
    Може би защото не сте член на групата CoronaVirus

А трябва ли да станем членове в някаква фейсбук група, за да гледаме припадащи италианци.

# 17 399
    Моля ви, спрете да пишете глупости. Моля, четете преди да пишете! Невъзможно е да се следи вече темата. Снехме анамнезата на безброй стринки, братовчеди и лелинчовци, всеки си разказа заболяванията до девето коляно на рода. Всяка новина се съобщава по 5 пъти, дават се линкове към фалшиви новини, ми то няма изчитане вече на всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт