Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 985
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 355
Болници не строят за 3% смъртност. Така си мисля.

Те всъщност, както се оказа, не строиха болници в класическия смисъл, а временни полеви болници, където да отделят инфектираните от вируса, които имат нужда от хоспитализация. Мисля, че се споменаваше достигната обща цифра от 23 000 легла, определени за тази цел. В което има смисъл и не ми се вижда прекомерно.

# 17 356

Почнаха да колабират хора и в Италия на обществени места..  Айде сега някой да каже, че е нагласено.
[/quote

Нямам фейс да го гледам, но май и в България зачестиха тези случаи- Враца, Варна, Пловдив. Преди около 2 седмици имаше и в София ( за София казаха много слабо момче). Повече не пишат.

# 17 357
Ама то за всяко събктие журналистите имат 109 версии и все сменят пол, възраст. Изобщо не вярвам на такива новини.
Днес говорих с приятелка в Швеция и тя каза, че там не дават никаква кнформация

# 17 358
  • на пистата
Защо да се е изложил. Това беше най-реформаторско насочения ни здравен министър. Но не го оставиха за въведе модела.
После се изложи...най-вече в морален аспект. Но е интелигентен човек и в случая знае какво говори. Абсолютно е прав, но тези...некомпетентници, начело с ББ ще си карат на плюене в пазвата и заравяне на глава в пясъка.
И той поокраде малко.Дано се е излекувал от болеста която имаше.Аз го харесвах като министър.Абсолютно прав е тук,дано някой го послуша...едва ли обаче.

# 17 359
Малък град в Германия, на 80км от Берлин, се изолира доброволно в карантина, въпреки че все още нямат случай на Ковид: https://www.spiegel.de/international/germany/coronavirus-precaut … =facebook#ref=rss

# 17 360
Работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Това е заповедта на Ананиев. Сега утре ако работодателя не ми е осигурил тези условия какво следва - мога ли да не работя и да си тръгна??? Кой ще следи за спазването точно на тази заповед?
(работя в офис от около 15 човека, нямаме външни хора/клиенти, но само на мен и още 1 колежка ни пука и сме взели някакви мерки и ограничения)

# 17 361
Някой може ли да ми каже Италия кога обявиха за първи случай при тях?

31-ви Януари пише в Уикипедията
Гледай само за месец как се баталясаха!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Italy

# 17 362
  • на пистата
Жена която работи в Клиника по имунология "Св Иван Рилски" е написала това.
   Просто не е истина! Колегите приемат съмнителни пневмонии вече седмица, директорът се прави на луд! Стои полиция пред болницата, задно със стабилно кашлящи лица цяла сутрин...   

# 17 363
Работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Скрит текст:
Това е заповедта на Ананиев. Сега утре ако работодателя не ми е осигурил тези условия какво следва - мога ли да не работя и да си тръгна??? Кой ще следи за спазването точно на тази заповед?
(работя в офис от около 15 човека, нямаме външни хора/клиенти, но само на мен и още 1 колежка ни пука и сме взели някакви мерки и ограничения)

Същия коментаторен тон какъвто се наблюдава навсякъде в Конституцията и законодателството ни... това заповед ли е или някаква новина четена по селската радиоточка не става ясно..

# 17 364
Уважаеми съграждани и приятели! Ето какво е решило правителството на Италия във връзка с декрета на премиера от снощи! Прочетете го внимателно и се опитайте да разберете какво правят ръководителите на тая държава за да подпомогнат населението в случаи на национална криза!

Какво предвижда новият италиански правителствен декрет заради ситуацията с коронавируса, който трябва утре да влезе в сила след гласуване в парламента:

1. Сметките за ток, вода, газ, такса смет и телевизионна такса се замразяват за два месеца. След като кризата отмине, ще бъдат изплащани на части, като още не е решено за какъв период от време ще трябва да се изплатят.
2. Налага се мораториум върху изплащането на ипотечните заеми към банките от страна на домакинствата и на банковите заеми за малките фирми. Държавата им става гарант, за да не настъпва банкова криза заради неизплащането им.
3. Замразява се заплащането на данъци за два месеца (в края на март е срокът за плащането на местните данъци, така че се отнася предимно за тях).
4. Замразяване на плащането на осигуровките към осигурителните фондове. Ще се плащат след кризата, но още не се знае на какви вноски и в какъв срок.
5. Включване на всички работници от засегнатите сектори към Cassa integrazione - това е един държавен фонд, който позволява на техния НОИ (казва се INPS) да изплаща заплатите на хора, които поради затруднения на фирмите не ходят на работа. Разбира се, работещите работници ще си получават нормалните заплати от работодателите. Призивът е всички възможни дейности да се извършват от домовете.
6. Тъй като училищата и градините са затворени, родителите ще получат платен родителски отпуск, за да си ги гледат, а ако са принудени да ходят на работа поради естеството й, ще получават ваучери от 600 евро на месец за детегледачка.

Тези мерки ще струват на държавата 10 млрд евро допълнителен дефицит. ЕС вече декларира, че ще разхлаби изискванията си за дефицита. Сиреч, ония 3% ограничение заминаха много бързо в боклука.

Освен това в Италия вече действат:
Доставки по домовете на хранителни стоки за всички възрастни над 75 г. - поети са от хранителните вериги.
Всякакви спекулации с цените на маски и препарати са забранени, преследвани и наказвани. Финансовата полиция вече е в действие, има арести.

На фона на наглостта на нашето правителство с опита му да не заплаща болничните на хората в карантина, на запад начинът на мислене изглежда напълно различен.

Ситуацията е много тежка, но нямам съмнения, че Италия ще се справи. Освен че там мислят за работниците и затруднените фирми, имат и напълно безплатно здравеопазване (включително лекарствата). При съмнение за зараза, се обаждаш на тел. 1500 и идват у вас да ти вземат тампон. Абсолютно е забранено излизането. Тъй като обдишващите апарати не достигат, вече се препоръчва да поискаш да дойдат да те вземат само при влошаване на състоянието. Колко ли такива апарати имаме в България? Между другото, вие помните ли рекламирания у нас телефон за кризата? Лесен ли е, а? Не са ли нашите пълни идиоти?

# 17 365
  • София
Последния линк от Фейсбук не се отваря при мен .Може ли вече да е махнат ?

# 17 366
И при мен не се отваря.

# 17 367
Колабирали? Това без симптоми и изведнъж ли се случва? Или се тътриш болен и изведнъж колабираш?

# 17 368
  • Пловдив
Незнам какво ни чака, ако се получи като в Италия...хиляда и колко души в интензивното! Та ние нямаме такъв вариант! Боже помогни ни!

# 17 369
Добре де....защо хората продължават да се изсипват в болниците със симптоми?
Или при личните лекари?

Има ли национална денонощна линия?
Има ли сайт?
По всички телевизии има ли клипове с инструкции?
По сайтовете има ли банери?

Тук още с първите два случая обявиха гореспоменатите мерки и вече две седмици ги въртят нон стоп из всички медии до втръсване.

Общи условия

Активация на акаунт