Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 078
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 460
  • на пъпа на Златията
==
Чувствам се като в роман на Оруел и филм на Костурица......ако ме разбирате.....
==
Баце те разбира . Рече Холивуд.

Предполам след 24 яаса най малко ще направят аутопсия на жената и лекарите ще кажат какво са намерили .
Имам чувството че над Земята са минали извънземните и са изпуснали некакъв си вирус . По  целия свят  хората падат по земята и умират .

Побъркахме и доктори и правителства.
Светът лудна .

# 17 461
  • София
Роналд, аз моето мнение си го казах надълго и нашироко много пъти, така че ще си спестя сега, а и ШЛ почна. Wink
Мен ме бройте твърдо за тотален ключ, повсеместен. Живота на хората е по-ценен. За 1 месец Европа няма да фалира.

# 17 462
доста често зяпам тези камери. Тия дни са тъжни и интересни. Има охрана и почистват, мисля и че разпръсват хората, когато има. Погледай утре.

# 17 463
Ако сте чели ''Сблъсък" ....
Пак ви казвам , че може да изкараме късмет. Нищо не се знае.
Това, което му хрумва е да се затътря в някое планиско село с 5 баби.
да! Примерно в Делчево. 36 постоянни жители,  природа и тишина. Дърпаш кабела и не видя се и вируса!

# 17 464
  • София
Роналд, аз моето мнение си го казах надълго и нашироко много пъти, така че ще си спестя сега, а и ШЛ почна. Wink
Мен ме бройте твърдо за тотален ключ, повсеместен. Живота на хората е по-ценен. За 1 месец Европа няма да фалира.
И аз така мисля, още повече, че ще е Европа Заедно, мерките  - идентични, доколкото може, а не: първо затваряме Италия, после Испания, после Франция, после - объркахме се, големите се оправиха за половин година, я сега всички останали карантина 2 м., че да убием верно туризма по целите балкани.

ШЛ е трагична на тия празни трибуни!

# 17 465
Аз съм на същото мнение, Диаволо. Ако бях министър щях да затворя границите за пътници преди 3 седмици. Ако щат да ме плюят. Тест на всеки, който иска да се върне и после ключ. Малеее какъв диктатор съм щяла да бъда Simple Smile

# 17 466
  • на пистата
доста често зяпам тези камери. Тия дни са тъжни и интересни. Има охрана и почистват, мисля и че разпръсват хората, когато има. Погледай утре.
Пусто като в апокалипсис Sad а щу народ има там вечер.

# 17 467
Аз мисля, че Бойко може би чака народът малко да узрее и тогава и тук ще се спуснат кепенците малко повече.

Най-голямата трагедия на всичко това е, че за да сме максимално ефективни, мерките, които трябва да предприемем, трябва да са превантивни, т.е. преди да се е случило нещо. Да обаче такива мерки са и много непопулярни. Много хора гледат само какво е положението сега, не могат да екстраполират и да си представят бъдещето и не могат да разберат защо трябва да правим нещо сега, когато всичко изглежда наред или изглежда нещо малко. Когато нещастието се случи, тези мерки вече ще са много популярни, но пък и много по-малко ефективни.

# 17 468
  • София
Добре де, защо е нужно цялото драматизиране, пустеещи фонтани, край, фалираме, умираме от глад...
Приемете го като паузиране. Чак пък толкова да се свърши Света от една карантина... Само едно нещо е непоправимо в живота.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 17 469
А колко време се запазва вирусът върху повърхности? Четох различни мнения: някои казват че дори 48 ч. "трае" върху повърхности

# 17 470
  • забравих си мисълта...
В Австрия, от утре нашите децата няма да са на училище. За сега до края на великденската ваканция, a после колко още не се знае. Майките имат право да са вкъщи с децата, а бащите могат да ходят на работа. Ако няма кой да се грижи за децата, ще им бъде осигурен придружител, но децата не трябва да са при бабите и дядовците си.
Днес гледам автобусите и трамвая като минават почти празни. Явно и хората вече гледат да не излизат толкова и стоят вкъщи и се пазят.
Има футболна среща, която ще се състои без зрители. Нещата се сериозни, затова се опитайте и вие в България да ги приемете като такива. Който си мисли, че е недосегаем, нека си мисли. Но в момента е необходимо високо обществено съзнание и дисциплина за ограничаване на разпространението на вируса.

# 17 471
Израел така процедира. 14 дни карантина за всеки, влязъл в страната. Доказване на наличие на финанси от всеки пристигнал в страната им.

# 17 472
Израел така процедира. 14 дни карантина за всеки, влязъл в страната. Доказване на наличие на финанси от всеки пристигнал в страната им.
Какви са тия финанси?

# 17 473
Аз мисля, че Бойко може би чака народът малко да узрее и тогава и тук ще се спуснат кепенците малко повече.

Най-голямата трагедия на всичко това е, че за да сме максимално ефективни, мерките, които трябва да предприемем, трябва да са превантивни, т.е. преди да се е случило нещо. Да обаче такива мерки са и много непопулярни. Много хора гледат само какво е положението сега, не могат да екстраполират и да си представят бъдещето и не могат да разберат защо трябва да правим нещо сега, когато всичко изглежда наред или изглежда нещо малко. Когато нещастието се случи, тези мерки вече ще са много популярни, но пък и много по-малко ефективни.

Така е, но те сума ти професори, шефове на болници, министри, инфекционисти и прочие светила пък се сцепиха по медиите да обясняват как нямало нищо страшно и голяма част от хората им повярваха.

# 17 474
  • При семейството си

Не съм запозната за Германия, но предполагам, че както в Австрия, така и там знаят какво става и им е ясно, че няма да спрат разпространението. На днешната пресконференция се каза съвсем ясно, че всички ще трябва да променим начина си на живот за да постигнем две цели:
1.Да пазим рисковите групи.
2.Да забавим темповете на разпространение, за да може здравната система да поеме нуждаещите се. Ако дръпнат рязко щепсела, още на следващия ден, половината град ще си легне гладен и затънал в боклуци.
Не всички работят в офис....има пекари, боклукджии, продавачи в магазини, аптекари, шофьори на градския транспорт, оператори на електроцентрали, на водоснабдяване....
Как си ги представяте нещата?

Те само Интернет и/или ТВ да им спрат, гледай какво ще стане, но иначе...

Общи условия

Активация на акаунт