Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 935
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 475
  • Mediterraneo
Полша от утре затваря всички училища и образователни центрове, университетите с лекции онлайн. За две седмици. Театри, кина, музеи и други културни центрове също затварят за този период.

# 17 476
Израел така процедира. 14 дни карантина за всеки, влязъл в страната. Доказване на наличие на финанси от всеки пристигнал в страната им.
Какви са тия финанси?

Да си поемеш разходите за карантината Simple Smile Няма да висиш на тяхната шия, я!

# 17 477
  • на пистата
В Австрия, от утре нашите децата няма да са на училище. За сега до края на великденската ваканция, a после колко още не се знае. Майките имат право да са вкъщи с децата, а бащите могат да ходят на работа. Ако няма кой да се грижи за децата, ще им бъде осигурен придружител, но децата не трябва да са при бабите и дядовците си.
Днес гледам автобусите и трамвая като минават почти празни. Явно и хората вече гледат да не излизат толкова и стоят вкъщи и се пазят.
Има футболна среща, която ще се състои без зрители. Нещата се сериозни, затова се опитайте и вие в България да ги приемете като такива. Който си мисли, че е недосегаем, нека си мисли. Но в момента е необходимо високо обществено съзнание и дисциплина за ограничаване на разпространението на вируса.
Това за цяла Австрия ли?

# 17 478
  • София
Абе, хора. Как си го представяте този тотален ключ? Ами то няма лекарство, което да не използва китайски субстанции, например. Един ключ и половин България се е натръшкала от всичко друго, но не и от корона. Вярно, много е удобно да се запасим и да си стоим вкъщи, ама в същото време очакваме, че ще има някой, който да се грижи да не прекъсва тока, да има вода, да се изхвърля боклукът.

Гледам сега "Зараза" - https://www.imdb.com/title/tt1598778/?ref_=nv_sr_srsg_0

И като разработват сценарии при кризи да вземат барем един холивудски филм да изгледат стратезите.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 23:26 от АРТЕМИС

# 17 479
Борисов вчера май каза, че специалисти ще умуват и ще се вземат общи мерки за Европа в понеделник.

# 17 480
Как я затварят Дания?

Затварят всички училища, градини, университети, кафенета... за 2 седмици. Хората на държавна работа си остават в къщи и ще им се плаща заплата

# 17 481
  • София
Позната от Украйна писа, че току що и там са обявили карантина.

# 17 482
Чувствам се като в роман на Оруел и филм на Костурица......ако ме разбирате.....

Днес дъщеря ми като ми каза, че трябва да прави презантация по "1984" на Оруел, гледах ей така 😳

Не знам вече какво да мисля, честно. Уж имах някакви идеи, които смятам строго да следвам, но вече леко ми се струва, че няма смисъл и от голямо пазене, защото работата вече е изтървана. Даже си представих, че лятото може да има партита за членове на клубове Covid 19. В България явно няма да си ходя, близките ми явно няма да дойдат да се видим, то и с приятели не се виждаме, които неща са ми по-страшни и от вируса.

# 17 483
В Австрия, от утре нашите децата няма да са на училище. За сега до края на великденската ваканция, a после колко още не се знае. Майките имат право да са вкъщи с децата, а бащите могат да ходят на работа. Ако няма кой да се грижи за децата, ще им бъде осигурен придружител, но децата не трябва да са при бабите и дядовците си.
Днес гледам автобусите и трамвая като минават почти празни. Явно и хората вече гледат да не излизат толкова и стоят вкъщи и се пазят.
Има футболна среща, която ще се състои без зрители. Нещата се сериозни, затова се опитайте и вие в България да ги приемете като такива. Който си мисли, че е недосегаем, нека си мисли. Но в момента е необходимо високо обществено съзнание и дисциплина за ограничаване на разпространението на вируса.
Това не в вярно. За деца под 14 години, на които и двамата родители работят, училищата остават отворени. Нямаш автоматично право на Pflegefreistellung.

# 17 484
  • на пистата
Това не в вярно. За деца под 14 години, на които и двамата родители работят, училищата остават отворени. Нямаш автоматично право на Pflegefreistellung.
Мда,сега се обадих на племенника в Линц.Той каза-От понеделник от 9 клас нагоре, а за по малките и дет.градини по всяка вероятност от сряда.

# 17 485
Абе, хора. Как си го представяте този тотален ключ? Ами то няма лекарство, което да не използва китйски субстанции, например. Едни ключ и поовин България се е натръшкала от всичко друго, но не и от корона. Вярно, много е удобно да се запасим и да си стоим вкъщи, ама в същото време очакваме, че ще има някой, който да се грижи да не прекъсва тока, да има вода, да се изхвърля боклукът.

Гледам сега "Зараза" - https://www.imdb.com/title/tt1598778/?ref_=nv_sr_srsg_0

И като разработват сценарии при кризи да вземат барем един холивудски филм да изгледат стратезите.

Не, карантината е за масови, обществени, културно-масови прояви.
Ходят на работа всички, които не могат да работят от в къщи.
Но променяш обичайното ежедневие за определен период. Не ходиш на ресторант, почивка, на гости, при баба и дядо.

# 17 486
https://youtu.be/v8nK3loR0pQ

По-рано някой спомена Чорбанов. И на мен ми звучи разумно. Може да намерите и по-ранно негово участие в ютюб.

# 17 487
Но променяш обичайното ежедневие за определен период.

Какъв период?

# 17 488
Чувствам се като в роман на Оруел и филм на Костурица......ако ме разбирате.....
Това е най-точното описание! Оруел с елементи на Костурица Laughing Sweat Smile Laughing Sweat Smile

# 17 489
Дайте линк за Дания, моля.

сега го гледам по ТВ-то. Линк не вярвам да има за България. Даже спират да изследват за вируса всички с грипни симптоми. Казват Ако усетите нещо не излизайте от вас. Май се отказват да следят бройката

Общи условия

Активация на акаунт