Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 078
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 505
Така е, но те сума ти професори, шефове на болници, министри, инфекционисти и прочие светила пък се сцепиха по медиите да обясняват как нямало нищо страшно и голяма част от хората им повярваха.
До момента единно мнение, няма. Един казва "няма страшно", друг "60-70% ще бъдат заразени и пика ще е м. септември", трети "трябва да се научим да живеем с КВ".

На мен лично не ми е ясно, веднъж заразен и ако до 14 дни няма симптоманика на заболяване, какво става - здрав ли е или болен, или вирусоносител!  Възможно ли след по дълъг период да възникне заболяване или по някакъв начин организма ще убие вируса.
Човек преболедувал и излекуван /по мед.стандарти/ изгражда ли имунитет или може да се зарази повторно!
имаше по напред линкове, 14 % от заразените повтарят / това от Китай/. И на мен биха ми били важни тия отговори, ама сега надали някой ще ги даде.

# 17 506
До момента единно мнение, няма. Един казва "няма страшно", друг "60-70% ще бъдат заразени и пика ще е м. септември", трети "трябва да се научим да живеем с КВ".

На мен лично не ми е ясно, веднъж заразен и ако до 14 дни няма симптоманика на заболяване, какво става - здрав ли е или болен, или вирусоносител!  Възможно ли след по дълъг период да възникне заболяване или по някакъв начин организма ще убие вируса.
Човек преболедувал и излекуван /по мед.стандарти/ изгражда ли имунитет или може да се зарази повторно!

Никой няма имунитет, докато върлува вирусът.
Един, втори и пети не ги знам кои са, но светилата в науката казаха, че положението е лошо.

# 17 507

Вирусът няма да изчезне нито след 3 седмици, нито след 30 седмици, нито след 300. Не се самоуспокоявайте, че като затворим не-знам-кои си учреждения и зали - и оппа, след 20 дена, видиш ли, като с магическа пръчка всичко ще е ток и жица. Мисля, че и вие дълбоко в себе си отлично знаете, че никакво "елиминиране" няма да се случи, но просто много ви се иска да е така. Simple Smile

Настоящата епидемия ще позатихне, както става с всяка епидемия, но ще се появява отново и отново - както става с другите вируси. Свиквайте с тази мисъл.

Ясно е това. Прави се за да не се претоварят болниците

# 17 508
  • Mediterraneo
След регистрирането на първия смъртен случай в Албания, изкарват полиция и армия по улиците. Ще се следи за завърнали се от Италия и Гърция граждани, които не са се карантинирали. Глобата е 5 хиляди евро и забрана за напускане на държавата, ако не се платят.

Албания, хора, Албания! Явно не са им толкова бавни реотаните албански!

# 17 509
Но променяш обичайното ежедневие за определен период.

Какъв период?
Зависи колко си дисциплиниран/а. Simple Smile

# 17 510
Типична ориенталщина от балкански тип са албанските мерки.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 22:51 от Анонимен

# 17 511
Спортни, развлекателни, културни мероприятия - не може. Масово и безлимитно тъпкане в градския транспорт - може. Извънкласни занимания, екскурзии, зелени училища - не може. Ходене на училище - може.

Защо така само забавната част орязоха? Имам чувството че сме обявили не карантина, а национален траур.

# 17 512
Кои държави в Европа вече са под карантина?
Италия
Полша
Украйна
Дания
Австрия
?
Австрия не е под карантина. Вземат се мерки!

# 17 513
Дали са излязли резултатите на пробите от Разград?

Не мога да повярвам, че се налага постоянно да се дообясняваме по този повод, но явно още има нужда:
Ако някой има симптоми и съмнения за този вирус, не ходи при личния лекар, а му се обажда.

На слушалка никой няма да му хване заболяването, а личните лекари не правят изследване за корона вирус.

И кат се обадят днес да ДжиПи-то 500 шашнати пенсионера - кво правим? Simple Smile

# 17 514
  • Germany
И в Германия има затворени училища, но също не е карантина. Когато има инфектиран ученик се затваря училището за 2 седмици. Всички други учат. Затвориха опера, театър, цирка при нас. Събирания до 1000 човека и мачове без публика. Това е общо взето. А щели да затварят моловете за 4 дена за дезинфекция.

# 17 515
  • София
Скрит текст:
Аз мисля, че Бойко може би чака народът малко да узрее и тогава и тук ще се спуснат кепенците малко повече.

Най-голямата трагедия на всичко това е, че за да сме максимално ефективни, мерките, които трябва да предприемем, трябва да са превантивни, т.е. преди да се е случило нещо. Да обаче такива мерки са и много непопулярни. Много хора гледат само какво е положението сега, не могат да екстраполират и да си представят бъдещето и не могат да разберат защо трябва да правим нещо сега, когато всичко изглежда наред или изглежда нещо малко. Когато нещастието се случи, тези мерки вече ще са много популярни, но пък и много по-малко ефективни.
Така е, но те сума ти професори, шефове на болници, министри, инфекционисти и прочие светила пък се сцепиха по медиите да обясняват как нямало нищо страшно и голяма част от хората им повярваха.

Ужасно поведение, направо престъпно. Подтикват част от хората към рисково поведение като фалшиво ги успокояват в момент, в който всички трябва да се мобилизират. Създават истинска паника с това, че показват, че освен лъжи нямат никакъв друг план за действие и реални мерки за борба срещу вируса. И не на последно място подкопават и малкото доверие, което българите имат в институциите и в експертите и то в толкова критичен момент.

Не искам да прозвуча нападателно, но какви са "реалните мерки за борба срещу вируса"? Аз под реални мерки за борба с вирус разбирам ваксини и/ или доказано ефикасни лекарства за този вирус, а не само в България, но и в далеч по-напреднали страни такива достижения на медицината все още няма.
И тези непрекъснати мантри - зле е, ще става по-зле, много е зле, адски е зле, тръгваме на зле, ще свършим зле. Не мога да повярвам, че има хора, които живеят така 24/7, наистина не мога.

# 17 516
  • София
ЛЛ си изключва телефона вероятно, защото не може хем да отговаря на телефона, хем да преглежда в кабинета си. Или му писва и пак си изключва телефона, защото не издържа повече.

# 17 517
  • Mediterraneo
От днес Испания е втората европейска държава с най- много случаи след Италия( към 15 часа над 2120 случая). Само преди седмица се нареждаше на четвърто място.

# 17 518
  • София
стойте си във филма. И не, няма да е удобно, а ще е наложително. Няма нужда да си представяме каквото и да било. Който разбрал...

Какво точно да разбирам, че нещо не е ясно. И кой говори за удобства?
Карантина - да. Ограничаване на обществените прояви - да. Ама някои потребители писаха за тотален ключ, че се запасяват и т.н. Днес минах в кварталната аптека. Масовите лекарства изчезват едно след друго. Еле пък някой пише, че нещо помага. Тичаха за витамин С, витамин Д. Сега са на селен.
Чакам и тоалетната хартия да не достига.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 23:26 от АРТЕМИС

# 17 519
  • София
В Гърция има 100 заразени и нито 1 починал.

Общи условия

Активация на акаунт