Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 985
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 580
Нещо повече, тепърва предстои да видим прехвалената карантина на Китай свършила ли е чудеса. По този въпрос, честно казано, съм крайно скептична, ама крайно. Значи, има сериозна тежка епидемия, затваряме всички по къщите и епидемията чудодейно спира. И като излязат - сигурно вирусът се е изпарил даже... Забавил се бил вирусът, казват, но никой не казва - няма го...
Епидемията не е спряла в Китай чудодейно, но е овладяна. Засега единствено китайците спряха бързото разпространение.

# 17 581
В шведския форум паниката е пълна след днешната новина, че се спира тестването в община Стокхолм, независимо дали сте пристигнали от заразен район или сте били в контакт с някого,  за когото знаете, че е болен от covid-19. Това се налага, защото тестовете били на привършване и ще тестват само тежките случаи по болниците.

Ето го съобщението:

От 11 март тестването за covid-19 в окръг Стокхолм е концентрирано само върху хоспитализирани със симптоми, подобни на коронавируса. Това е да се защитят медицинския персонал и пациентите в болниците, които вече имат други заболявания.

Няма да се вземат проби от други лица

Вие, които имате симптоми, подобни на коронавирус, няма да бъдете тествани. Това се прилага независимо от това дали сте били в районите, които преди това са били изложени на инфекция или сте имали близък контакт с някого, за когото знаете, че е болен от covid-19.

Важно е вие, които имате симптоми като треска и кашлица, но няма да бъдете тествани, да следвате препоръките на Органа за обществено здраве и:

- да не се срещайте с хора, различни от тези, с които живеете.
- да не пътувайте с автобус, метро и влак.

Ако имате някакви въпроси относно коронавируса без симптоми, обадете се на 11313.

Ако имате нужда от медицинска помощ, позвънете на 1177 както обикновено.

https://www.1177.se/Stockholm/sa-fungerar-varden/varden-i-stockh … tockholm-just-nu/

# 17 582
Е кво се чудиш, знаеш ли колко хора се лекуват по телефона? Звъни се и се пита кво да се пие, да не е от тоя или миналия месец. Има и такива дето си изключват телефона, като личната (педиатърка) на дъщеря ми. Но има и такива, които денонощно са на разположение всеки ден.
Какви са тези киборги? Кога си почива този лекар, след като го търсят по всяко време на денонощието?

# 17 583
  • София
Нещо повече, тепърва предстои да видим прехвалената карантина на Китай свършила ли е чудеса. По този въпрос, честно казано, съм крайно скептична, ама крайно.

Целта на нито една карантина не е да върши чудеса, а да забави развитието на епидемията, за да не се стигне до колапс в здравните грижи. Аз наистина не знам защо е толкова трудно да се схване това. Темата наистина стана страшна плява, но през няколко страници някой търпеливо обяснява, че с или без карантина ще се зарязат примерно 10 000 човека (произволно число), само че има голяма разлика дали ще се разболеят за 2 месеца по 5 000 или за 20 месеца по 500. Защото в първия случай много от тях ще умрат поради липса на легло, кислороден апарат или специалисти, а във втория излекуваните ще са много повече.
Прехвалените китайци го свършиха това - карантина+строене на нови болници, и показателите им се подобряват.
У нас няма как да стане, нямаме техния ресурс. Пък и няма много смисъл. Една шепа народ и всички сме си братовчеди, каква карантина, както винаги дружно ще ударим през просото.

Да, разбирам, че целта на карантината е уж да забави заболяването, но просто ми се струва неефикасно (подчертавам, че мнението ми е чисто лично и субективно). Какво пречи с падането на карантината изведнъж да настъпи бум на заболяванията и пак да настане криза в медицината? При това според мнозина COVID-19 е рекордьор по инкубационен период и оцеляване. Какво пречи както "показателите се подобряват" в Китай, така като тръгнат на работа изведнъж да закъсат? Нещо сериозно ми куца в теориите за карантината, което, отново подчертавам, е лично мое мнение, както всяко, изказано тук.

Само ще допълня, че чета внимателно темата и не виждам някой да обяснява търпеливо през няколко страници.

# 17 584
Засега единствено китайците спряха бързото разпространение.

Тази информация обаче я знаем от китайците.

# 17 585
Е вие гледате ли китайците как дезинфекцират и колко десетки, да не кажа стотици, хора да ангажирани. И междувременно върви репортажът как един човек пръска БДЖ-то...

# 17 586
Е кво се чудиш, знаеш ли колко хора се лекуват по телефона? Звъни се и се пита кво да се пие, да не е от тоя или миналия месец. Има и такива дето си изключват телефона, като личната (педиатърка) на дъщеря ми. Но има и такива, които денонощно са на разположение всеки ден.
Сигурно са в начален стадии на кариерата, така едва ли може да се живее.

# 17 587
# 17 588
Италианският лекар спомена, че младите са чакали около седмица преди да отидат и са в тежко състояние на апарат сложени. Всъщност това не знам дали е промяна на вируса, а просто така да действа. Дори се обсъждаше и се чудехме колко е умен този вирус да удря възрастните и чисти така да се каже уж излишните според някои тук.

Всичко ще се види от Китай за мен, дано сега там младите не почнат на по 20-30г да се разболяват. Защото после надолу възрастово...следват децата. Този вирус не е обикновен за мен. Има нещо в него заложено , да не кажа програмирано ми се струва, ама ще ме изкарате конспиратор.

Дано ББ не гледа любимата Меркел, защото ...лошо става. Не съм почитателка на тази жена и не знам колко далече вижда бъдещето на Европа с тези "гости", ама...вирусът явно е видяла.

# 17 589
Аз съм субективна и няма да коменирам. Но имам някои наблюдения в съзнателния ми живот, не едно и две. И се живее, когато си отдаден, по друг начин не можеш

# 17 590
Много сме разглезени в България откъм достъп до лекари, че чак и заразни държим да ходим и да наръсим хубаво вируси по поликлиники и болници. Я питайте потребителите, които живеят по Скандинавието или в ОК колко често виждат лекар.
Стегнете се и освен за собствения си г*з помислете и за околните, само така ще имаме шанс да преминем по-леко през епидемията.
Има протоколи, хубави - лоши, следвайте ги, иначе хаосът чука на вратата.

# 17 591
Ами при нас като не е разпространено кремирането, как ли ще постъпят с тялото на тази жена.... Вълнувам се, защото това може да се случи с всеки от нас.......Близките не са подготвени за такова нещо....Съжалявам, че коментирам нещо такова, но направо съм в ступор...

# 17 592
Много притеснително. Млади хора. Да не излезе, че няма връзка възрастта и статистикита да е съвсем друга. По-скоро се смята, че младият организъм е по-издръжлив. Може би това е причината.
Щеше да е много интересно, ако не беше страшно.

# 17 593

Дано ББ не гледа любимата Меркел, защото ...лошо става. Не съм почитателка на тази жена и не знам колко далече вижда бъдещето на Европа с тези "гости", ама...вирусът явно е видяла.

Меркел цитира проучвания на учени, нищо от последно казаното не си измисли сама. Като канцлер, информация има бол.
Не разбрах ББ като я види, какво ще стане.

# 17 594

Нямам думи Close

Общи условия

Активация на акаунт