Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 985
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 595
Е вие гледате ли китайците как дезинфекцират и колко десетки, да не кажа стотици, хора да ангажирани. И междувременно върви репортажът как един човек пръска БДЖ-то...

Е те и колко са като население И за какви мащаби става въпрос.

Малко офф
Скрит текст:
Колега посрещаше гостенка от Китай ( преди поне 3 години, спокойно!). На летището кацат няколко полета едновременно и докато отиват към колата го пита "Да нямате празник нещо? Гледам хората ги няма, много празно".

# 17 596
  • София
Да, разбирам, че целта на карантината е уж да забави заболяването, но просто ми се струва неефикасно (подчертавам, че мнението ми е чисто лично и субективно). Какво пречи с падането на карантината изведнъж да настъпи бум на заболяванията и пак да настане криза в медицината? При това според мнозина COVID-19 е рекордьор по инкубационен период и оцеляване. Какво пречи както "показателите се подобряват" в Китай, така като тръгнат на работа изведнъж да закъсат? Нещо сериозно ми куца в теориите за карантината, което, отново подчертавам, е лично мое мнение, както всяко, изказано тук.

Само ще допълня, че чета внимателно темата и не виждам някой да обяснява търпеливо през няколко страници.

Целта на карантината е не само да забави разпространението, за да не се натовари здравната система. Чрез ограничаването един вирус не изчезва. Но дава време на учените да го изследват и да разработят лекарство и ваксина.

# 17 597
В Испания, в няколко града от няколко дни китайските магазини (не всички, де) са затворени и бележка "затворено за ваканция за 1 месец". Същото видях и на няколко пакистански плод зеленчука🤔. Това не е типично нито за китайците, нито за Пакистанците.

# 17 598
Извинявайте ,че така нахълтвам в темата ,но не съм съгласна с много мнения. Работя в Италия,и съм в тази зона с много болни от този вирус. Когато в началото започнаха да говорят за вируса ми идваше всичко на шега ,или си казвах ,че няма да хвана този вирус. Но сега виждам какво става. Затвориха всички обществени сгради, училищата още с първите заболели,само големите вериги хранителни магазини работят. В тях се влиза с маска ,ръкавици ,и спазваш дистанция от 1 метър. Опашките са голями но всеки чака и не нервничи. Пуснаха от министерството декларации за влизане и излизане от града. От тази вечер при нас дори има и декларация за да излезеш и да се разхождаш в града. Ако не спазваш тези забрани и те хванат  ,затвор до 3 месеца и 206 евро глоба. Не се уплаших от тези забрани ,но най-вече от това ,че една българка приятелка  вчера беше приета в тежко състояние в болница . Установиха ,че е корона вирус. Единствено е на системи и с кислородна маска . Лекарства само за понижаване на температурата. Вече се замислям много сериозно и за моето здраве.Другото което е ,че от както изолариха града където бяха първите заболели и бяха 14 дни под карантина ,за сега няма нови случай на вирус там
Какви са тези декларации? Наредби ли имаш предвид?

# 17 599
Италианският лекар спомена, че младите са чакали около седмица преди да отидат и са в тежко състояние на апарат сложени. Всъщност това не знам дали е промяна на вируса, а просто така да действа. Дори се обсъждаше и се чудехме колко е умен този вирус да удря възрастните и чисти така да се каже уж излишните според някои тук.

Всичко ще се види от Китай за мен, дано сега там младите не почнат на по 20-30г да се разболяват. Защото после надолу възрастово...следват децата. Този вирус не е обикновен за мен. Има нещо в него заложено , да не кажа програмирано ми се струва, ама ще ме изкарате конспиратор.

Дано ББ не гледа любимата Меркел, защото ...лошо става. Не съм почитателка на тази жена и не знам колко далече вижда бъдещето на Европа с тези "гости", ама...вирусът явно е видяла.
[/quote
Този вирус е направо сглобен,мен ако питаш,ама да не прекалявам и аз!

# 17 600
Моля ви, не обявявайте "карантина" за всяка държава, предприела по-строги мерки за овладяване на вируса.
Няколко страници по-назад без малко щях да получа инфаркт, като видях Украйна в подобен списък (до момента май имат само един диагностициран случай).
Ако някой се интересува от ситуацията в Унгария, това решиха днес: https://hungarytoday.hu/coronavirus-hungary-state-of-emergency-measures/

Засилват контрола на границите и ограничават влизането от високо-рисковите зони, налагат рестрикции на публичните мероприятия.

# 17 601
  • София
Какво пречи с падането на карантината изведнъж да настъпи бум на заболяванията и пак да настане криза в медицината? При това според мнозина COVID-19 е рекордьор по инкубационен период и оцеляване. Какво пречи както "показателите се подобряват" в Китай, така като тръгнат на работа изведнъж да закъсат?

Нищо не пречи казаните от теб неща евентуално да се случат, но човешкият опит и науката, да кажем, не намират това за много вероятно. Теоретично във всеки един момент някой извънземен вирус може да види сметката на цялото човечество, но практически поведението на вирусите, а също и поведението на епидемиите, са добре изучени и до голяма степен предвидими.
Ето защо "не пречи" да постъпваме като разумни индивиди, вместо да обявим, че в крайна може (евентуално) всички да свършим като в Сблъсък на Стивън Кинг, така че дай да го ударим на живот и да не ни дреме за нищо.

# 17 602
Който още мисли, че е естествено възникнал този вирус е също толкова наивен като онези, които смятат, че е просто грип.

# 17 603
Ами при нас като не е разпространено кремирането, как ли ще постъпят с тялото на тази жена.... Вълнувам се, защото това може да се случи с всеки от нас.......Близките не са подготвени за такова нещо....Съжалявам, че коментирам нещо такова, но направо съм в ступор...
Алина, направи си един чай от лайка и си лягай вече.

В Италия 2000 лекари вече са извън строя /кой заразен, кой под карантина/, не знам как я мислят тук у нас с толкова нехаен народ, готов да тръгне и да заразява наред.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 00:06 от Нина*

# 17 604
  • Сливен
На сайта на СЗО случаите за Бг са 10, като са 6 новите. Мисля че е станала грешка.

# 17 605

Дано ББ не гледа любимата Меркел, защото ...лошо става. Не съм почитателка на тази жена и не знам колко далече вижда бъдещето на Европа с тези "гости", ама...вирусът явно е видяла.

Меркел цитира проучвания на учени, нищо от последно казаното не си измисли сама. Като канцлер, информация има бол.
Не разбрах ББ като я види, какво ще стане.
Няма нужда да я гледа, важно е че я слуша. Следваме май мерките на Германия ми се струва, а не на Италия или други страни, дори съседни, което за мен е по-логично.
Но пък..да попитам щом потребителката живуща в Индия не е нужно да се интересува от нашите мерки, защо живущите в Германия трябва. Просто си питам.

# 17 606
Точно декларации, по италианските групи циркулират от няколко дни. И в Испания скоро ще е така. Днес обмисляха да затворят Мадрид, най-голямото огнище за 14 дни, по суша и въздух. Но.... "no pasa nada"  надделя.

# 17 607
Значиии щом вирее в течностите! И любов не може да се прави 🤭
Какво да ви кажа. Трябва здрава ръка в такава ситуация. Никой не му стиска (с малки изключения), а народа разглезен до безобразие.

# 17 608
  • София

Душата също има нужда от лечение, както и тялото. За много хора църквата е тази болница. Правилно са постъпили. Свещениците гледат на себе си като лекари, които нямат право да откажат помощ.

# 17 609
Младите бягат, не са млади. Не визирах и многочисленото население на Китай, а мнимата показност на неуките управляващи. Мисля още и, че Мутафчийски трябва да го оставят да се наспи.

Общи условия

Активация на акаунт