Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 530
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 850
  • София
Америка въвежда 30 дневен период, в който европейци НЕ се допускат!
Според Тръмп, европейците са изпуснали момента, в който да може да се овладее вируса. И според мен!

# 17 851
  • София
Шефът на реанимацията на голяма болница в едно заразените гнезда във Франция казва, че французите вървят по пътя на Италия, но с 8-10 дни закъснение. Там в неделя предстоят местни избори и вероятно заради тях задържат по-строгите мерки за цялата страна, но това вероятно ще им изиграе лоша шега. Може и да размислят, защото се чака изявление на Макрон тази вечер.

Би било много глупаво да не отменят изборите.

# 17 852
Не възнамерявам да споделям с какво точно се занимавам, само мерките, които е предприела моята компания. Работя в голяма международна компания, по договор имаме право на х брой дни месечно работа от дома, още миналата седмица отмениха всякакви служебни пътувания (отнася се за всички офиси по света) и всички срещи да се провеждат онлайн. Ситуацията се следи стриктно и по държави, след обявения случай вчера в България (и след обявяването на пандемия), хъбът ни за Източна и Централна Европа получи имейл че на всички служители с деца се позволява да работят от дома си, за да се грижат за тях, за останалите също е позволено, ако смятат, че ще се чувстват по-комфортно в дома си. Аз нямам деца към момента, но смятам още днес да започна да работа от дома си, поне до второ нареждане. Служебните ни срещи, предвидени за провеждане на териорията на София, са отменени до средата на април включително.

# 17 853
Според Тръмп, европейците са изпуснали момента, в който да може да се овладее вируса. И според мен!

Но се допускат британци и ирландци. Новите 3 случая в Кипър са внесени от британци например, които са пътували болни и са ги хванали с термокамера на летището.

# 17 854
Приятелка от Германия ми пише че там имало и заразени  ученици и деца от детски  градини. Нова вече е много  страшно.Шма ли някой с информация за деца  м Италия  или Испания? Не е ли време  за де  повдигне този въпрос от журналистите.и да се огласи проблема!

# 17 855
  • Terra incognita
В Италия, ако не се лъжа, случаите на заразени деца са под 100. Но вече може и повече да са, не знам.

# 17 856
  • Разпиляна във въображението
Когато можеш дистанционно да работиш - ок. Обаче за другите няма как.

# 17 857
  • София
Не е нещо ново, че има заразени деца. До колкото знам Слава Богу няма смъртност при тях обаче за сега, а дай Боже и въобще да няма.

# 17 858

Какъв нахалник и лъжец. Единствената причина САЩ официално да нямат повече случаи от Европа е защото не тестват. Като започнат да тестват, да не се окаже, че са по-зле от Европа.

# 17 859
Какво става с напускащите лекари и медицински сестри.?

# 17 860
  • тук и там
Не знам какво е положението в Щатите,ама от  темата оставам с впечатление че правят малко тестове,та може да се окаже че и там не са цъфнали и вързали,пък и си мисля че доста азиатци имат по принцип..

В Европа май само със препоръки излизат. ..
Имам купени билети за роднини и близки,за април и май.Едните даже са промоционални,но пак не са от ниско-тарифните  - и при неявяване на полет,май имаше 50 евро глоба  на билет или нещо подобно.6 билета !.Естествено -ще изгорят,ама и от авиокомпаниите не си отменят полетите за да не губят пари.Та  нищо чудно че снощи е имало полет от Италия.И празен да е самолета-ще си летят..

# 17 861
Имаше новородено заразено, така че децата също могат да се заразят, просто го карат леко.

# 17 862
Дадоха информация за деца в тежко състояние в болница, ако не се лъжа в Австрия. Така, че аз не бих лежала на тази кълка.

# 17 863
  • Germany
🤣 Тръмп не спира да забавлява хората. Добре че съществува да внася фън в скучния ни живот.
Разбира се, че има заразени деца. Навсякъде. Не се ли разбра, че и деца боледуват. Малко по-леко, но не са извънземни все пак.  Човешки деца са.
Чакам да чуя Макрон какво ще каже. И при нас предстоят местни избори и за това се стискат сигурно. Сейф сме били, а в нашия град сигурно са ударили 100 болните.

# 17 864
  • Terra incognita
Изобщо не трябва да се лежи на тази кълка, никой родител не би рискувал здравето на детето си, колкото и да ти обясняват, че карали леко.
Това важи и за младите хора. 100 процентова гаранция няма. Не знаеш как би реагирал организмът ти.

Общи условия

Активация на акаунт