Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 783
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 105
Кметът на Варна с изявление от преди малко, че няма доказан случай на коронавирус във Варна и призив да не се спекулира с непотвърдени данни в социалните мрежи. Жената от вчера, дето припаднала в района на Централна поща не е заразена.
 Точно кметът вчера издаде заповед за още два дни грипна ваканция за учениците, след като комисията се произнесе днес да са на училище. Брей! За съжаление обаче няма да можем да разчитаме на Портних за още ваканция, защото имал право да дава три дни.

# 18 106
Има ли информация дали е намерена избягала пловдивчанка и върната в болничното заведение? Ако се окаже положителна пробата и , с това бягство може да е заразила много хора.

Аз се учудвам, че все още не е издирена дъщерята на семейството, която се е върнала от Италия и не е тествана.

# 18 107
  • София
Има ли информация дали е намерена избягала пловдивчанка и върната в болничното заведение? Ако се окаже положителна пробата и , с това бягство може да е заразила много хора.

Аз се учудвам, че все още не е издирена дъщерята на семейството, която се е върнала от Италия и не е тествана.

По информация от Dir.bg - пробата й е отрицателна, шефът на клиниката доц. Андрей Петров казва, че "ще бъде върната обратно".

# 18 108
Една приятелка ми каза, че в Норвегия ще затворят тренировъчни центрове, фризьорски салони, театри и кина, всички събирания на голям брой хора се отменят, планирани операции също се отменят. На здравния персонал им е забранено да пътуват в чужбина, а ако някой пътува извън Скандинавия, трябва да стои вкъщи под карантина 14 дни след завръщането.

# 18 109
  • Немция
Какви ли са реалните размери на засегнати в Иран се чудя, със сигурност са повече от Италия.
По немските медии се коментираше, че цифрите в Иран са вероятно неколкократно по-високи от официалната статистика там. Царяло хаос, 70 000 затворници са пуснати на свобода, явно няма кой да се грижи за тях. Имало е заболели и сред затворниците , говори се и за починали.

Ето линк за затворниците.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:39 от Бибит

# 18 110
Михаил Константинов по BTV: Италия е четири пъти по-заразена от Китай с COVID-19. Препоръчвам ви да изгледате. Напълно съм съгласна с човека. Последиците в Италия и като цяло Европа ще са в пъти по-тежки от китайските. Тесла по-рано беше публикувал много добър линк с прогнози какви са доказаните случаи на коронавирус и какви са реалните в същото време. "Реалните'' ще излизат наяве в следващите седмици и месеци, достигайки ''пика''.

# 18 111
Не e up to date информацията тук. В темата прочетох Северна Ирландия, Австрия, Дания (май и Норвегия), също така Полша затвори от днес. Всички тези са “зелени” т.е. не конкретни училища, а всички. Със сигурност пропускам още...

Емирствата, Чехия, Словакия, Литва, мисля че и Гърция.

# 18 112
Какво стана с футболиста на Левски? А с двете "съмнителни" проби за повторно тестване и резултат днес? А лудогорци?

# 18 113
За алкохолните случаи, според мен са си отишли баш от вируса, но така вредата от алкохола става реална, а вирусните случаи по-малко.

Не знам забелязахте ли за първите ни два случая какво казаха - жената е с деменция, а младият мъж с психично заболяване. Затова момчето е имало толкова малко контактни. Което не обяснява откъде са заразени.

# 18 114
  • Пловдив
Каква киселинност, бе, хора- pH в организма е в границите 7,35-7,45....Rolling Eyes
Другата глупост пък с домашните любимци - наблъсканите в сладкарница деца нищо няма да обменят помежду си, кучето навън ще ги зарази...Отделен въпрос е, че стопаните трябва да спазват хигиена по принцип, не заради коронавируса. Не си изхвърляйте любимците само.

# 18 115
  • София
Отново смъртни случаи на иранци, препили с алкохол в опит да преборят COVID-19. Там ситуацията е затруднена освен поради факта, че липсват ресурси, че правителството дълго време беше незаинтересовано, ами и факта, че са ниско образовани и податливи на манипулации - че Аллах ще ги излекува, че алкохола ще убие вируса. Какви ли са реалните размери на засегнати в Иран се чудя, със сигурност са повече от Италия.

За тях говорим, че са малограмотни, ами тези дни нали и наш митрополит се изказа:
Цитат
Митрополит Гавриил заяви още, че опасността от вируса не налага промяна в богослужебния живот на църквата.

Коментарът му е по повод причастяването на християните по време на Великия пост:

"Специално затова, че се причестяваме с една лъжичка, за мен няма никаква опасност. Затова говори историята на църквата. При най-страшни епидемии хората са се причестявали и никога по този начин не се е разпространявала никаква епидемия и зараза. Затова няма нужда да се опасяваме, когато ходим на богослужение. Там никога зарази няма да се предават. Сега, ако на някой човек вярата му е слаба, това е друго нещо".

# 18 116

По информация от Dir.bg - пробата й е отрицателна, шефът на клиниката доц. Андрей Петров казва, че "ще бъде върната обратно".

Не съм видяла, може да е било публикувано, последно прочетох, че днес се очаква да излезе резултатът.

# 18 117
Значи в Корея слабата вяра е причината за почти 1000 случая.
Как пък един не е имал силна...

# 18 118
Май парите пренасят повече зараза от всичко друго.

# 18 119
Какъв скандал! Този митрополит .... Не, за него нямало опасност да приемаш слюнката на заразен човек. Не е малограмотност, а невежество! От къде знае, че с причестяване не се е разпространявала зараза? Боже мой ...

Общи условия

Активация на акаунт