Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 558
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 135
  • Bulgaria
Сега къде ли е тази дъщеря от Италия, дали е под карантина?

В статията пише, че е пристигнала от Пловдив за това празненство. Вероятно е там и сега. А за другата жена, която е била в Италия не знам. Може заедно да са се върнали от там.

# 18 136

Премиерът на Бавария Маркус Содер подготвя населението за по-нататъшни ограничения. „Ситуацията се влошава ежедневно“ и „много страхове се потвърждават“. "Мнозина вярват, че ще има фундаментални промени през следващите седмици." Ще трябва да се приспособим към мерки, които не всеки харесва. Например, той не би изключил затварянето на училища в Бавария.

# 18 137
Някой назад /неуспявам вече да правя цитати, има твърде много за четене/ питаше как се развива епидемията в Иран и Италия.
Скрит текст:
Австралийците имат малко случаи и успяват да изготвят статистически и сравнителни данни и да ги обменят в медицински платформи. Боряват със споделена информация и изготвят такава
Вижда се с просто око, че Иран са достигнали случаите на Италия за много по-малко време, а знаем, че това само диагностицираните с тест.

В същия доклад на австралийците се докладва за времето от появата на симпомите до пълното възстановяване и това е обусловено най-вече от възрастта. Както следва:
20–29 годишни - времето за възстановяване се изчислява на 27 дни
50–59 години - 32 дни
над 70 години - 36 дни
Също така фактор за времето от появата на симптомите до възстановяването е и каква форма ще изкарате на болеста, горните данни са за леката форма /81%/
В сравнение с тях, хората с с умерено и тежко заболяване са свързани с 19% и 58% увеличение на възстановяването.
https://www1.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/1D03BCB527F40C8BCA258503000302EB/$File/covid_19_au_epi_report_6_reporting_week_ending_1900_aedt_7_march_2020.pdf

Текущите доказателства, включително наскоро публикуван мета-анализ, подкрепят предишни изследвания
че COVID-19 представлява леко заболяване при повечето случаи с повишена температура и кашлица
най-често съобщаваните симптоми, а в Китайските доклади е прибавен и още един симптом - умерена пнемвония при неясно какъв процент от тези 81% леки, която имунитета преборва и не се усложнява.

Заразяването става по въздушно капков път, потвърждават и най-сигурни са близките контактни, особено в домакинствата., което е още един довод да НЕ се пускат децата на училище.

Нямам възможност да преведа целия рапорт, но долу-горе предадох на-важното, моля ако някой след мен го прегледа, нека ме коригира, ако в бързината съм подала недостоверно инфо.

# 18 138
Усмирителни ризи шият ли 😆 Как така е избягала 😳

# 18 139
Много се притеснявам, че не преустановиха учебните занимания.
Това трябваше да е първата мярка.
Как ще се предпазим от този вирус, след като не ни дават тази възможност - ние трябва да сме на работа, а децата на училище.

Много се надявах, че нашите управници ще почерпят опит от другите държави, но уви...
Не разбирам как именно смятат да пресекат разпространението, след като не взимат основни мерки.
Може би  просто трябва да се примирим и каквото стане - очевидно това е тактиката на цялата държава.
Какъв е смисълът от дезинфектанти и прочие простоии, след като тия деца ще ги държат по 20-30 затворени в едня стая всеки ден????

Голямата ми дъщеря пък е студентка - утре си тръгва за Пловдив. В университета ще се съберат студенти от цяла България, които сега си бяха по домовете заради грипната ваканция. Има и чуждестранни студенти.
Как ще се предпазят???

Аз написах няколко писма на посочените адреси във връзка с училищата и университетите.
Моля ви отделете време и го направете и вие!
Може да пишете и на МОН
https://www.mon.bg/bg/contacts

На кой-по точно от всички посочени?

# 18 140
Много се притеснявам, че не преустановиха учебните занимания.
Това трябваше да е първата мярка.
Как ще се предпазим от този вирус, след като не ни дават тази възможност - ние трябва да сме на работа, а децата на училище.

Много се надявах, че нашите управници ще почерпят опит от другите държави, но уви...
Не разбирам как именно смятат да пресекат разпространението, след като не взимат основни мерки.
Може би  просто трябва да се примирим и каквото стане - очевидно това е тактиката на цялата държава.
Какъв е смисълът от дезинфектанти и прочие простоии, след като тия деца ще ги държат по 20-30 затворени в едня стая всеки ден????

Голямата ми дъщеря пък е студентка - утре си тръгва за Пловдив. В университета ще се съберат студенти от цяла България, които сега си бяха по домовете заради грипната ваканция. Има и чуждестранни студенти.
Как ще се предпазят???

Аз написах няколко писма на посочените адреси във връзка с училищата и университетите.
Моля ви отделете време и го направете и вие!
Може да пишете и на МОН
https://www.mon.bg/bg/contacts

За университетите – в този, в който аз следвам, ръководителите изразиха готовност да преминем към евентуално постоянно дистанционно обучение до отминаване на пандемията, стига развитието на тази зараза да продължи. Не зная обаче дали след 15 март това ще е реалността; ще пиша тук, като получа повече информация, но имайки предвид ранните мерки, които ни наложиха, много е вероятно да си минем напълно на видеа, Moodle и онлайн учебници. Не може ли тази стратегия да се наложи и за държавните университети? Родители и студенти, задействайте се някак.

За училищата – нямам думи, чрез които да изразя недоволството си спрямо решението учениците да посещават занятия. Държава в XXI век, явно нито чула, нито разбрала за онлайн възможностите. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, та чак жалко.

Родители, успех!

# 18 141
Пишете едно писмо до институцията и го подавате до всичките й имейли. Те да си го разпределят вътрешно по службите.

# 18 142
Каква киселинност, бе, хора- pH в организма е в границите 7,35-7,45....Rolling Eyes

Има много налична информация, няма смисъл да спамим и по този въпрос..
Първо Ph в различните органи и системи - стомах, черва, кръв, урина, слюнка, кожа и т.н. е съвсем различно. Второ, това не значи, че не може да се променя. Пример: "If you have diabetes, your blood may become acidic if your blood sugar levels aren’t properly managed. Diabetic ketoacidosis happens when your body can’t make enough insulin or use it properly.
Insulin helps move sugar from the foods you eat into your cells where it can be burned as fuel for your body.
If insulin can’t be used, your body begins breaking down stored fats to power itself. This gives off an acid waste called ketones. The acid builds up, triggering low blood pH." Това специално за диабета.
Повече нямам намерение да говоря по темата. Който се интересува - има информация, колкото искаш.

# 18 143
Скрит текст:
Някой назад /неуспявам вече да правя цитати, има твърде много за четене/ питаше как се развива епидемията в Иран и Италия.
Скрит текст:
Австралийците имат малко случаи и успяват да изготвят статистически и сравнителни данни и да ги обменят в медицински платформи. Боряват със споделена информация и изготвят такава
Вижда се с просто око, че Иран са достигнали случаите на Италия за много по-малко време, а знаем, че това само диагностицираните с тест.

В същия доклад на австралийците се докладва за времето от появата на симпомите до пълното възстановяване и това е обусловено най-вече от възрастта. Както следва:
20–29 годишни - времето за възстановяване се изчислява на 27 дни
50–59 години - 32 дни
над 70 години - 36 дни
Също така фактор за времето от появата на симптомите до възстановяването е и каква форма ще изкарате на болеста, горните данни са за леката форма /81%/
В сравнение с тях, хората с с умерено и тежко заболяване са свързани с 19% и 58% увеличение на възстановяването.
https://www1.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/1D03BCB527F40C8BCA258503000302EB/$File/covid_19_au_epi_report_6_reporting_week_ending_1900_aedt_7_march_2020.pdf

Текущите доказателства, включително наскоро публикуван мета-анализ, подкрепят предишни изследвания
че COVID-19 представлява леко заболяване при повечето случаи с повишена температура и кашлица
най-често съобщаваните симптоми, а в Китайските доклади е прибавен и още един симптом - умерена пнемвония при неясно какъв процент от тези 81% леки, която имунитета преборва и не се усложнява.

Заразяването става по въздушно капков път, потвърждават и най-сигурни са близките контактни, особено в домакинствата., което е още един довод да НЕ се пускат децата на училище.

Нямам възможност да преведа целия рапорт, но долу-горе предадох на-важното, моля ако някой след мен го прегледа, нека ме коригира, ако в бързината съм подала недостоверно инфо.
Не се отказвайте да повтаряте на близките си превантивните мерки! Това е нашият принос и най-съществен! Настоявайте!
Скрит текст:
Родителите ми, които са в друг град се дължат отговорно, но свекърите ми, които са ми "под ръка" изобщо не ме взимат на сериозно. Но не се отказвам.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:15 от Не се сърди, човече

# 18 144
  • Пловдив
Кажи само що е то буферна система и какво прави в организма, както и при какво pH на кръвта човек е в нормално здравословно състояние.Wink
Иначе че има много, дето лекуват от рак до мерак с алкализиране с лимони и сода, има. Сигурно и срещу коронавирус ги ползват.

# 18 145
  • София
Може да е писано по-горе някъде, но...значи ли, че вирусът в най-добрите случаи минава за към 45 дни?
Първият случай в Гърция - 38 годишната жена, заедно със сина си на 10 г. ще бъдат изписани до края на седмицата и ще останат за още 10 дни под карантина вкъщи. Тя е постъпила в болница на 26.02, не се знае обаче кога точно се е заразила (Седмицата на модата в Милано е била от 18.02 до 24.02) и ако приемем, че е още първия ден, това означава минимум 37-38 дни.

Първи случай и на о-в Крит - 45 годишен мъж, който е бил на екскурзия до Акропола в Атина.

# 18 146
Чехия обявява извънредно положение. Забраняват се събирания на повече от 30 човека.

# 18 147
Ето го ГАДА:

# 18 148
  • Варна
Малта също е спряла ходенето на училище, имат 9 открити случая до момента:

"Спирането на училищата и университетите в Малта обяви премиерът Робърт Абела.

Той също забрани масовите събирания. „Правителството няма да толерира хората да продължават масови събития. Сега не е моментът за подобни нагласи “,

# 18 149
  • Другата България
Сега къде ли е тази дъщеря от Италия, дали е под карантина? Живеела в Пловдив, а четох, че днес жена от Пловдивска болница избягала от карантината.
В Пловдив.
Тази жена е най-малкия проблем, тя поне е ясна, известна.
Но за последната седмица, преди да се "затвори" Италия стотици българи, учещи и живеещи там се завърнаха тук. Анонимни. Предполагам не смятате, че всички те са под карантина? Доброволна? Разбира се, че не всички от тях са заразени, може и нито един да не е, но хората изобщо не се ограничават да си седнат в къщи. Особено сега, 20 градуса е навън, парковете и градинките са пълни с майки с деца, заведенията изнесоха маси навън, птичките чуруликат, как се стои вътре? Мернах някъде отново за пенсионерите, че те са виновни, те са навън отново , и сега заради хубавото време. Ами не, не са, след седмица дъжд навън сега са именно децата, малки и големи, с родители и без, защото и тях е трудно да затвориш в клетка.

Общи условия

Активация на акаунт