Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 130
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 150
Вчера се върнах от ОАЕ, на летището тук всички служители бяха с маски, не видях термокамера обаче. Имаше 2-ма човека, които ни раздаваха листа с препоръки да се самоизолираме за 2 седмици вкъщи и да избягваме контакти, което и правим. Ще работим от вкъщи сигурно поне месец и ще излизаме само за пазаруване с маски. На летище в Дубай също нямаше видима термокамера.
На летището пък в Малдивите минахме през такава, попълвахме и декларация от къде идваме, къде отиваме, за колко време, с кой полет и дори на коя седалка в самолета сме били. Факт е обаче, че на острова, на който бяхме преди 2 дни, са диагностицирали двама туриста с вируса...

# 18 151
Не e up to date информацията тук. В темата прочетох Северна Ирландия, Австрия, Дания (май и Норвегия), също така Полша затвори от днес. Всички тези са “зелени” т.е. не конкретни училища, а всички. Със сигурност пропускам още...
В Австрия затварят само горния гимназиален курс, от 14 годишни нагоре, за останалите, оставането вкъщи е препоръчително...тоест ако има кой да ги гледа.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:16 от Не се сърди, човече

# 18 152
Как беше почивката? Добре ли си изкарахте?

# 18 153
  • Bulgaria
Сърбия затвори 44 гранични пункта, включително с България.

https://nova.bg/news/view/2020/03/12/281036/%D1%81%D1%8A%D1%80%D … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 18 154
Днес ходих в Софийски градски съд да си вадя свидетелство за съдимост. Новото им работно време е от 9,30 до 11,30 и от 14,00 до 16,00 ч. - тоест по 4 часа на ден ще работят с клиенти.
Дъщеря ми във вторник е от 8,00 до 16,00 ч на училище - тоест 8 часа стои в училище с още 900 деца.
В четвъртък е от 8,00 до 15,00 ч. - 7 часа. А малките до 4 клас са целодневно на училище - до 17 часа.
Значи съдът и другите обществени органи (кметства, общинска администрация и т.н.) могат да си намаляват работното време, за да не са в досег с хората, но децата трябва непременно да ходят на училище, и да стоят там по 8 - 9 часа.

# 18 155
Скрит текст:
Много се притеснявам, че не преустановиха учебните занимания.
Това трябваше да е първата мярка.
Как ще се предпазим от този вирус, след като не ни дават тази възможност - ние трябва да сме на работа, а децата на училище.

Много се надявах, че нашите управници ще почерпят опит от другите държави, но уви...
Не разбирам как именно смятат да пресекат разпространението, след като не взимат основни мерки.
Може би  просто трябва да се примирим и каквото стане - очевидно това е тактиката на цялата държава.
Какъв е смисълът от дезинфектанти и прочие простоии, след като тия деца ще ги държат по 20-30 затворени в едня стая всеки ден????

Голямата ми дъщеря пък е студентка - утре си тръгва за Пловдив. В университета ще се съберат студенти от цяла България, които сега си бяха по домовете заради грипната ваканция. Има и чуждестранни студенти.
Как ще се предпазят???

Аз написах няколко писма на посочените адреси във връзка с училищата и университетите.
Моля ви отделете време и го направете и вие!
Може да пишете и на МОН
https://www.mon.bg/bg/contacts

На кой-по точно от всички посочени?

Аз писах на телефоните в графа Централа на МОН и Телефон за граждани.
Предполагам, че на който и да се пише, те ще си разпределят после.

Подписахте ли петицията за разпускане на училищата?

https://www.peticiq.com/253742?u=2173528&s=67945319&utm_ … 6aLrgHnuYMuB_6eRs

# 18 156
Някой може ли да ми каже, семейството което приеха в Пирогов, това от село Василовци, цигани ли са или българи?

# 18 157
Не може да се копира, но в това интервю се казва, че вирусът умира при 56 градуса, а 37-38, че и до 41 в тялото му е съвсем комфортно.
https://btvnovinite.bg/svetut/ruskijat-profesor-dmitrij-edelev-r … koronavirusa.html

# 18 158
  • Варна
Заразени кучета. Не хора заразени от кучета.

# 18 159
  • на пистата
Не e up to date информацията тук. В темата прочетох Северна Ирландия, Австрия, Дания (май и Норвегия), също така Полша затвори от днес. Всички тези са “зелени” т.е. не конкретни училища, а всички. Със сигурност пропускам още...
В Австрия затварят само горния гимназиален курс, от 14 годишни нагоре, за останалите, оставането вкъщи е препоръчително...тоест ако има кой да ги гледа.
И май от понеделник.Племенника нямаше време да пише одеве.Довечера ще разбера.

# 18 160
Моля да ми посочите къде са ваксините и от къде да си взема за мен и моите близки? Защото считам, че след като триете мненията ми, в които обяснявам конкретно с научни причини какво е затруднението за откриването на ваксини възможно по-скоро, вероятно вие сте по-добре запознати и вече знаете кога ще има ваксини или къде вече има...

# 18 161
Дайте да се организираме с това министерство, и недоумявам защо журналистите дремят и не повдигат въпроса. А много активните групи на учителите, ами директорките??? Нима е нормално това?
Judy, ти си човекът Simple Smile
Аз се подписах на петицията.
Хепи, това съобщение е про форма. Всички знаем какво става и виждаме. Допълнително много хора са безотговорни , а и се успокояват, че децата карали леко или не боледували и Мутафчийски го каза и те му вярват.
Това са им казали и това правят, спуснато е да се отчетат действия и се успокоят повечето родители.
Сутринта дадоха някакво мъничко училище от 5 стаи и всичко беше нагласено. Но това малките училища и пак за предаването са подготвени, нямаше и деца. Пространството обаче беше трагично дори там , каквото и да правят. Видя се, че се пращат болни деца , това отдавна го знаем. Видя се, че имат доста семейства познати и близки в чужбина, а други са пътували и крият умишлено. Директорите не могат да взимат решения, те изпълняват явно какво им се спуска и това е измисленото явно, дето си го сложила от вашето училище и знаем колко би предпазило едно дете. Вие там ли сте да гледате колко и как се чисти и дезинфекцира или знаете как са родителите на останалите деца в класа , къде са ходили, кой е идвал и т.н.

Всичко е да се печели време. Да се нагласят нещата и някъде юни ще излезнат ваканция децата, а родителите ще им позволят и вкъщи да работят, други ще ги задължат да си ползват отпуските и под карантина.
Така виждам аз нещата. Печелят време и пръскат спокойствие. Виж белодробната, че дори там нямаше маски за персонала. Нямат подготовка никаква. Бизнеса натиска да не губи пари и те това гледат. А, че ще си отидат хора по-възрастни е добре, както и хроничноболните  за икономиката и НОИ. Младите сигурно се надяват после да хванат и лекуват колко могат.
После ще кажат , че е лято, топло, климат, комари и т.н.

ББ е казал септември у нас ще е пика. Дотогава ще се подготвяме и шием маски и костюми. Какво сте се разписукали сега, обърквате плановете. Бизнеса не се е наместил как ще се работи и какво да прави. Децата трябва да са на училище, за да могат родителите да работят. Който може взима мерки от фирмата, ето Топлофикация са си оплели нещата. Другите ...ще чакате септември.
Вижте в Австрия, деца над 14г ваканция, защото могат сами да се гледат, другите в кошера. Това на мен много ми говори, най-показателно е.
Ама много сте неразбрани значи. Стегнете се .

ПП Тръмпи ми хареса този път. От грип и без значение мина в крайната фаза и то без уговорки. Дръпна шалтера и не му пука. Там неговите учени явно друго му говорят, на Меркел друго нейните.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:42 от Анонимен

# 18 162
  • Bulgaria
Снимка от с. Василовци

# 18 163
Ще ме светнете ли кои са случаите на заразени в България, че им изгубих дирята?
1. Мъжът от Плевен
2.Жената от Габрово
3.Мед.сестра от Габрово
4. Мъж в София, Пирогов
5. Жена в София, Пирогов (починала)
6. ?
7. ?

Свързани с горните ли са другите двама или са в други градове? Благодаря.

# 18 164
Америка си затваря границите за Европа.
Аз просто си оставям детето в къщи и не ми трябва ничие разрешение.

Общи условия

Активация на акаунт