Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 504
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 180
Понеже следя развитието на нещата за Франция по-специално, обезпокоителен за мен е фактът, че от доста време насам броят на оздравелите е 12 души и не се променя, независимо, че броят на заразените расте главоломно.
Това силно ме притеснява.Прави впечатление големият брой излекувани в Япония, Испания, Иран, даже в Италия процентът на излекуваните е по-голям.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 18 181
Благодаря!
Има някои факти по веригата болни, които ме успокояват доста.

Би ли споделила кое тe успокоява, Ice Queen.

# 18 182
  • Bulgaria
Инфото ти откъде е ? Нещо да прочетем и ние? За избягала от Пирогов? Където разбирам, и че "прибират здрави хора под карантина"?
Не е от Пирогов, а от Пловдив - от пловдивска болница.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:44 от Не се сърди, човече

# 18 183
Съпрузите от село Василовци, които се оказаха първите заразени с коронавирус у нас, са заминали при сина си в София на 1 март. Ден преди това са присъствали на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, като тържеството е било в град Лом. В момента полицията издирва участниците в честването, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина.

Дъщерята на пострадалото семейство е работила в Италия, завърнала се е у нас, вероятно е присъствала на рождения ден, но живее в друг регион и кметът на Брусарци няма информация дали е изследвана за COVID-19.

https://dariknews.bg/regioni/montana/zarazenoto-s-koronavirus-se … dirvat-gi-2216408

# 18 184
  • София
Инфото ти откъде е ? Нещо да прочетем и ние? За избягала от Пирогов? Където разбирам, и че "прибират здрави хора под карантина"?
Извинявам се!!! От Пловдивската болница била, а не от Пирогов.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:44 от Не се сърди, човече

# 18 185
Аз имам въпрос към всички, които смятат че европейските държави трябва сега и веднага да затворят училищата.
На вас кой ще ви гледа децата? Все пак не всички работят в офис и могат и от вкъщи да си изпълняват ангажимента към децата.
В западна Европа, законово е постановено, че нямаш право да оставяш деца под определена възраст без родителски надзор. Нали ако затворят училищата, трябва да пуснат и родителите да не работят. Лекари, шофьори, продавачки и чистачки и куп други критични професии ако си останат вкъщи, ситуацията за часове ще стане от кризисна катастрофална.
Как си ги представяте вие нещата?
Може да оставят дежурни градини и училища за малките. Не е нужно всички да ходят на училище

# 18 186
Михаил Константинов по BTV: Италия е четири пъти по-заразена от Китай с COVID-19.
Скрит текст:
Препоръчвам ви да изгледате. Напълно съм съгласна с човека. Последиците в Италия и като цяло Европа ще са в пъти по-тежки от китайските. Тесла по-рано беше публикувал много добър линк с прогнози какви са доказаните случаи на коронавирус и какви са реалните в същото време. "Реалните'' ще излизат наяве в следващите седмици и месеци, достигайки ''пика''.

Той казва и още нещо съществено - че само за 1 седмица в Италия са починали толкова, колкото за година и половина по пътищата.

Това за тези, които твърдяха обратното и сравняваха.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 22:07 от Diorela

# 18 187
Ако реално вирусът е биологично оръжие, най-логично е да е пуснат от САЩ за Китай, причините са ясни. Но най-тъпото е, че Европа ще изгори най-много. Двама се карат, трети губи.

# 18 188
  • София
Благодаря!
Има някои факти по веригата болни, които ме успокояват доста.

Успокой и нас де

# 18 189
Чехия затваря границите си. Засегнати са германци, които не пребивават постоянно в държавата-членка на ЕС. Мярката важи и за чужденци от Италия, Испания, Австрия, Швейцария, Швеция, Норвегия, Холандия, Белгия, Великобритания, Дания и Франция, заяви премиерът Андрей Бабиш. Той класифицира тези страни като рискови зони за заразяване с новия корона вирус. Досега в Чехия има 96 потвърдени случая на заразяване с вируса.

# 18 190
Днес ми попадна цитатът, та се разтърсих за книгата и си я свалих да я прочета.

Цитатът е от книга на Силвия Браун от 2008 година.

В превод:

Около 2020 година болест подобна на пневмония ще се разпространи из планетата. Тя ще атакува белите дробове и респираторните пътища, ресистентна на всички познати до момента лечения. Най-смущаващото за тази болест е тя ще изчезне също толкова внезапно, колкото се е появила, само за да атакува отново след 10 години и след това да не се появи никога повече.

Това е книгата

# 18 191
Проф. Константинов не е прав. Тези 150 000 потенциални жертви в България са при оптимистичен вариант, ненатоварена здравна система и т.н. Иначе е прав, че т.н. "експерти" трябва да престанат да лъжат хората и че хората трябва да се стегнат и да разберат, че нещата са много сериозни, а не да планират екскурзийки до Италия и т.н.
Това е потенциалът на този вирус, но това не значи, че нещата вече са предрешени, дали и по какъв начин ще се случи ние все още разполагаме с много голям контрол върху това.

# 18 192
  • на пистата
Аз не мога да разбера, защо в доклада на СЗО от вчера, за България пише 6 стари случая и 2 нови.
Т.е. Общо 8 случая.
А на нас ни съобщават от щаба за 7.
В същото време, в доклада от 11.03 не е посочен смъртния случай.

ето и линк:
https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-r … sfvrsn=1ba62e57_8
Първа графа са общо 6,втора  графа новите за деня 2(които са добавени към първа графа) и на края смъртност.Те вървят назад,днес ще е добавен единия случай и ще е в графа нови и в общата и смъртния.Дано ме разбрахте.

# 18 193
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/12/ogromno-tyrsene-na-res … k-prez-mai.441950
Цитат
България разполага с 2063 болнични легла за интензивно лечение. Общият брой респиратори в лечебните заведения за болнична помощ у нас е 1463 броя, а в извънболничната помощ – 142 броя.

# 18 194
Седя и си мисля, сега като се стопли и почнат съвсем да лазят и летят още повече насекоми, без да броим птичките, и при положение че е силно заразна тази "Гад", какво ли ще се случи?

Общи условия

Активация на акаунт