Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 463
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 315
Добре, де, двете докторки от конгреса, не бяха ли настанени във ВМА? Кога ги пуснаха или са заразени и други доктори? И като е трябвало да са под карантина, как имат контакти?

# 18 316
То ако се разболеят стотици хиляди да не мислим, че ще могат да ходят на работа и да поддържат икономиката. По-ранните мерки ще направят загубата на хора и пари много по-малка. Отлагането няма да закрепи икономиката.

# 18 317
Става все по иронично. Първите ни заразени са хора с ментални проблеми . Изключително удобно. Как са установили контактните... Божа работа.
И след това се заразяват само медицински лица. Хората от които очакваме помощ, съвет, лекуване. Хората,които би следвало да знаят и да се пазят много повече от нас.
Около нас държави си затварят границите. Ние разграден двор.

# 18 318
  • На остров
Както Pure писа по рано комплексно е решението за затваряне на училищата в Швеция, най големите притеснения са про затваряне, че ще има липса на здравни работници.

Judy в Швеция не можеш да оставиш сами деца под 12 г вкъщи.

# 18 319
Добре, де, двете докторки от конгреса, не бяха ли настанени във ВМА? Кога ги пуснаха или са заразени и други доктори? И като е трябвало да са под карантина, как имат контакти?

Вие следите ли събитията и мисълта си?

# 18 320
  • Варна
На теория, за повечето възрастни сигулно има кой да им каже да си стоят вкъщи. И да им пазарува.
На практика, повечето не слушат. По улиците днес основно пенсионери, при това на преклонна възраст. Не могат да проумеят какво се случва и са на принципа "Тя, нашата, вече е изпята" и "Все от нещо трябва да се умре". Обаче като им запари на д-то се плашат за живота си. Междувременно може да са натворили куп беди.
Та, така... Ни тъй, ни инак.

# 18 321
  • Вече в моята си приказка...
Дано тези от просветното министерство се осъзнаят и затворят училищата от понеделник отново. Аз моите деца така или иначе няма да ги пусна - ще преживея едната глоба (ако е само това) за неизвинените отсъствия, детски не взимам отдавна.

# 18 322
Снимка от с. Василовци

Снимката е от пътя между село Василовци и село Сталийска махала, както и преди разклона за с. Аспарухово. Не е от самото село. Не че е особено важно де.

# 18 323
  • София
Явно са били група, отделно се съмнявам първата от летището да е отишла направо във ВМА.

# 18 324
То ако се разболеят стотици хиляди да не мислим, че ще могат да ходят на работа и да поддържат икономиката. По-ранните мерки ще направят загубата на хора и пари много по-малка. Отлагането няма да закрепи икономиката.
Да и аз съм за да се предприемат драстични мерки. Какво чакаме още?
Колкото по бързо се стопира заразата, толкова по-малки ще са последиците за икономиката.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 18:19 от bubanka

# 18 325
  • MI
От цялата работа в Италия ми е интересно, как така при 7200 легла за критични случаи, те взеха да изнемогват на 1000 такива? За справка Китай имаше по 10 000 само в един район! Някой има ли някакво обяснение на това? Това ме кара да мисля,че статиите дрънкащи тези неща, вероятно си съчиняват.
Нали се разбрахме, че са фейк новините, че вече избират кой да живее и кой не? От Нигуарда специално са подали сигнал за фалшивият запис по въпроса. Проблемът е, че се очакват още много нуждаещи се, повече от наличните легла и апаратура и то скоро. Също така, огромната част са съсредоточени в Ломбардия и то не равномерно. Да, ще пренасочват, но не и с риск после другаде да не стигнат. Затова сега се работи да се увеличат с 50% местата, да се закупи апаратура и т.н. Всъщност вече ги увеличават дори в коридорите с мобилна апаратура, чакайки изпълнението на националния план.
https://www.linkiesta.it/it/article/2020/03/11/italia-coronaviru … -intensiva/45767/
От тук, данни по възраст, както виждаме и това, че интензивните отделения са пълни с младежи на 20 е фейк.
В Ломбардия 88% от пациентите в интензивно отделение е на по-малко от 75 г. 37 % е между 65 и  74 и 8% между 25 и 49 г.

# 18 326
Така е. Аз много се надявам възрастните хора да спрат да щъкат така. Сутринта в трамвая имаше толкова много пенсионери - нямат ли деца и внуци, които да им кажат "Стойте си у вас, ние ще напазаруваме и ще ви донесем".
Да не мислиш, че лесно се излиза на глава с тях?

# 18 327
Judy това е извадка от Семейният кодекс.

http://trudipravo.bg/znanie-za-vas/918-semeen-kodeks

Ето ти целия кодекс, прочети си го сама, чл. 125 ал.3.

Снежа, специалният закон е ЗЗД. По него се и глобява за нарушения от АЗД.
Пак питам - тези, които се чудите как да се организирате с децата при обявена карантина, какво ще правите при италианския сценарий?
Напомням пак, че говорим за извънредна ситуация. Въвеждат се работа от къщи, има отпуски, болнични с карантина. Не може да се оправдаваме с лично затруднение, за което може да се намери решение, когато опасността е сериозна и касае цялата държава.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 18:24 от Judy

# 18 328
  • София
Става все по иронично. Първите ни заразени са хора с ментални проблеми . Изключително удобно. Как са установили контактните... Божа работа.
И след това се заразяват само медицински лица. Хората от които очакваме помощ, съвет, лекуване. Хората,които би следвало да знаят и да се пазят много повече от нас.
Около нас държави си затварят границите. Ние разграден двор.
Не е иронично, направо сюрреалистично.

# 18 329
Скрит текст:
От цялата работа в Италия ми е интересно, как така при 7200 легла за критични случаи, те взеха да изнемогват на 1000 такива? За справка Китай имаше по 10 000 само в един район! Някой има ли някакво обяснение на това? Това ме кара да мисля,че статиите дрънкащи тези неща, вероятно си съчиняват.
Нали се разбрахме, че са фейк новините, че вече избират кой да живее и кой не? От Нигуарда специално са подали сигнал за фалшивият запис по въпроса. Проблемът е, че се очакват още много нуждаещи се, повече от наличните легла и апаратура и то скоро. Също така, огромната част са съсредоточени в Ломбардия и то не равномерно. Да, ще пренасочват, но не и с риск после другаде да не стигнат. Затова сега се работи да се увеличат с 50% местата, да се закупи апаратура и т.н. Всъщност вече ги увеличават дори в коридорите с мобилна апаратура, чакайки изпълнението на националния план.
https://www.linkiesta.it/it/article/2020/03/11/italia-coronaviru … -intensiva/45767/
От тук, данни по възраст, както виждаме и това, че интензивните отделения са пълни с младежи на 20 е фейк.
В Ломбардия 88% от пациентите в интензивно отделение е на по-малко от 75 г. 37 % е между 65 и  74 и 8% между 25 и 49 г.

Благодаря за уточнението. Пропуснала съм го това с фейка, няма как да изчета всичко.
Мисля, че именно на хора като nelig трябва да се вярва, защото все пак е в центъра на събитията. А не този написа, онзи пренаписа, третия малко го орозови и настане още повече паника.

Общи условия

Активация на акаунт