Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 907
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 405
Вчера - 9, днес - 23, коефициент 2,55.  За 14 дена сме достигнали пика ако са в София обаче случаите, иначе за 21 дена. Добро темпо за песимистичния вариант с изразен пик. 

# 18 406
Човекът пред мен във фантастико си купи 5 пакета × 4 ролки тоалетна хартия.

Не, не се запасяваме. ..

# 18 407
23 общо у нас казаха по БТВ току-що.

# 18 408
  • София
Защо така смотаха обяснението за новите случаи? Била им различна историята и възрастта.

# 18 409
  • София
Тези цифри не са адекватни. Всяка болница, в която се правят операции има определен брой легла за реанимация т.нар. легла за интензивна грижа. Но това изобщо не означава, че на тези легла, и в тази реанимация, могат да бъдат настанени болни, които не са оперирани, респ с корона вирус. Реално интензивните легла, с възможност за изолация и апаратура за обдишване, са нищожна бройка. Не е редно да се цитира напосоки обща бройка реанимационни легла.
Всъщност на брифинга в 5 часа от щаба казаха, че леглата в реанимациите са резерв, който може да се ползва при нужда. Ако се наложи плановите операции ще се отменят и част от леглата ще се ползват за пациенти с корона вирус.
Отново недоумявам защо телевизиите масово не показват целите брифинги, а само голите цифри. Много важна информация не достига до населението.

# 18 410
# 18 411
Гледам новините и се чудя и се мая- как е възможно да пуснат жената, дето е била контактна с мъжа в София? Кел файда като са я прибрали на другия ден. Колко ли още е заразила.
Тя не би ли трябвало да бъде под задължителна домашна карантина?
Всъщност ако прибират в болница всеки контактен, не знам колко време ще има места за всички.

# 18 412
Много небрежно по средата на новините цъфнаха още седем и моментална смяна на репортаж 🤬 от различни възрасти... Ш алллооло некои не са били пожарникари, мое мислим.

# 18 413
# 18 414
  • Бургас
В момента МВР издирвали всички които са дали положителна проба...Това как да го разбирам?

# 18 415
  • София
Човекът пред мен във фантастико си купи 5 пакета × 4 ролки тоалетна хартия.

Не, не се запасяваме. ..
???
Аз купувам обикновено по 1 от големите пакове от 48 бройки, че са най-изгодни.
20 е нищо, особено, ако живеят 4 човека вкъщи

# 18 416
Столичните училища ще се дезинфекцират 4 пъти дневно, в класните стаи ще има дезинфектанти и учителите ще приканват да се използват, всеки час ще започва с инструкция за предпазване
https://stolica.bg/sofia/v-stolichnite-uchilishta-dezinfektsiya- … -po-4-pati-na-den

# 18 417
В момента МВР издирвали всички които са дали положителна проба...Това как да го разбирам?
Че са били изпратени в домашна карантина след изследването?

# 18 418
  • Terra incognita
Гледам новините и се чудя и се мая- как е възможно да пуснат жената, дето е била контактна с мъжа в София? Кел файда като са я прибрали на другия ден. Колко ли още е заразила.
Тя не би ли трябвало да бъде под задължителна домашна карантина?
Всъщност ако прибират в болница всеки контактен, не знам колко време ще има места за всички.
Така е, но жената била с "особен характер", вярваш ли, че си седне вкъщи?
Лошото е, че народът ни е пълен с такива, на които никой и нищо не може да им каже. Време е да започнат да налагат яки глоби при неспазване на правилата.

# 18 419
  • София
Ако не друго поне знаем вече, че тоалетната хартия е продуктът от най-голямо значение за средностатистическия човечец.
Е, няма друг такъв феномен. Честно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт