Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 812
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 435
Скрит текст:
Така е, но жената била с "особен характер", вярваш ли, че си седне вкъщи?
Лошото е, че народът ни е пълен с такива, на които никой и нищо не може да им каже. Време е да започнат да налагат яки глоби при неспазване на правилата.
Ако зависи от мен, всеки, нарушил домашната си карантина, известно време в затвора. Като не щеш да лежиш у вас на дивана, ще полежиш в килията.

Което не е чак толкова невероятно, т.к. ако някой такъв зарази неии родители като нищо ще го привикат в съда родители или деца на потърпевшите от такава глупост.

# 18 436
Скрит текст:
Пак ще повторя, докато няма санкции затвор и глоба (кумулативно) при неспазване на карантина, няма никакъв смисъл от тая карантина. Както няма и смисъл здрави заразени да държат легла по болници.
Тук е моментът Гешев да изпъкне, нали това иска все....
Всъщност това са мерки във всички останали държави.

# 18 437
Само да напомня:

Петиция за Удължаване на ваканцията на учениците от цяла България до въвеждане на дистанционно обучение.https://www.peticiq.com/253742?uv=21106379

# 18 438
Трябва да наложат някаква глоба, като удари по джоба, може да се замислят.
Обаче е хубаво да излезнат и да обяснят, че това е нещо наистина много опасно, че това не е грип, не е просто някакво вирусче, защото още не го разбират хората.
Има много хора не следят какво става в чужбина, не Знаят езици.

# 18 439
Нова съм в темата, ама сЪрце вече не трае, буквално!
Днес около 14 часа бях във Фантастико, не видях драми. Преди седмица бях изумена, че свърши сухата мая...а брашно имаше. Днес взех още един пакет брашно 2 кг, толкова са ми възможностите.
Направо съм бясна, че всички нови случаи си имат опашки, я от конгреси, я от семейно събиране в Лом! Защо бре, братя българи? И ако аз, ти, ние, вие, те, дезинфекцираме с подръчни средства, разни хора хич не ги брига. Еми аз от месец си изчислих, че имам 8-10 контакта, така се случи, че съм без работа. Хайде да се вземем в ръце, щото от нас си зависи!

# 18 440

Някой попита защо МВР издирва заразените. И това се писа-не всички са в болница, изследвани са, защото са били контактни, и са освободени под домашна карантина. Доброволна. Дано ги намерят....до края на деня. Някъде по Витошка.

Работя на Витошка. Няма КВ, няма грип. Днес гледах една жена на средна възраст как возеше (явно нейния) мъж в инвалидна количка. Разходка. Прекрасно време.
На хората не им пука...за съжаление.

# 18 441
  • София
Не е баш да не им пука, днес се отпуснаха заради затишието и хубавото време.
Сутрин се усеща по намалелия трафик и поопразнения ГТ.

# 18 442

Ама не иска човекът да лежи в домашна обстановка, не разбра ли? Явно ще му е скучно по цял ден сам вкъщи, в затвора може да му е по-забавно.
Добре де, толкова поделение военни имаме, защо не се използват.
Намират контактен, проба, 14 дни в поделението, ако няма симптоми пускат. Толкова ли е трудно ЕДНО поделение да се отдели. Не сега да пращат полицай, без никакви предпазни средства, да ИЗДИРВАТ болни хора. Идиотия пълна.

# 18 443
Интересно. Уж затваряме театри и кина, а чалготеките в нашия град работят с пълна сила. Даже едната е на кмета, който ни приканваше към вземане на мерки. Абсолютно лицемерно.

# 18 444
  • Bulgaria
Аз имам един въпрос към вас. Тъй като сме от различни населени места. Днес ако сте пазарували в хранителен магазин, видяхте ли персонал от магазина с някакви предпазни средства - маски, ръкавици?

# 18 445
23 заразени вече - защо не са пили ракия, защо не са яли чесън, съсипаха я тази държава!

Те щото точно по тоя повод, да пият ракия, са се събрали и са го хванали.

Да бе и то точно на 8 март, мина инкубационния период от 5 дена и генерала ги хвана.

# 18 446
Изчаках, да нямам поредни мнения, но давам съвет от 1-во число, единствено лице - споменатото ми ходене до Фантастико беше инцидентно, тръгнах без телефон, без чанта. И като получих едно сърцебиене...ужас. Пътьом си купих Валидол, бизогама... Висях в две аптеки, язък ми за всички мерки, които вземам. Та излизайте с документи, чанти, лекарства и вода. Не короната, страхът ще ни убие. Сори, ама съм от лабилните, осъзнавам го и трябва да си вземам мерките.

# 18 447
  • Буркина Фасо
Трябва да наложат някаква глоба, като удари по джоба, може да се замислят.
Обаче е хубаво да излезнат и да обяснят, че това е нещо наистина много опасно, че това не е грип, не е просто някакво вирусче, защото още не го разбират хората.
Има много хора не следят какво става в чужбина, не Знаят езици.
ако знаят езици какво ще се случи ?
на всички е ясно, че на този етап на никой нищо не му е ясно. СЗО препоръчва нещо,  държавите го препоръчват на народа. ще има ли успех на никой не му е ясно.

# 18 448
Сред новозаразените има съвсем млади момче и момиче (на 27 и 29), завърнали се от почивка в Австрия. Факт е, че много хора около мен в тази възраст пренебрегват опасността и не си отменят пътуванията. Има и добросъвестни, които не мислят толкова за тях, колкото за опасността след това да заразят другите.

Защо правителството не задължи всички да спазват карантина, щом имат смелостта да пътуват наляво надясно, без това да е неотложно?

# 18 449
Трафика и хората са по малко щото учениците ги няма.
Между другото подписах петицията, независимо че нямам ученици, но децата са ни важни. Както и родителите ни .
Но както и хората които са на първа линия срещу КВ. Специално облекло трябва да има и за  полицаи пожарникари, даже и за шофьори в градския транспорт, за хората от чистотата.

Общи условия

Активация на акаунт