Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 480
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 795
  • вкъщи
Домакинките са виновни.

# 18 796
  • BG
Въвежда се извънредно положение, което ще позволи на министри, кметове и т.н. да вземат решения по региони и въпроси. Засега учениците се предвижда да са ваканция, но доколкото разбрах явно по региони и университети ще се решава.

# 18 797
Парламента ще гласува предложените мерки.
Не се заяждам, но я явно съм глуха.
Стига бе хора, цитирам "дано ги погребат". Ай да млъкне това тиквоподобно. Да свърши две неща  - училищата и градините, и контрол кой влиза по границите, съответно карантина.

# 18 798
  • Между хотелите
Спират пътуванията в чужбина, ще се мисли и за дистанционно обучение

# 18 799
НС няма да приемат извънредно положение.

Училищата ще затворят и трябвало да се въведе дистанционно обучение където е възможно.

# 18 800
Доколото разбрах починалите от вируса ще бъдат слагани в специална камера, в която ще стоят известно време докато стане безопасно да бъдат погребани. Не знам дали чух добре.

Предлагат и законови изменения за въвеждани на глоби за неспазване на карантината, за да принудят хората които не я спазват да започнат да я спазват.

# 18 801
  • София
Взети решения, които сега ще се чака да се довземат.

# 18 802
Не ходете по заведения и молове доброволно и толкоз. Аз в знак на солидарност утре няма да отида на работа и ще съм една от последните сетили се. Шефът ми си прави много смешни майтапи в Уотсап групата за да поддържа духа, например, че конят му имал коронавирус.

# 18 803
Сега ще ни го смелят журналистите, че Бойко твърде цветисто обяви решението.

# 18 804
Доколото разбрах починалите от вируса ще бъдат слагани в специална камера, в която ще стоят известно време докато стане безопасно да бъдат погребани. Не знам дали чух добре.

Не, ще чакат близките им да минат карантина, за да могат да си ги погребът. Не съм разбрала труп на починал да е заразен.

# 18 805
  • Bulgaria
Само загатна за някакви мерки, трябваше да каже всички, които ще предложат за гласуване.

# 18 806
Какви са тези избягали 14?
На МС ли ще предложи да одобрят плана му? Защото отвсякъде чета, че те са се разпуснали за 45 дни. Казва ли нещо конкретно за затваряне на границите?
Благодаря.

# 18 807
  • Между хотелите
Да, тъй като близките им минавали в 14дневна карантина

# 18 808
Да, защото близките са под карантина също и ще е трудно с погребенията.

# 18 809
Можеха да си обявят мерките и решенията и без "извънредно положение". Някоя друга държава в ЕС обявила ли е такова? Освен да го правят за да могат да мобилизират лекарите, че доста взеха да заплашват, че ще напускат.

Общи условия

Активация на акаунт