Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 093
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 810
  • Пловдив
Значи...от всички дебили, които се срещат покрай вируса, призът отива при един мой познат. Иска да изпрати дъщеря си (на 5-6 години), жена си и там кои още роднини бяха в Англия за 2 седмици, защото там щели да получат по-добро лечение, ако се разболеят.
Просто нямам думи, нямам!
И после след тоя воаяж ще е контактен със завърналите се и веднага след това с други с нищо невиновни хора...

# 18 811
Какви са тези избягали 14?
На МС ли ще предложи да одобрят плана му? Защото отвсякъде чета, че те са се разпуснали за 45 дни. Казва ли нещо конкретно за затваряне на границите?
Благодаря.

И аз не разбрах за избягалите. Явно от карантинираните...
Депутатите не са си пуснали никаква почивка, не знам откъде тръгна това.

# 18 812
Аз съм в шок.
Щом ресторантите са по-важни от хората и здравето...дотам ли стигнахме . Да чакам 3 часа какво са решили и да слушам за мадам Меркел какво си приказват, за ресторанти, барове, дискотеки кой се прегръщал...това не е изказване на... то и ние тук дори така не пишем. Много несериозно, бита карта сме направо. Жалко.
Лека вечер на всички.

# 18 813
Показно измиване на ръцете и пак сме целите в бяло.. "Щаба предложи, Парламента ще реши.. " и те така.. позорна история!

# 18 814
  • София
Хора, не може Бойко Борисов да излезе и да каже "Обявяваме това и това", разбира се, че се гласува в Народно събрание. Иначе избива на диктатура - нали затова сме парламентарна република. Премиерът не е някакъв цар и господар, всичко минава през парламента.
Колкото до молове и ресторанти - ей, избодоха ви очите тия молове и ресторанти. Просто не ходете, просто е. Дори и в Италия В МОМЕНТА е разрешена доставката на храна по домовете. Конте го уточни днес в речта си. Няма нужда всяка дума и изречение да бъде оспорвано до припадък, дори и да е нещо, което по принцип хвалите.

# 18 815
Да и аз съм изумена, че извънредното решение трябва да се гласува. Права си, ама все пак можеше да застане и да каже - това и това мислим, утре ще АЕ гласува и ще се реши окончателно. Уморени са вероятно хората, ама все пак някаква официалност можеше да има.

# 18 816
Какво толкова не разбрахте!!! Мярката която предлагат е само една - ОБЯВЯВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА. Ако тази мярка се приеме, правителството, полиция и военните ще бъдат с развързани ръце да правят каквото си искат.

# 18 817
  • Бургас
Какви са тези избягали 14?

Това са тези , които МВР ще ги издирва. Сега вече разбрах.

# 18 818
Аз не разбрах децата утре трябва ли да ходят на училище

# 18 819
В ресторантите без друго е празно.

# 18 820
  • Майничка
Можеха да си обявят мерките и решенията и без "извънредно положение". Някоя друга държава в ЕС обявила ли е такова? Освен да го правят за да могат да мобилизират лекарите, че доста взеха да заплашват, че ще напускат.
Не лекарите, а за да могат да задържат тези, които не спазват карантината. Има логика, но едва ли ще се приеме.

# 18 821
Мерки подобни и близки до тези в Италия преди няколко дни. Училищ, университети, спортни събития, масови събития, дискотеки, барове. Загуби ще ума големи, но са наясно, че иначе ще е по-зле. Онлайн обучение за учениците за да се приключи нормално годината. Доколкото разбрах да не влизат туристи от страните, където са засегнати. Ако се прибират от там български граждани предполагам с извънредно положение по-лесно ще им се наложи принудителн карантина. Лошото, е че духът от бутилкат е изпуснат. Дано забавим малко пика.

# 18 822
  • Bulgaria
Предполагам утре сутринта ще го гласуват?

# 18 823
Само не разбрах как е възможно да не затварят границите. То това е едно от основните неща. Дано скоро им уврат тиквите. Добре че поне за училищата им увряха.

# 18 824
Ресторантите ще работели, защото имало жени, които не готвят и си вземали храна. Сериозно ли?!

Общи условия

Активация на акаунт