Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 220
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 305
Решено ли е вече конкретно какво ще работи, какво няма да работи?! Навсякъде бум на статии "извънредно положение", но никъде не прочетох конкретните забрани и мерки.

# 19 306
Днес бях до аптеката - Марешки. Имаше опашка от 4-5 човека. Хората се бяха самоорганизирали, опашката беше извън аптеката и всеки стоеше на поне 1 метър разстояние от другите, а вътре влизаше само по един човек. Значи има ли желание, има и начин.

# 19 307
  • София
Днес бях до аптеката - Марешки. Имаше опашка от 4-5 човека. Хората се бяха самоорганизирали, опашката беше извън аптеката и всеки стоеше на поне 1 метър разстояние от другите, а вътре влизаше само по един човек. Значи има ли желание, има и начин.

Може да звучи цинично, но смятам, че това ще ни направи по-добри като общество, след като го преминем.
Предполагам, че ще изкопираме модела на Италия - всичко затваря кепенците без супермаркетите и аптеките. Свободно движение в рамките на населеното място, но не и извън него. Който може - работи от вкъщи и така...

# 19 308
  • Варна
Моловете най-вероятно сами ще вземат решение да затворят, ако никой не ходи там. Няма нужда да се затварят принудително, защото хората могат да ходят или да не ходят, изборът е техен. За разлика от училищата, където по принцип има санкции, ако не се посещават.

# 19 309
  • Terra incognita
Моля ви, стига с тези молове. В молевете има магазини и ресторанти. Ако искаш ходиш, ако не искаш не ходиш. Никой не ви кара на сила да ги посещавате. Училището е задължително, не е пожелание.
Да, ама ако съседката по врата леля Пена смята, че паниката е излишна, шляе си се из мола и закачи ковид, като нищо ще ми го докара, като св сблъскаме на стълбището, или в асансьора. Същата леля Пена ще зарази половината си колеги, както пътниците от градския транспорт.

# 19 310
  • Варна
Kaisia,  да ще работят. Един заразен готвач е достатъчен.

# 19 311
  • Bulgaria
Моловете най-вероятно сами ще вземат решение да затворят, ако никой не ходи там. Няма нужда да се затварят принудително, защото хората могат да ходят или да не ходят, изборът е техен. За разлика от училищата, където по принцип има санкции, ако не се посещават.

Аз мисля, че задължително трябва да се затворят. Вече сме на такъв етап, че нямаме време и видяхме, че това сами хората да се ограничават не може да стане.

# 19 312
Смятам, че моловете трябва да бъдат затворени за доброто на хората, които работят там. Работа с клиенти, пътуване с градски транспорт, невъзможност за постоянно миене на ръце. Аз като клиент няма да се набутам баш ей сега в мола на пазар, но продавачката няма такъв избор и трябва да иде на работа.

# 19 313
Мен живо ме интересуват училищата и университетите, дали вече е взето решение?

# 19 314
  • Варна
А всъщност в момента изследват ли лабораториите за вируса, има ли къде да си пуснеш изследване, ако имаш съмнения че си общувал със заразен или се звъни само?

# 19 315
Моля ви, стига с тези молове. В молевете има магазини и ресторанти. Ако искаш ходиш, ако не искаш не ходиш. Никой не ви кара на сила да ги посещавате. Училището е задължително, не е пожелание.
Да, ама ако съседката по врата леля Пена смята, че паниката е излишна, шляе си се из мола и закачи ковид, като нищо ще ми го докара, като св сблъскаме на стълбището, или в асансьора. Същата леля Пена ще зарази половината си колеги, както пътниците от градския транспорт.
Със сигурност, леля Пена не ходи по моловете. Ходят такива като вас и децата им.

# 19 316
Мен живо ме интересуват училищата и университетите, дали вече е взето решение?
И мен + детските градини. Ама никой нищо не казва.

# 19 317
  • Варна
В моловете ни има и доста туристи. Преобладават румънци тук. Трябва да спрат всички екскурзии.

# 19 318
  • тук и там
И аз мисля,че повечето магазини сами ще затворят.(не хранителните). Ако кафенета и ресторанти,кина ,фитнеси  и др. подобни във моловете са затворени със закон, то едва ли ще има много желаещи да си купят... чанта да речем  точно в този момент..Не знам де.
В събота и неделя има най-много хора там по принцип,може би ще забранят да работят в тези дни-както тук.

# 19 319

Вчера така работеха Спиди, Еконт, доста служби го правят от началото на седмицата още.
Може, не е като да не може. И хората спокойно си чакаха на опашките отвън на разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт