Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 147
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 410
Заведения тип кафене ще се затварят ли ?
Въпреки че трябва,засега ще работят.И аз имам проблема,че вкъщи никой не вярва.ММ ми мъти главата,че било конспирация на Бойко.И,да,ама на Бойко ръцете не са толкова дълга,че да обхванат цял свят.И нещо интересно.Имам двама братовчеди,които работят в Нидерландия.Казват,че там всичко е спокойно,работят си както винаги и никой не говори за ковид.В Англия също имат много запазени,но и там било спокойно.Чакам приятелка оттам да ми изпрати пари да й платя сметките.Имат болни,даже в техният квартал са 2 запазени,но нямат паника.Според мен медиите ни поднасят малкооо по -така нещата.

# 19 411
Ракийката ти едва ли е 70 или 90 процента етанол...така че за нищо не става. За дезинфекция поне е гола вода.......

проф. Дмитрий Еделев
Въпрос: Какво ще препоръчате вие лично като предпазни мерки? Какво да правим?
Отговор: Ако нямате дезинфектанти и спирт по аптеките, бих ви препоръчал да се снабдите с обикновен твърд алкохол на спиртна основа - водка или вашата българска ракия. Тези питиета великолепно убиват вируса при обработване на ръцете. Това е първата ми препоръка

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166068?fbclid=IwAR3PoIH2g1WTjDiaD_ … C0I9Bz09NoB7BeKM0

Направила съм на домашните дезифектант - спирт, няколко капки масло /мандарина, това имам/, в шишенца от парфюм с пулверизатор. Като свърши спирта минавам на водка.

# 19 412
Скрит текст:

Най вероятно ще се реши със закон. Съдя от текстовете в Конституцията. Някои мерки, предполагам, ще се въведат по-рано, но основните ще са в закон.
При желание, погледнете кои права не могат да бъдат ограничени според чл. 57, ал. (3). Всички останали, могат да бъдат ограничавани.
Предполагам, че НС работи активно и законът ще бъде приет до часове, ден, два и вероятно ще има незабавно действие.
Имайте предвид, че може да се забрани влизане/излизане от определени градове.
Приемете, че сме във война - с вируса.

Цитат
https://www.parliament.bg/bg/const
Чл. 84. Народното събрание:
12. обявява военно или друго извънредно положение върху цялата територия на страната или върху част от нея по предложение на президента или на Министерския съвет;

Чл. 57.
(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.
Където е нужно да се променя закон - това ще се прави. МС най-вероятно има готови предложения вече. Поне се надявам да е така. Снощи доста конкретни неща изброи ББ.Спомена конкретно запромяна в НК относно санкциите за неизпълнение на мерките - лишаване от свобода. Това без гласуване от НС не виждам как да стане. Не че е трудно ако МС е готов, да го предложи и да се мине към приемане и оповестяване на мерките. Дори е важно това да се случи пак така - бързо.

По-правилно е , а и по-лесно да се уреди с нов закон, не с промени във вече съществуващите.
Според мен снощи споменаха, че и сега има мерки в НК, но те са недостатъчни.

ПС Сега има мерки и в други закони, но пак не са достатъчни.

Може да направят общ само за временните извънредни мерки - така ще е най-чисто. Но не се говори за такъв или поне аз не съм чула.
Има и мерки, които могат спокойно да се въведат и без промяна в законите.

# 19 413
Масово мрънкащи във Фб как щели да им отменят полетите или пък нямали да могат да посетят еди си кой ивент... Наистина съм без думи, за две-три седмици на никой нищо няма да му стане да не посещава ресторанти, молове и масови събирания, никой не говори да лягаме и да умираме. Ако всеки помисли за хората около него, вместо да собствения си кеф, може би Нещата ще се разминат по-леко и ще приключат по-бързо

# 19 414
Ракийката ти едва ли е 70 или 90 процента етанол...така че за нищо не става. За дезинфекция поне е гола вода.......

проф. Дмитрий Еделев
Въпрос: Какво ще препоръчате вие лично като предпазни мерки? Какво да правим?
Отговор: Ако нямате дезинфектанти и спирт по аптеките, бих ви препоръчал да се снабдите с обикновен твърд алкохол на спиртна основа - водка или вашата българска ракия. Тези питиета великолепно убиват вируса при обработване на ръцете. Това е първата ми препоръка

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166068?fbclid=IwAR3PoIH2g1WTjDiaD_ … C0I9Bz09NoB7BeKM0

Направила съм на домашните дезифектант - спирт, няколко капки масло /мандарина, това имам/, в шишенца от парфюм с пулверизатор. Като свърши спирта минавам на водка.
И аз мисля да си направя смес с масло от лавандула, чаено дърво и водка , дали ще е ефективно ???

# 19 415
Масово мрънкащи във Фб как щели да им отменят полетите или пък нямали да могат да посетят еди си кой ивент... Наистина съм без думи, за две-три седмици на никой нищо няма да му стане да не посещава ресторанти, молове и масови събирания, никой не говори да лягаме и да умираме. Ако всеки помисли за хората около него, вместо да собствения си кеф, може би Нещата ще се разминат по-леко и ще приключат по-бързо

Затова са мерките задължителни, да не зависи положението от мераците на мрънкащите.

# 19 416
  • Пловдив
В Пловдив и областта ще са във ваканция още две седмици и било организирано дистанционно обучение...https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nova-informaciya-za-udul … i-oblastta-944017
Хич го не вярвам това с уроците, ама...да видим.

# 19 417

Дано разминат, но.... премиерът вчера каза, че пикът ще е септември, та не знам как мерки през март ще помогнат....

# 19 418
Ако не се вземат мерки през март, септември няма да има един незаразен.

# 19 419
  • София
yovanka пак не си разбрала, родителите имат право да не пускат децата си на училище, ако в района не е обявена грипна епидемия. Това ще важи докато има извънредно положение, доколкото разбрах.
Май не четеш всичко, а бързаш да опонираш. Поста на Брадли с изявлението на Фандъкова прочете ли го?

# 19 420
Vicky

За съжаление си много права. Подсигурила съм майка ми с хубава маска, дезинфектанти и т.н, но тя омаловажава ситуацията и смята, че всичко е спекулация . Изявава се с аргуметни от сорта на ,,Починалата жена е била пред сърдечна операция” или ,,А, на ден колко хора умират от глад?”. Не мога да повярвам. Изключително много хора неглижират пандемията, а тя е факт. Много се ядосвам.
И с майка ми имах големи разправии по този повод, даже и рева. Обаче вчера е прочела нещо в 24-часа и се е уплашила. Сега ми говори разни неща, които аз и обяснявах преди две седмици.

# 19 421
Той е искал да каже, че ако не се вземат мерки, пика наистина ще е септември! Нямам друго логично обяснение, защо точно тоя месец е избрал.

# 19 422
Скрит текст:
Скрит текст:

Най вероятно ще се реши със закон. Съдя от текстовете в Конституцията. Някои мерки, предполагам, ще се въведат по-рано, но основните ще са в закон.
При желание, погледнете кои права не могат да бъдат ограничени според чл. 57, ал. (3). Всички останали, могат да бъдат ограничавани.
Предполагам, че НС работи активно и законът ще бъде приет до часове, ден, два и вероятно ще има незабавно действие.
Имайте предвид, че може да се забрани влизане/излизане от определени градове.
Приемете, че сме във война - с вируса.

Цитат
https://www.parliament.bg/bg/const
Чл. 84. Народното събрание:
12. обявява военно или друго извънредно положение върху цялата територия на страната или върху част от нея по предложение на президента или на Министерския съвет;

Чл. 57.
(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.
Където е нужно да се променя закон - това ще се прави. МС най-вероятно има готови предложения вече. Поне се надявам да е така. Снощи доста конкретни неща изброи ББ.Спомена конкретно запромяна в НК относно санкциите за неизпълнение на мерките - лишаване от свобода. Това без гласуване от НС не виждам как да стане. Не че е трудно ако МС е готов, да го предложи и да се мине към приемане и оповестяване на мерките. Дори е важно това да се случи пак така - бързо.

По-правилно е , а и по-лесно да се уреди с нов закон, не с промени във вече съществуващите.
Според мен снощи споменаха, че и сега има мерки в НК, но те са недостатъчни.

ПС Сега има мерки и в други закони, но пак не са достатъчни.

Може да направят общ само за временните извънредни мерки - така ще е най-чисто. Но не се говори за такъв или поне аз не съм чула.
Има и мерки, които могат спокойно да се въведат и без промяна в законите.
Сега погледнах, по чл.57 е било само идея на Корнелия Нинова.
Скрит текст:
Цитат
https://nova.bg/news/view/2020/03/13/281109/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D … 1%81%D0%B5%D1%86/
„На Председателски съвет направихме предложение за допълнение на решението на Министерския съвет, които г-н Борисов и МС приеха. Те бяха извънредното положение, което се въвежда да бъде със срок от един месец. Първото предложение беше да бъде безсрочно. Второто, което ние предложихме - правомощията, които се гласуват на МС изрично да бъде записано, че са на основание на чл. 57, ал. 3 от Конституцията. С това ние гарантираме, че МС няма да злоупотреби с правомощията. Ние искаме да благодарим на лекарите, сестрите и медицинския персонал в българските болници", каза още Нинова.
[/spoiler]

Това е предложено от МС за гласуване.
 https://www.parliament.bg/bills/44/002-03-4.pdf
Предполагам, няма да има отделен закон.

# 19 423
yovanka пак не си разбрала, родителите имат право да не пускат децата си на училище, ако в района не е обявена грипна епидемия. Това ще важи докато има извънредно положение, доколкото разбрах.
Май не четеш всичко, а бързаш да опонираш. Поста на Брадли с изявлението на Фандъкова прочете ли го?

Исках да ти обясня, че дори да няма грипна епидемия за София, родителите ще имат право да не пускат децата си на училище. По назад в темата го пише ясно и точно.

# 19 424
  • София

Затова са мерките задължителни, да не зависи положението от мераците на мрънкащите.
Трябва да влезете в "Дневник" - от сутринта има няколко статии с жалби за смъртта на българската демокрация. До довечера сигурно и протест ще спретнат срещу извънредното положение.

Общи условия

Активация на акаунт