Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 485
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 710
# 19 711
  • Варна
Бих попитала министершата по земеделието, къде се продават прекрасните ни плодове и зеленчуци?
Във веригите има само вносен траш.

# 19 712
Бум на туй и онуй, ама детските градини да работят. Логика - нула!

Защо не прочетеш заповедта на министъра на здравеопазването? Тук в темата им линк, който е публикуван към 15:30 ч. До 29.03 затварят детски градини и ясли. Ще работят само аптеки, дрогерии и хранителни магазини на намалено работно време.
А ти защо не следиш разговора, а пишеш?

# 19 713
Сега като блокират границите, може пък да ги опитаме. Всички български прекрасни храни, които иначе се изнасяха.

# 19 714
  • София
Банките дали ще работят?

Това остава само . Днес не работят постерминалите.

# 19 715
Сега най-добре да затворят и свободното движение между населените места.

# 19 716

Вирусите не са буболечки да пълзят напред назад.  Чрез лигавиците, преминава в кръвта. И от там се разнася.

именно - и аз си мислех, че не пълзят ама виж тук кво пише

As copies of the virus multiply, they burst out and infect neighboring cells. The symptoms often start in the back of the throat with a sore throat and a dry cough.

The virus then “crawls progressively down the bronchial tubes,” Dr. Schaffner said. When the virus reaches the lungs, their mucous membranes become inflamed. That can damage the alveoli or lung sacs and they have to work harder to carry out their function of supplying oxygen to the blood that circulates throughout our body and removing carbon dioxide from the blood so that it can be exhaled.

# 19 717
  • Другата България
Скрит текст:
Моят син днес отиде на училище. Ми почти на 19 години е-не можах да го спра. Обяснява ми, че се кашля, киха и така нататък. Аз от 1 седмица съм се евакуирала, но на терасата излизам. На площадките около блоковете пълно с деца. Е те поне са малки. родителите могат да ги контролират и да не ги пускат.
 Аз напуснах работа през декември и си стоя вкъщи,
но мъжът ми е пожарникар и дори смятам, че ще им спрат отпуската. Всеки ден носят болни, не им дават ръкавици, нито маски. Викат ги да носят и мъртви хора. Викат ги и при катастрофи......Е какъв е смисъла, че аз и детето сме се барикадирали. Та нали той може да ни зарази.
Скрит текст:
При родителите ми не ходя. Възрастни са, страх ме е. Нося до блока храна с колата. Баща ми слиза да я вземе. Инструктирани са да я претоплят до завиране....Възможно е да съм се панирала повече отколкото е необходимо, Днес от внушение се и разкашлях. А аз по принцип си кашлям на нервна почва. заболяха ме и гърдите......може и невралгия някаква да е, но си внуших, че е корона и се тъпчя с успокоителни и рева.....
Снощи писах за МВР, че е същото. Сами се запасяват служителите с предпозни средства. Това го чета от теб ако не се лъжа за втори път, досега да беше му купила поне ръкавици, има в аптеките, 0,10 ст. за бройка. Или той сам да си купи. Това е начинът, с вайкане и успокоителни няма да стане. Казвам го добронамерено.
Ако някой все още не е видял или разбрал, въпреки, че и това се писа:
Денонощна телефонна линия на Министерството на здравеопазването за въпроси, свързани с коронавирус: 028078757.
За сведение, пожарникарите са служители на МВР от доста години. Тако, че това, което важи за МВР, си важи и за тях....
Joy Благодаря за сведението, подчертах, че постът ми е добронамерен, но явно успокоителните не действат. Визирах полицаите на терен, които също ходят на ПТП-та, на инциденти с починали хора, а вече и издирват потенциални заразени по домовете. И са в пъти повече засрашени от заразяване. Така че най-добрия начин е човек сам да вземе някакви мерки докато още може, ръкавици все още има и не са скъпи засега.
В аптеката жената каза, че в понеделник очакват доставка на маски, които ще струват 6 лв. и ще са за многократна употреба, ще са от плат и ще могат да се перат.

# 19 718
  • софия
Банките дали ще работят?

И аз това чакам да разбера. Офисът на банката, в която работя, се намира в мол ,та и аз съм в очакване да кажат дали ще се работи. Гледам че някои обекти на мола ни обявиха ,че затварят до 29-ти, но за банките нищо не чувам.

Сташа, и аз мисля, че трябва да  спрат това движение,за да не се раязпространява навсякъде заразата.

# 19 719
Банките дали ще работят?

Това остава само . Днес не работят постерминалите.
Кажи честно ...
Остава и банкоматите да спрат и съвсем ще се полудее населението .......

# 19 720
Това за маските от софийска аптека ли са го казали?

# 19 721
Wade_Barret  ама съобщението на Синемасити е от 11.03. Сега мисля, че трябва да го променят.

Работят към днешна дата, дори онлайн можете да си закупите билет. Сходно е положението и с Арена и Синегранд, другите два мастодонта сред кино веригите в България. Сигнализирах за неспазването на заповедта още в понеделник и за щастие успях да допринеса(или поне така смятам, защото проведох няколко телефонни разговори) за отлагането на фестивала София Филм Фест. Само че големите кина изглеждат непоклатими - те са частни и държат на тяхната гледна точка, а именно - че не нарушават никакви разпоредби и няма причина да затворят филиалите си из цялата страна. Пак ще подам сигнал, но не очаквам промяна, заради това и споделям където мога.

# 19 722
  • Другата България
Това за маските от софийска аптека ли са го казали?
Не. Северозапад.

# 19 723
Във фейсбук циркулира този пост: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218994167137521&id=1004636193

Преди няколко дни имаше статии, че Китай предлага помощ на засегнатите страни.

# 19 724
  • софия
Е това е малоумно. Нито кината нито театрите са жизненоважни за хората, трябва да ги затворят наистина докато вирусът отмине. Чудя се с какъв акъл някой ще иде на кино в това време. Ама то хора всякакви...

Общи условия

Активация на акаунт