Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 328
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 905
  • Bulgaria
В Северозапад са новите 7 случаи, не са в София.
Поредните от тържеството в Лом. Не са в Монтана, в Лом и Василовци са, не са в болница, а по домовете си.
Охранява ги полиция денонощно.
Да се молим да не стават сериозни престъпления, че полицаите ни са по ромските къщи да охраняват тези, които яли, пили и се ...заразили.

На мен ми е интересно, всички тези хора без симптоми ли са? Нищо не казват по този въпрос, а според мен е много важен.

# 19 906
teta75, няма да  се връщат само хората, които имат нужда от лекарска помощ.

# 19 907
Италия за момента е най-засегната страна в света. Не знам точно какъв е този коефициент, но на Италия е 292,1. За справка, на Китай този коеф. е 56,1. За България той е 3,3.

# 19 908
  • Другата България
Поредните от тържеството в Лом. Не са в Монтана, в Лом и Василовци са, не са в болница, а по домовете си.
Да се молим да не стават сериозни престъпления, че полицаите ни са по ромските къщи да охраняват тези, които яли, пили и се ...заразили.

Охраняват ги дрънци...току що кадаха че се шляят из селото необезпокоявани. Тези с карантинката...
Къде го казаха? Линк може ли да го прочета или чуя?
Че тези, които са заразени вече, установени /което казвам аз/, се шляят из селото?
Никъде не казвам нищо за карантина.

# 19 909
По Нова го гледах преди 5 минути...репортаж от селото.

# 19 910
Току-що по БТВ:
Новите случаи са на заразени над 40 години, от тях едно семейство върнало се от ски в Австрия.

А ясно ли е кога са били на ски и в кой регион?
Не.
Повече информация тук:
https://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4% … 8-news912554.html

# 19 911
 В спешен порядък правната комисия на парламента одобри и придвижи към пленарна зала по-строги санкции за нарушаване на карантина. В късния следобед те бяха гласувани и от парламента. Приети са промени в Наказателния кодекс, които предвиждат до 3 години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 10 000 лева при нарушаване на разпоредби, правила или мерки, издадени против разпространението или проявяването на заразителна болест по хората.

Още по-строги са санкциите при извънредно положение - за нарушаване на карантина се предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

„Смятаме, че с така увеличените санкции ще дадем възможност на всички хора, включително тези които са заразени, да спазват нормативната база. Да имат отговорността да пазят всички околни, защото смятам, че само така, с отговорно поведение бихме могли да се справим с тази криза“, коментира пред БНР председателят на правната комисия Анна Александрова.

Предстои спешно приемане на промени и в Закона за обществените поръчки, според които ако има изчерпване на консумативи за медицински заведения и те са във връзка с противоепидемичните мерки, да се допусне изключение в закона и да не се провеждат обществени поръчки.

Народното събрание е изпратило днес писмо до всички министри да представят мерките, които касаят отделните министерства. Срокът за предложенията е до понеделник.  

https://www.manager.bg/obshchestvo/do-5-godini-zatvor-i-50-000-l … shite-karantinata

# 19 912
При тези от Лом установи ли се кой ги е заразил явно на това празненство е станало и някой е донесъл заразата.

# 19 913
  • София
Има ли нови случаи днес?

# 19 914
Чудесно..ай сега да глобят 10 000 лв и тия момци от селото.

# 19 915
И аз искам да знам:
 1.Кога лекарката в София е пътувала със самолета към София? Как е сега?
2. Тези от Василовци дали не са пътували с влак досега, роми ли са?

Заразата в ломско май е от дъщерята на починалата. Върнала се от Италия специално за банкета.

# 19 916
Защо е тази висока смъртност в Италия? Някой има ли предположение?
Скрит текст:
Някъде бях чела, че е изчислено, че реалната бройка заразени е 23 пъти повече от обявеното. Не гарантирам, че е вярно, но възможно ли е? Ако това е така, значи вируса е свръх-свръх заразен. И има хиляди без симптоми. Което донякъде обяснява защо от всички хора на празненството, почти всички са положителни. Или онова погребение, на което се заразили 60 души? При нормален вирус заразността не е толкова висока..

# 19 917
В градчето в Италия, което първо излезе под карантина и в което няма нови случаи, някой знае ли колко заразени има от 15000 жители?

# 19 918
  • Bulgaria

Охраняват ги дрънци...току що кадаха че се шляят из селото необезпокоявани. Тези с карантинката...
Къде го казаха? Линк може ли да го прочета или чуя?

Аз мога да ви кажа от мои близки от Лом, че хората са в дома си и отпред денонощно ги охраняват. Свършила им храната и едвам позволили на една съседка да им купи храна и да им я остави на оградата на къщата. Иначе за Василовци вероятно и там ги охраняват, не вярвам да оставят вече нещата. Тези в Пловдив явно са бегълците.

# 19 919
В Пловдив и те ли са от тържеството?

Общи условия

Активация на акаунт