Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 682
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 935
Това за 60-70% на мен ми звучи все по-вероятно. Както казах и преди, политиците отсега ни подготвят за това, психически.
Мисля, че информацията я черпят от СЗО.

# 19 936
В Северозапад са новите 7 случаи, не са в София.
Поредните от тържеството в Лом. Не са в Монтана, в Лом и Василовци са, не са в болница, а по домовете си.
Охранява ги полиция денонощно.
Да се молим да не стават сериозни престъпления, че полицаите ни са по ромските къщи да охраняват тези, които яли, пили и се ...заразили.
Т.е. вече болните си стоят вкъщи?

# 19 937
  • Пеликания
Днес баща ми се върна от Нидерландия с автомобил и на нито една граница не му е измерена температурата. Даже са си стоели в кабините и само са им ръкомахали да минават. Това нормално ли е? Нали сме в ИП. Няма такава пародия. Изпратили сме го на село за 14 дена, че да не стои с нас. Само по вайбър се видяхме. Няма температура, но се притеснявам за него, все пак не е на 20.

# 19 938
  • Другата България
Поредните от тържеството в Лом. Не са в Монтана, в Лом и Василовци са, не са в болница, а по домовете си.
Да се молим да не стават сериозни престъпления, че полицаите ни са по ромските къщи да охраняват тези, които яли, пили и се ...заразили.

Охраняват ги дрънци...току що кадаха че се шляят из селото необезпокоявани. Тези с карантинката...
Къде го казаха? Линк може ли да го прочета или чуя?

Аз мога да ви кажа от мои близки от Лом, че хората са в дома си и отпред денонощно ги охраняват. Свършила им храната и едвам позволили на една съседка да им купи храна и да им я остави на оградата на къщата. Иначе за Василовци вероятно и там ги охраняват, не вярвам да оставят вече нещата. Тези в Пловдив явно са бегълците.
Ама аз казвам същото - че ги охраняват, тези, заразените. И хората във Василовци, не само в Лом. В Пловдив една имаше избягала, но я върнаха и пробата ѝ е отрицателна. По ТВ ММ казва, че давали за някакво друго село някъде из България, където карантинирани се разхождали из селото и подали сигнал съселяни за това.Не е за Василовци.
Т.е. вече болните си стоят вкъщи?
.
Тези да. Те са безсимптомни.

# 19 939
Народът е изперкал тотално! Днес обиколихме целия квартал и в нито един магазин не намерих брашно, хляб и тоалетна хартия! Никъде! Защо бе хора? Какъв е тоя страх, че ще останете гладни? И тоалетната хартия ли ще я ядете? Нямам нищо вкъщи, хладилника е празен и не исках да се запасявам, а наистина имах нужда от тези неща. Заради глупостта и егоизма на някои хора, други ще останат гладни!

Това в Белгия.

# 19 940
Скрит текст:
❗Клиентите на Fibank ще имат възможност да отлагат плащанията по кредити ❗
Във връзка с предприетите мерки от страна на европейските и национални институции, които целят да стимулират банките да продължат да финансират и оказват необходимата подкрепа на домакинствата и предприятията, изпитващи временни затруднения, Fibank дава възможност на всички свои клиенти да отложат плащанията по кредити, ако те самите или техният бизнес са засегнати по някакъв начин от ситуацията с коронавируса (COVID-19).
ℹ️ Вижте повече на сайта ни: https://---shoretner923-2U4uV0g
Браво, ето че и банките влизат в положение. Дано и другите последват примера. Помоща от Китай за Италия също е много хубаво нещо. Това, че светът започва да се обединява е доста положителна и успокояваща новина. Жалко, че трябва да сме изправени пред такова нещо, за да се обидиним, но пак е нещо.

# 19 941
Цитат
Тесла, правилно отбелязваш за опозицията. Аз още снощи като чух снощи "ИП" се притесних и заподскачах в темата. Успокоиха ме малко с тези корекции, които направиха.
Разбира се. Много важна е ролята на опозицията, защото действително трябва да се внимава за действията на властта по време на извънредно положение и законово така да се прецезира, че да се използва само и единствено за борба с вируса, а не за разни други цели.

В Иран положението е толкова тежко че вече достига апокалиптични размери.
https://clubz.bg/95546-satelitni_snimki_pokazaha_masovi_grobove_v_iran
Сателитни снимки показват масови гробове, които засилват съмненията че Иран прикрива истинските мащаби на заразата при тях.
Днес армията на Иран е влязла в градовете и мерките които предприема Иран за овладяване на кризата са безпрецедентни.
https://news.bg/world/iranskata-armiya-prochistva-ulitsite-i-pro … -koronavirus.html

# 19 942
Народът е изперкал тотално! Днес обиколихме целия квартал и в нито един магазин не намерих брашно, хляб и тоалетна хартия! Никъде! Защо бе хора? Какъв е тоя страх, че ще останете гладни? И тоалетната хартия ли ще я ядете? Нямам нищо вкъщи, хладилника е празен и не исках да се запасявам, а наистина имах нужда от тези неща. Заради глупостта и егоизма на някои хора, други ще останат гладни!

Това в Белгия.
ето че имало защо да купуват квото могат. сама си отговаряш на въпроса.

# 19 943
Относно 60-70% болни, нека не се занимаваме с прогнози, защото съвсем ще психясаме, а положим усилия или това, което се иска от нас да ограничим заразата. Изчисляват този процент на база случващото се до момента, но никой не знае самия вирус дали няма да се самоограничи от някакъв фактор.

# 19 944
Да не би да не доставят? Тоест изведнъж много хора да се стоварили в магазина и да не могат да смогнат с носене на нови продукти от склада? При нас няма такова нещо, само с тоалетната хартия, но пък салфетки имаше безброй. Иначе във Виена дори има телефон, на който можеш да се запишеш доброволец и да пазаруваш тези дни за възрастни хора и казаха, че имали стотици доброволци, хора. Не от държавата, не за пари, съвсем по съвест. Кашля жена в метрото, подават и бонбон, салфетка, дружелюбно даже.. На мен дори ми се върна малко вярата в човечността покрай тези зарази.

# 19 945
Някой писа за Еконт - на сайта пишат, че ще работят.. дори ще дадат 20% отстъпка за определен период.

# 19 946
Слушам новините и се хиля с глас.  Хубаво он лайн обучението на децата,  ама как щели да преподават учителите по физическо... без думи!
Не е невъзможно! Помня, че в Китай и физическо им преподаваха, но сега не намирам видеото.. Както и сега интензивно трениращите могат да си правят тренировките вкъщи, има колкото искаш - и чужди, и наши треньори, които са се постарали да направят записи.

# 19 947

Това в Белгия.
ето че имало защо да купуват квото могат. сама си отговаряш на въпроса.
Ми, да купуват в нормални количества, че да има за всички! Каква е тази мания за запасяване за месеци наред?

# 19 948
Защо е тази висока смъртност в Италия? Някой има ли предположение?
Примерно това обяснение би могло да е една причина:

China Age 65 years and over - 10.92% (2018 est.)
Italy Age 65 years and over - 21.69% (2018 est.)

# 19 949
Слушам новините и се хиля с глас.  Хубаво он лайн обучението на децата,  ама как щели да преподават учителите по физическо... без думи!
Не е невъзможно! Помня, че в Китай и физическо им преподаваха, но сега не намирам видеото.. Както и сега интензивно трениращите могат да си правят тренировките вкъщи, има колкото искаш - и чужди, и наши треньори, които са се постарали да направят записи.
знам, че при желание всичко може, но го представиха като проблемо гранде. Ми смешно е на фона на цялостната обстановка. Гледах БТВ.

Общи условия

Активация на акаунт