Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 447
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 100
  • София
Дали утре доста софиянци ще натоварят децата да ги карат из провинцията при бабите.

# 20 101
Интересно ми стана, сега като забраниха да се купуват билетчета от шофьора в ГТ и затвориха всички бутки, откъде ще си купим билетчета?

# 20 102
  • Пеликания
В сайта на Спиди пише, че ще работят ама дали ще е така.

# 20 103
Цитат
Тук се пише какво ли не, но това е най-важно и защо журналистите не питат? Тези индекси са предупредителни, не задължителни. Какво е това извънредно положение с паника за храни, без забрана за полети от рискови страни ?! Наистина не разбирам.
Наистина журналистите трябва да почнат да питат. Вчера Дончев говореше други неща. Говореше за ограничителен режим. Каза че не може да съобщи всичко в аванс, защото текстовете през нощта ще ги изготвят. Днес като гледам няма никакъв ограничителен режим. Само хората трябва да гледат в кои държави какво е положението и сами да се замислят дали да ходят. Това не е никакъв ограничителен режим. Аз очаквах че поне туристите ще ги спрат. За бизнес и стокооборот разбира се не трябва да се налагат ограничения. От друга страна ако поне сега с извънредното положение наистина ще контролират неспазващите карантина да я спазват ОК. Тогава няма смисъл да се спират дори туристите. Ама наистина властта трябва да наложи такъв контрол че да се спазва. Надявам се че и глобите които се въвеждат ще помогнат.

# 20 104
Италия за момента е най-засегната страна в света. Не знам точно какъв е този коефициент, но на Италия е 292,1. За справка, на Китай този коеф. е 56,1. За България той е 3,3.
това са заразени на 1 милион жители

# 20 105
Тръмп обяви извънредно положение.

Дано самият той да не е болен, защото миналата седмица е имал среща с Болсонаро и неговия правителствен говорител.

Можем само да гадаем, все пак от Белия дом казаха, че "няма нужда да бъде тестван". Портокалчо е безсмъртен.

# 20 106
Няма логика да затворят Еконт, а Спиди да работи. Вероятно и тях ще затворят.

# 20 107
Гледате ли "Референдум"? Всички разтягат локума Мутафчийски се подсмихва. Неговите отговори -точни, кратки, ясни. И аз влизам в групата на пожелаващите му един хубав сън 😣

# 20 108
  • ГО
Спиди още не са си актуализирали инфото. Последно, мисля, че преди 5 часа са дали инфо. Еконт до преди 3 часа и те щяха да бачкат, ама - няма.

# 20 109
От кои страни е забраната за влизане в България?
От никои. Имат индекси и предупреждения, забрани няма. Хаос в магазините. Какво е това извънредно положение вътре, като отвън няма нищо. Едни “индекси”!

# 20 110
За термокамери като пишете, сещам се за едно видео от вчера. Авторът е Anton Gura ако иска някой да го гледа. Самолет от Милано за Украйна. Видеото е дълго, снима докато чакат медицинските служби да се качат на борда, за да свалят вероятни болни. Група египтяни, които още на летището са се тъпчели с прахчета Терафлу, а и след това в самолета. Кашляли през цялото време и на борда, и на летището. Очите им червени, трескави. Пили и лекарства за понижение на температурата. Вероятно не само за да се облекчат, а и за да не ги засекат, че са с висока температура! Макар че Антон казва, че италианците изобщо не ги интересувало кой болен, кой не, качвали ги на самолета и ариведерчи. По-нататък няма какво да разказвам. А, тия дни една медицинска сестра по тв разказваше, че мерели на децата температурата по два пъти на ден, за да не би някои родители сутрин да са им дали сиропчета и при първото мерене да не се е засичало нищо. Та така с тия термокамери. Той ако си науми някой, че иска да се прибере, пък макар и болен, чакай да го спреш. Тя даже лекарката от конференцията не се е спряла. Мутафчийски спомена, че още в Испания не се е почувствала добре. Ама що пък да не се качи в самолета и да се пробва да зарази още стотина?

# 20 111
Дали утре доста софиянци ще натоварят децата да ги карат из провинцията при бабите.

Дано, да не го направят, та да е по-спокойно при нас на село.

# 20 112
  • Другата България
Нещо във връзка с презапасяването, което очевидно е започнало навсякъде, и което не е редно и правилно не само според мен.
Във връзка със създаващата се паника и грабене на продукти вече и в големите магазини се пропускат определен брой хора. Останалите /а те са много/, стоят отвън на опашка и чакат. И понеже входът на всеки магазин е в близост до паркинга, по обясними причини хората са близко един до друг, наблъскани като сардели в консерва, и логично се запитайте за каква превенция, мерки и карантина говорим? Не е ли по-лесно всеки да пазарува умерено, когато има нужда и когато му трябва това, за което е отишъл, вместо да тича като обезумял с количката, трупайки стекове трайни продукти, а в същото време е стоял навън часове с още куп други такива изнервени хора, които може и да са болни? Това обезсмисля всичко, за което се говори постоянно, наистина се каза, че хранителни продукти има достатъчно, няма да се изчерпат, да се свършат, да изчезнат. Логиката на някои е "аз да се запася, за да не ходя поне....колкото дни", защото може да има "бум" тогава. Е да, ама докато си чакал, за да влезеш с още много хора, знаеш ли дали те всички са били здрави? Поне на мен ми се губи логиката, ама всеки си преценява за себе си.

# 20 113
Кошмар е в София.
Едвам съм се прибрала от работа.
Страшен трафик и задръствания.

През два банкомата минах - не работеха.
В Кауфланд е мазало. Търчат майки, деца, пенсионери като обезумели.
Не съм от запасяващите, че и без това съм на режим сега Joy
Не бяха останали почти никакви плодове и зеленчуци. Спагети нямаше.
Всички купуват тоалетна хартия, ама от тези family pack по 48 ролки, паднах Joy
Изкуствена паника...
Плюс това точно днес толкова хора са св заразили, че не ми се мисли. Всички са навън или по магазините. Каква карантина, какво нещо.
Пос терминала не работеше - върнах половината неща, че нямах в кеш достатъчно.
Метрото беше претъпкано. На Сердиките е обичайния гъч.

The Mall го затвориха още в 17:50 ч, като остават отворени само аптеката до входа, Лили, ДМ и Билла.

# 20 114
Гледате ли "Референдум"? Всички разтягат локума Мутафчийски се подсмихва. Неговите отговори -точни, кратки, ясни. И аз влизам в групата на пожелаващите му един хубав сън 😣
И аз точно това гледах. Другите разтягат някакви теории и локуми, той се подсмихва. По някое време си мислех, че ще заспи.
Рядко интелигентен и земен човек, много приятно впечатление прави.

Общи условия

Активация на акаунт