Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 712
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 115
  • гр. София
Дали утре доста софиянци ще натоварят децата да ги карат из провинцията при бабите.
Мда, мой колега утре ще карат детето при баба му и дядо му. Няма кой да го гледа тук, в детска градина е.

# 20 116
  • София
И аз това си помислих. Утре ще трябва да отида до магазина, изпадам в ужас колко ли ще трябва да чакам и колко народ ще е покрай мен. Защо затварят търговските обекти, обаче оставят това струпване на хора? Те хубаво си призовават да няма паника, ама хората се поникьосваме по подразбиране, когато има извънредни мерки и много ограничения.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 23:54 от Andariel

# 20 117
Щом Еконт и Спиди не работят, няма как да пазаруваме онлайн. Имам предвид лекарства, витамини.

# 20 118
Ми петък 13-ти бе хора....Утре ще е по-добре. Майтапът настрана - пазарувах, но имам само една глава лук. Утре трябва да ходя за това. Но съм решила само до зеленчука и обратно, там опашки не видях, зер тоалетна хартия и ориз там не продават.....

# 20 119
  • София
А вие какво очаквахте, да работят ли?

# 20 120
Аз също искам да благодаря в тези дни на лекари, медицински персонал, фармацевти и работници в хранителните вериги. Те са на предния фронт и си представям какво им е на хората...И на тези от щаба разбира се. И аз мисля, че като се размине бурята , генерал Мутафчийски го очаква политическа кариера, стига да пожелае. А за магазините тази вечер - да се задавят дано - не виждали боб и брашно. Докато сварим почти всичко беше свършило и утре ще импровизирам, но гладни няма да останем, това ми е последна грижа. Ама тези с накачулените колички да си ядат запасите докато мухлясат, ей изтрещели хора. Като гледам ТВ - навсякъде в Европа същата истерия. И продължавам да недоумявам за тоалетната хартия.....да няма антикоронавирусни свойства?

Ще дам моето предположение за тоалетната хартия, не знам дали е вярно. Та, казаха, че при някакъв малък процент от хората симптомите се проявяват и с разтройство. А тогава е нужна много хартия.Освен това, ако се наложи спешно приемане в болница е добре да си носиш с теб. Когато си болен от нещо тежко, най-много от битовите нужди ти трябва тоалетната хартия. Като се замисля, ами точно това ползвах най-много докато бях тежко болна. От нещо,което по принцип не изисква големи количества от този...артикул. Не е лишено от напълно от смисъл запасяването. Отделно тоалетната хартия става и за бърсане на повърхности, натопена в спирт, ракия и т.н. Още не съм рекла да се запасявам, но ако започна, ще е с нея.

# 20 121
Достатъчно време имаха хората, та сега да не се тъпщат в магазините...Ама мерките криви и държавата виновна .

# 20 122
Хора, руснаците са създали вируса!!! Щом са разработили ваксина за него още през 2003. И сега го тестват! И защо до сега мълчаха? Вируса стигна до Турция и Русия проговори! И това ако не е уговорка между Ердоган и Путин напук на Тръмп...! Мале, мале...!

Прочетете новината по БТВ всички! Абсолютна сензация! https://btvnovinite.bg/svetut/ruski-uchen.html

# 20 123
Карантината в Китай е  била: армията доставя плик с продукти, извикват всеки от блока един по един и му подават плика с прът, на 4 метра от него!
При нас няма да въведат такава, следователно ще има много смъртни случаи!

# 20 124
Мейл от Takeaway :

Доставка без физически контакт от днес
Скъпи клиент,

В отговор на последните глобални развития, свързани с коронавируса, ще предлагаме доставка без директен контакт за поръчки, платени онлайн. Ако искаш да използваш тази услуга, просто избери един от онлайн методите за плащане. Куриерът ще звънне на звънеца ти и ще остави поръчката пред вратата.

Ние се стремим винаги да предоставяме безпроблемно изживяване с доставката на храна.

С уважение,
Takeaway.com

# 20 125
Скрит текст:
На Русия пък хептен нямам вяра да са толкова малко. С граница с Китай и близки връзки с режима там... да бе.
Моля?Русофил съм, но в случая - и в статията, към която сте препратили, става въпрос не за лекарство, а за ваксина, която ще е готова до 1 година. Може ли да си мерите постовете... или за някой и друг лайк сте готови да пишете небивалици?
Може да не съм дала правилния линк. Аз го четох в руските сайтове, сега не мога да намеря конкретните. Проверете този:
https://www.informiran.net/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BC … 0%B7%D0%B0-covid/
 Към края на статията:
"COVID-19 много прилича на ХИВ-1. В Русия лекуват болните от коронавируса с три медикамента за ХИВ-1 и лечението е успешно. Всички заболели са оздравели. "

В руските сайтове е по-пълна и конкретна информацията.
Иначе не, лайк не ми трябва.

# 20 126
Всички купуват тоалетна хартия, ама от тези family pack по 48 ролки, паднах Joy
За мен това остава мистерия. Живея близо до Кауфланд и имам възможност да виждам доста от пазарувалите пеша. Носят по два пакета от тези. Марката специални качества ли притежава!
Миналата седмица беше друга марка, но пак беше същото.

# 20 127
Цитат
Мда, мой колега утре ще карат детето при баба му и дядо му. Няма кой да го гледа тук, в детска градина е.
Може би наистина това което вчера го говореха и за ограничителният режим за излизане/влизене в страната и за детските градини бяха по правилните решения от това което днес взеха. Вчера казаха че са се колебаели за детските градини да ги затварят (и според мен не трябваше) защото има родители за които ако детето им не е градина, това значи за тях невъзможност да отидат на работа. А такива родители сега ще ги дадат децата на бабите и дядовците а това е риск за разпространение на заразата сред най рисковите групи. Вчера правилно казаха че ще оставят градините при високи мерки за био-сигурност но по рано днес някъде чух че персоналът по градините отказвал да работи. (Поради страх от зараза.) Та вероятно за това ги затварят. Възпитателките също ги е страх да не се заразят.

# 20 128
  • София
Карантината в Китай е  била: армията доставя плик с продукти, извикват всеки от блока един по един и му подават плика с прът, на 4 метра от него!
При нас няма да въведат такава, следователно ще има много смъртни случаи!

Това съждение е толкова нередно, че няма накъде повече.

# 20 129
Значи, понеже тук апокалипсиса започна още края на Февруари, изчакайте още до Сряда другата седмица, пак трябва да има всичко. Ходете по- рано, избягвайте най-известни, най-посещавани магазини и.т.н.
Аз така се научих от обикаляне на цял град. В моя квартал ( центъра), никога няма нищо, ама в по-забутаните се намира всичко. В ДМ няколко седмици рафтовете са празни, ама в друга верига, на друго място, се срещат някои неща, е, не дезифенктанти разбира се, но поне т.хартия и сапун. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт