Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 928 088
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 295
  • тук и там
Аз пък не намирам нищо нормално в този подход.Как ли ще се почувстват тези по върховете,когато загубят техните майки и бащи..А,забравих..родителите са важни само за южняците -същите ,които им сервират питиетата по  почивките..
Дания не затвори ли границите си? Сега вече хич не се питам "защо?" след като научих за подхода на Швеция..

# 20 296
  • София
 E ... видяхме как се разпространява на кораб, видяхме как се разпространява с драстични мерки за ограничаване, шведите са решили да проведат и такъв "експеримент" колко ще умрат при пълна липса на ограничения- епидемията в Швеция явно ще се разрази и свърши набързо, а останалите ще си вадят изводи.

# 20 297
  • София
Абе хора, вие сериозно ли?
Ок, разбирам ''предимствата'' но знаете ли колко хора ще измрат? И повярвайте ми ще има и млади и здрави, па макар и нищожен процент. Толкова ли са цинични някои политици, че ей така да пожертват хиляди възрастни хорица? Това са вашите баби и дядовци, които са ви отгледали, които цял живот са работили за държавата, която сега ги приема само за някаква незначителна статистика?
Не, не и не.

# 20 298
Никой не е застрахован. Куражлии са, но ако близък на големите умници си отиде на база естествен подбор... Имат сигурно и висока раждаемост и не се трогват особено.
Не е хуманно. Може би смразяващо логично, но нечовешки жестоко.

# 20 299
  • Mediterraneo
Поне оцелелите ще се радват на питиета, сервирани от тъпите южняци.
Откровена простотия, извинявам се, но рационалният ми ум не го побира просто

# 20 300
Интересно ми стана, сега като забраниха да се купуват билетчета от шофьора в ГТ и затвориха всички бутки, откъде ще си купим билетчета?
През телефона: https://visitsofia.bg/images/travel/mpass-bg.pdf

# 20 301
  • На южния бряг
Ние също сме в Англия и за мен мерките са им безумни, защото мерки няма ( освен миенето на ръцете). Все се надявах да пуснат децата във ваканция, но не би! Борис Джонсън е за естественото добиване  на имунитет ( съсипа я  таЯ държава)! Няма да пускат децата във ваканция, защото те не са рискова група, но пък възрастните са и като им пратят да гледат децата ще се разболея и за това да пазим възрастните, само че 3 годишното ми дете пътува 4 пъти по повече от 40 минути на ден в претъпкания рейс, за да заведем и след това да вземем баткото от училище,! На трети април децата излизат във ваканция ще чакаме до тогава и ще треперим всеки ден!
Според мен гледат да не си нарушат икономиката, че и без това не се знае какво ги чака след Брекзит!
Хора с мски почти няма, само китайците ползват маски! Ако някой се почувства зле да се самоизолира вкъщи за 7 дни няма нужда да ходи на лекар!!!
Днес в Лидл нямаше консерви и всякакви видове паста, консерви грах и фасул и нито едно яйце и нито един течен сапун, но всичко друго си беше пълно даже и тоалетна хартия имаше в изобилие!

# 20 302
Според мен  Швеция ще обърне плочата, като почнат да падат и да ги събират от улиците. Не вярвам и населението да избегне паниката, при този сценарий, който е неизбежен.

# 20 303
Никой не е застрахован. Куражлии са, но ако близък на големите умници си отиде на база естествен подбор... Имат сигурно и висока раждаемост и не се трогват особено.
Не е хуманно. Може би смразяващо логично, но нечовешки жестоко.
Имат раждаемост, имат и много бежанци. Дали не се надяват на естествен подбор в тази група....

# 20 304
  • Mediterraneo
Че те англичаните са при нас. Гледай сега като се приберат по домовете си какво ще стане

# 20 305
В Англия са 798 заразени и 11 починали. Смята се обаче, че реално заразените са 5-10 хиляди души. Продължават с мантрата за изолация в случай, че човек има симптоми. Снощи Джонсън заяви, че вероятно стотици хора ще загубят по-възрастните си близки "преди да им е дошло времето".
НЕ затварят училищата, дори при доказан случай на дете с кв.
Лондонският маратон и преговорите около Брекзит са отложени за есента, кметските избори за догодина. Роялите също си отложиха събитията.
Аз пазарувам в скъп магазин, просто защото ми е най-близо - Waitrose. От събота няма тоалетна хартия, течен сапун, бисквити, макарони...

# 20 306
Аз ги разбирам Шведите идеално. Методът не е хуманен, но нашият е хуманен само привидно, защото ако не премине до месец, ще срине отрасли.
Да не каже някой, че не правят нищо нашите управници, затова се налагат ограниченията.
Само че който иска да си наложи карантина, не е нужно да чака да му го спуснат отгоре.

# 20 307
Diavolo, не е въпросът какво мислим ние, а какво мислят шведите. Обикновените хора. Може да го искат, може да са готови да го приемат, а техните възрастни хора може и да са различни от нашите - и физически, и психически. Най-малкото са осигурени, не така безпомощни да оцеляват като нашите. А може и да не са, просто давам пример. Но въпросът е как го приемат те, а не ние.

# 20 308
Не можах да проследя цялата тема, не знам дали се е обсъждало, но днес на връщане от работа видях, че в центъра на София купона тече с пълна сила, заведенията фул, Витошка беше една голяма фиеста. Хората си бяха взели биричка и я пийваха по улицата, демек на тях заведения не им трябват. Вярно, че ще се разваля времето, ама нали идеята е да се изолираме. Малко се отчаях, чудя се аз ли съм луда, параноичка ли съм?

# 20 309
Забравих, най-малкият пациент в света е новородено. 😕
https://www.thesun.co.uk/news/11170653/newborn-baby-coronavirus- … _source=Facebook#

Общи условия

Активация на акаунт