Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 032
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 490
  • 1st floor
Ама ние всички имаме близки над 70години!

# 20 491
  • София
Много добре звучи това за лятото, само дето у нас от утре става зима, че нали си нямахме такава...
Странно е, обикновено вирусите виреят предимно на топло време, на студено - не. Казвам в общия, класически случай.

# 20 492
Куриерите защо да спират да работят? Чрез тях може да се избегне пазаруването на място. Само трябва да дезинфекцират пакетите или човек да го направи при ориемане на пратката.

А хората естествено, че ще се юрнат да купуват.
Като повтаряха лъжи месеци наред, че вирусът няма да дойде в България и че няма смисъл от запасяване, естествено че който не се е запасил, ще го направи сега при обявяване на извънредното положение.
Много по-разумно беше да кажат на хората купете си един списък с продукти за всеки случай.

# 20 493
По това, което чета как хората са се юрнали по магазините да се запасяват с бирички, неденички, чипсове и т.н., си мисля недай си Боже стане трета световна, как ще живеят само на хляб и вода, не знам. Светът е преживял две световни, но стане ли трета, това ще е краят. Просто в момента на Земята живее най-лошото поколение.
Проблемът не е, че хората се презапасяват.
Проблемът е всички да тръгнат да се презапасят в един и същи, критичен момент.
Американците си имат дума за това: sheeple.

# 20 494
Еконт са обявили, че продължават да работят (за форумката с орхидеите) Simple Smile

Ее, ти се събуди! Още вчера обявиха.  При мен не е страшно, ама хора има дето доходът им минава оттам, или чакат лекарства. Да затворят, ама беше редно да си разпратят пратките и да спрат да приемат нови.

Аз лично съм съгласна да не получа заплата този месец. Обаче нас ни карат да работим, въпреки че не е належащо. Ми чакам си заплатата тогава.

Ама ти винаги можеш да излезеш в отпуска или да напуснеш. Повечето хора карат от заплата на заплата, не знам как не го разбрахте това. Фактът, че аз, ти или някой си в някой друг град си стоим в къщи и парите ни падат на главата не значи всички са така.
Нали знаеш, че не се напуска от днес за утре? Точно 30 дни е предизвестието, колкото е карантината. Отпуск не разрешават, защото няма кой да върши работата. И откъде го разбра, че си стоя в къщи и парите ми идват от небето?

# 20 495
Ами да спрат пенсионерите да се тъпчат по автобусите и опашките, но до вчера не бяха спрели.

# 20 496
В това извънредно положение по-важно е да се пазиш не от вируса, а от типичния средностатистически българин от 21 век. Добре че имаме някакъв опит в опазването от тоя вид зараза...че и то е опасно и вредно.

# 20 497
Честито на всички съграждани.Единият от 8-те нови случаи е от Плевен.3-ма са от троянско село.Останалите от София.

# 20 498
  • На остров
Аз не споделям мнението на Pure за мерките в Швеция. Освен това информацията поднесена тук за Швеция е много едностранна с източници, които са в сферата на жълтата преса.
Не смятам да се обяснявам или да влизам в дискусии.

Не виждам никаква полза от масовата паника, която се създаде в БГ.

Кой как ще се справи с вируса и икономиката ще се разбере в близките месеци.
Дано жертвите са по малко, независимо къде.

Крайно расистки изказвания има в темата.

# 20 499
Ама ние всички имаме близки над 70години!

Именно !!! Ние трябва да вземем под внимание , че сме опасни за тях и съответно да ги пазим !

Не е хуманно но БГ
Скрит текст:
Защото този лабораторен вирус е именно геноцид изхвърлен за прочистване на възрастното население , Бил Гейтс СЪЩИЯ дето дава ВИНАГИ пари за благотворителност и ще продължи де ;0 , преди години обясняваше ..ще го изровя как трябвало да се прочистим от застаряващото и болно население на земята , защото реално няма достатъчно храна .

# 20 500
Това, което ни трябва сега е един месец карантина + топло време.
Ясно е, че вирусът ще продължи да заразява в затворени помещения, но със сигурност няма да е с такива темпове и ще е по-лесно да се овладее. Всякакви помещения на вентилация като молове и големи хипермаркети ще останат рискови. Ще се дигне обаче и колективната устойчивост към вируса - било заради по-добър имунитет, било заради по-голям процент хора, които са го изкарали.

За топлото време ще трябва да почакаме повече - като гледам следващите 10тина дни прогнозите са за температури 6-10 градуса, които досега се доказаха като перфектни за разпространението на вируса.
Така че да стискаме зъби и сами отговорно да ограничим комтактите си.

# 20 501
Айде стига де, не можем да затворим държавата! Представете си колко хора ще се забатачат, фризьори, маникюристи и всички, които работят с часове.. какво ще правят един месец?! Някои плащат огромни наеми и кредити. Има хора с малък семеен бизнес, които трудно ще се възстановят. Държавата трябва да намали данъците, да преразгледат кредитите, и въобще нещо да направи,за да помогне на малкия бизнес. Щото е много лесно да налагат забрани, но да ги питам после ако тръгнем към икономическа криза, какво ще направят..
Значи моята работа я спряха, а работя индивидуално с по един човек, а моя приятел работи с чужденци по 12 часа и трябва да ходи! Тъпотия. Всичко почти затваря, а тъпия народ се бута в Кауфланд и Била, въпреки че се каза храна има, запаси има! Ама ние сме си прости! Каква ти карантина, всичко живо е по магазините, е сега ще е най-големия бум тука!

# 20 502
Скрит текст:
По това, което чета как хората са се юрнали по магазините да се запасяват с бирички, неденички, чипсове и т.н., си мисля недай си Боже стане трета световна, как ще живеят само на хляб и вода, не знам. Светът е преживял две световни, но стане ли трета, това ще е краят. Просто в момента на Земята живее най-лошото поколение.
Като изключим оядените римски патриции, може би да. Всеки може да изкара един месец без доход, само един месец. Да, има немалък процент, които не могат, но има приятели, доброволци, съседи, които за сметка на пропуснатия фитнес, бар, козметик могат да купят една торбичка с кисело мляко, хляб, ориз, олио, 5 яйца и сапун на пенсионера (който дори не трябва да излиза) от съседния апартамент или майката, която няма работа и гледа сама децата си. Просто да си променим мисленето, приоритетите, инстинктите за няколко дни. Ама при някои това е тотално осакатено и те са по-опасни от вируса.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 09:24 от Cygnus

# 20 503
Аз се замислих по следния въпрос: Вчера излезе съобщение, че масово софиянци вчера са потеглили с колите си към родните места, за да оставят децата си на отглеждане при баба и дядо през ваканцията. Децата са безсимптомни, но преносители. Бабите и дядовците явно са пенсионери, щом ще гледат внуците, тоест 65+. Пита се в задачата колко възрастни хора ще измрат навръх Великден? И дали наглите им деца ще поемат отговорност наред с малоумното правителство, или ще хвърлят цялата вина върху Боковата глава?

# 20 504
Как може да си облъчвате децата, да ги стресирате и да вторачвате вниманието им в болести?! Хипохондрици ли се надявате да станат??
Аз моите ги изведох навън! На слънце! И на открито в заведение седнахме, убийте ме!
Това вторачване в болести, тръшкане и истерия са тооолкова пагубни за организма, че идея си нямате!

Общи условия

Активация на акаунт