Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 423
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 475
Течност за чистачки става ли дезинфекция все пак съдържа спирт
Според мен става. Ние като свършиме спирта, започваме дезинфекция с ракия.

# 20 476
  • 1st floor
Тийнейджърите не разбират изобщо какво се случва. Вчера се прибрах по-рано от работа, пуснаха ни. Ами, синковеца се гласеше да излиза с приятели. Не в МОЛ-а. Това било достатъчно. Спрях го, но с цената на скандал. Изобщо отказва да възприеме какво му говоря. Ако не бях у нас, по телефона нямаше да стане. А приятелите му най-вероятно е нямало кой да ги спре...Затова абсолютно подкрепям да си стоим по къщите и само в краен, ама краен случай да излизаме. Ще поскучаем, но ще знаем, че нещо сме направили, за да ограничим заразата. И супер много се издразних, че не затвориха всичко без най-най-належащите структури и браншове. Вчера имах надежда, че може и да ни се размине. Днес вече не.

# 20 477
  • На остров
Зари65 не знам какво си прочела за Швеция, но изказването ти е крайно и определенно няма връзка с действителността.

# 20 478
  • Бургас
Говорим си за мерки, ограничени контакти. Аз се справих с децата, без драми. Не мърдат от къщи. И двамата са с хронични заболявания. Обаче с мъжа ми виждам кански зор. Изпени ми се устата да меля. 100 пъти обясних, че дори и да не пукне ще зарази и нас. Големия е тежък асматик, малкото е със 100 алергии и кофти стомашни заболявания. Имаме 5 баби да пазим. Е, хора снощи ми каза, че ще ходи за цигари. Магазина фул с народ, той цигари. Ма няма цигари, бе момче. Раздава го сърдит. Била съм откачила. Обясних, че разболее ли децата влизат сами в болницата. Не било вярно. Както е тръгнало, ако стане тежко и продължи да се мъжкарее ще се избием у нас.
Искам от него да не се навира при хора, да носи маска и дезинфектант. Кое му е трудното?

# 20 479
Течност за чистачки става ли дезинфекция все пак съдържа спирт
Според мен става. Ние като свършиме спирта, започваме дезинфекция с ракия.
И ето така ще започне и разпадът на семейства. Нали се чудехте защо имало бум на разводи в Китай Joy

Шега, ама една приятелка мъжът ѝ вече я е предупредил, че само да му е барнала ракията и не знам какво щяло да стане.

# 20 480
Тийнейджърите не разбират изобщо какво се случва. Вчера се прибрах по-рано от работа, пуснаха ни. Ами, синковеца се гласеше да излиза с приятели. Не в МОЛ-а. Това било достатъчно. Спрях го, но с цената на скандал. Изобщо отказва да възприеме какво му говоря. Ако не бях у нас, по телефона нямаше да стане.
Моя тийн го облъчвам по темата от 2 месеца. И двете ваканции не е мръднал от вкъщи, освен да разхожда кучето на обяд, без да има досег с каквито и да е хора.
Пускам му новини синтезирано от време на време и му пращам статии да чете.
На 13 е, 8 клас. Схваща перфектно.
Въввела съм ред на влизане, събличане и дезинфекциране вкъщи, като се излиза максимално рядко - т.е. само 3 пъти на ден да разхожда някой кучето Simple Smile В магазина (ама не вярвам скоро да ми се наложи) - с маска.
По-трудно ми беше да накарам майка ми (на 60 и много активна в работата) да се кротне (не я познавам да е стояла в тях мирна повече от ден откак се познавам), но ще й се наложи, или ще я заключва отвънка буквално Simple Smile Simple Smile
Баба ми (на 80) уж повече слуша, ама тя освен да прави обиколки около блока с една друга баба, няма друго какво да прави така или иначе... И двете са напазарувани отдавна, сега просто трябва да си стоят на Дто. Намилам телефонно по няколко пъти на ден Simple Smile

# 20 481
Diavolo, едно към едно е и моето виждане за развой. Не цитирам, да не отежнявам и без това тежката тема.

# 20 482
  • У дома !
Аз пък се чудя на хората,които пътуват с влаковете и то със спални вагони.
В купетата са по 3 души,дори не се познават,не знаят,кой откъде идва....спят в затворено пространство по има няма 8 часа.Поне да си купуваха самостоятелни купета,като им е спешно да пътуват.
Снощи пък влязох във Фантастико за един хляб,явно съм минала между капките като въобще не съм разбрала,че се чака и се влиза на интервали.На опашката пред мен имаше само трима човека,но количките им бяха препълнени с олио и наденици и бири.На излизане видях как хората са се събрали на тълпа и се карат с охраната,че не ги пуска.Като се прибрах половинката ми се накара,че не съм купила нищо друго освен хляб,а съм имала възможност.

# 20 483
Телевизиите имам чувството, че едно и също въртят вече

# 20 484
Аз се чудя, при очаквани данъчни приходи в Държавния бюджет от 25 милиарда лв. тази година, как ще отрази на икономиката ни тази пълна спирачка на много сектори, която се очаква с въвеждането на извънредните мерки. Ако всичко спре да функционира за един месец,  съгласни ли ще бъдат пенсионерите да  не получат пенсия за този месец. А здравните заведения ще се съгласят ли да не получат субсидии за един месец.  А всички държавни и общински служители и др. които са по администрации и подобни, съгласни ли ще бъдат да не получат заплата за един месец.
Много от вас се възмущават, че все пак бизнеса в някои сектори ще продължи да работи и няма да си прати служителите и работниците за един месец по домовете, обаче съгласете се, че няма как да се затвори държавата.

# 20 485
Аз лично съм съгласна да не получа заплата този месец. Обаче нас ни карат да работим, въпреки че не е належащо. Ми чакам си заплатата тогава.

# 20 486
Еконт са обявили, че продължават да работят (за форумката с орхидеите) Simple Smile

Ее, ти се събуди! Още вчера обявиха.  При мен не е страшно, ама хора има дето доходът им минава оттам, или чакат лекарства. Да затворят, ама беше редно да си разпратят пратките и да спрат да приемат нови.

Аз лично съм съгласна да не получа заплата този месец. Обаче нас ни карат да работим, въпреки че не е належащо. Ми чакам си заплатата тогава.

Ама ти винаги можеш да излезеш в отпуска или да напуснеш. Повечето хора карат от заплата на заплата, не знам как не го разбрахте това. Фактът, че аз, ти или някой си в някой друг град си стоим в къщи и парите ни падат на главата не значи всички са така.

# 20 487
И супер много се издразних, че не затвориха всичко без най-най-належащите структури и браншове. Вчера имах надежда, че може и да ни се размине. Днес вече не.
Нашият кмет затвори всичко с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки, дрогерии и пазара.
https://divident.eu/602/pulen-tekst-na-zapovedta-na-zhivko-todor … Nfh6PiYBm0p5g133M
Ще видим какво ще стане.

# 20 488
Прекалено голяма е истерията , която се бълва от медиите, от там напред народа е прост и започва свободни съчинения!!!

Колко по важно и умно би било медиите, да започнат на всеки час да излъчват ограмотителни заставки.  с картинки и статистики.

За да може този полудял масово народ да се ИНФОРМИРА.

За пример : Изваждат графиките има ги свободно правят ги ясно разбираеми за всички и ги въртят постоянно!

https://www.healthline.com/health-news/how-deadly-is-the-coronav … 1N1)-flu-pandemic

За този КОВИД може да се каже че , най опасен е за хора над 70+ години !!!
Няма никаква опасност за малки деца и т.н.
ето ви един световен сайт където се обновява постоянно има по години /държави/ и т.н.
Защо Телвизите не се включат активно, вместо да паникьосват с тъпи репортажи !!
Защо не кажат веднъж заразен и оздравял , можеш ли отново да се заразиш или организма изгражда имунитет...какви са симптомите за които да следят хората,,,

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Спирам..много ми дойде тъпоумието ...

# 20 489
По това, което чета как хората са се юрнали по магазините да се запасяват с бирички, неденички, чипсове и т.н., си мисля недай си Боже стане трета световна, как ще живеят само на хляб и вода, не знам. Светът е преживял две световни, но стане ли трета, това ще е краят. Просто в момента на Земята живее най-лошото поколение.

Общи условия

Активация на акаунт