Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 232
  • 21 677
  •   4
Отговори
# 20 580

И мой комшия тираджия , от ония дни  се прибра  от някуде . Седна да играе карти с пенсионерите  в пенсионерския клуб . После седя на пейката ми пред дома 1 час. Не му направий забележка , просто не се сетих .
Добре де  какво да правим  , да изхвърлим ли тия хора . Днес е студено и гледам пенсионерите  не могат да намерят 4-ти човек за карти .  .

не да се изхвърлят, а да им се наложи режим на неконтакт
не да играе карти, а да си седи вкъщи
наистина ли не проумявате какво значи временна изолация

# 20 581
Има много отменени полети, но някои от самолетите си летят. Може да се види в сайта на летище София.

# 20 582
  • 1st floor
А как стои в момента въпроса с болничните? ММ се оплаква от болки в гърлото и лимфните възли. По-скоро сутрин, след ставане. Чуди се до понеделник дали ще му мине. Каза, че не иска да ходи в поликлиниката. Но и ако не се оправи, не иска да заразява колегите си? Как се процедира в такива случаи в момента? Дано се оправи де...

# 20 583
Параграф 22
Не за мен, за приятел.
Чувства се зле. Всички симптоми без температура. Вероятно е сезонен грип или настинка, но поради работата си не може да изключи Ковид. (малък магазин с много голям човекопоток)
Личния лекар си е бил камшика, няма го и тел е изключен. Сестрата е на работа и е в паника и не може да вземе отношение.
Сега редно ли е да звъни на 112 и евентуално да заеме едно легло за по-тежък случай или да ходи да търси други лекари?

# 20 584
Аз имам заведение, което затвориха до 29.03.20г/за сега/. Търпим загуби, но се надявам е за добро. Но не намирам логика всичко да си продължава, брат ми работи във фабрика и пътуват от няколко града до там, вечер се прибират и в магазина. После ние ще отидем  до магазина и веригата с вируса остава отворен. Сега и Еконт да разнася зарази и границите отворени. Точно никакви мерки не са това. 🤐🤐

# 20 585
По БТВ говорят сега...да се поставя бележка или печат на входната врата на тези под карантина!
Абсолютно съм съгласна!
Така всички ще следим да не се излиза, заразата ще се ограничи и с времето ще изчезне.

# 20 586
  • Пловдив
И реклама от фейса:
Уважаеми клиенти,
Днес 14.03 Техномаркет Цариградско шосе ще работи с регулярно работно време от 9.30 ч до 20 ч.
Очакваме Ви!

Изобщо не ми се коментира!

Те очакват същите опашки като пред Кауфланд ли?
Народът да хукне да се запасява и с телевизори?
Вероятно е в отговор на чуденката на хората ще работят ли тези магазини или не.
За бележката, хора това си се правеше преди. Аз съм слагала за шарка на сина ми, беше с шарка преди 10 години, не преди 100. Бележка с червен кръст и е задължение на ДЖИ пито.

# 20 587
По БТВ говорят сега...да се поставя бележка или печат на входната врата на тези под карантина!
Абсолютно съм съгласна!
Така всички ще следим да не се излиза, заразата ще се ограничи и с времето ще изчезне.

Това са глупости. Как Гинка от 10тия етаж ще разбере, че Гица на 3ти и Пенко на 17ти са под карантина ако ползва асансьора и не ходи до вратата им да гледа дали има бележка особено ако бележката бъде премахната.

Полицията да уведомява съседите. Не домоуправителя, че тия са тъпаци в нашия блок и ако е под карантина някой от техните ще си затраят.

Или още по-добре, Фандъкова да направи публучен листа на карантинираните по адрес, така че като ги видим да щъкат да съобшаваме където трябва.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 10:13 от Елфичка

# 20 588
По повод почистването. Аз лично мия всички продукти. Направих си дезинфекциращи кърпички - в един пакет с бебешки кърпички долях вода и изсипах към половин шишенце спирт. С тях почиствам дръжките на вратите, телефоните и като цяло неща, който не мога да мина под течаща вода.

# 20 589
Аааа, хора, Техномаркет сега трябва да продаде лаптопи и таблети за онлайн обучението, на което минават учениците.

# 20 590
  • 1st floor
Аааа, хора, Техномаркет сега трябва да продаде лаптопи и таблети за онлайн обучението, на което минават учениците.
И какво пречи това да е онлайн? Точно за техния бизнес не виждам никаква оправдание, че работят.

# 20 591
Аз не разбирам, какво е това юркане за пазаруване? Нали идеята беше, да не се струпват много хора на едно място. Имам чувството, че хората не вдяват, какво се приказва. Откачили са от всякъде, дано тоя пазарлък поприключи след някой ден, че вече взе да става дразнещо.

# 20 592
Ако бяха обществено отговорни - Техномаркет, сами щяха да затворят.
Надявам се когато мине голямото пазаруване, т.е до ден-два да стегнат мерките, ситуацията така или иначе е динамична.

# 20 593
Много добро интервю с Петър Москов по бтв. - "Тази събота и неделя"  с Жени Марчева.
За неотложността на  мерките, за това хората да бъдат навременно информирани, за протоколите при работа с болните и колко е важно  да се запазят болници с  ограничен режим на достъп, за да могат там да се  поемат други спешни случаи различни от заразените с вируса, за да не се стига до вътре-болнични инфекции.
На горната водеща обаче, почти нищо не можа да и влезе между ушите от това, което казва и не се спря да го прекъсва. Чете си написаните въпросчета като робот без да разсъждава, но имровизира с един въпрос в контекста на това което той казваше: Ама защо здравната ни система не можела да поеме 300 000 болни? Журналята масово  не си правят труда да проучат елементарните факти по проблематиката и да се подготвят адекватно

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 10:24 от Banshee

# 20 594
  • на пъпа на Златията
За това с червените кръстове по вратите .
До сега  се нарушаваха правата на лична информация за даден човек . Сега не знам  с обявяването на извънредното положение . Обаче закона влиза в сила след обявяване в държавен вестник . Така че най рано в понеделник предполагам ще  го обяват в държавен вестник и то май изданието  може да  е извънредно заради ситуацията .

Общи условия

Активация на акаунт