Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 985
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 970
Скрит текст:
Чета сега бюлетина на Гардиън, че събират информация от целия свят и попадам на следната новин за чехите :

"The government has said it aimed to ramp up testing by involving more laboratories and ordering 100,000 rapid-result test kits for delivery next week. Babiš said 51,000 respirators were distributed to health facilities on Friday."

"Правителството заяви, че има за цел да засили тестовете, като включи повече лаборатории и поръча 100 000 тестови комплекта с бързи резултати за доставка следващата седмица. Бабиш каза, че 51 000 респиратори са разпределени в здравните заведения в петък."

Та , седя и си се чудя, откъде чехите ще успеят да купят бързи тестове и то голям брой , ще им ги доставят за по-малко от седмица ,че и с 51 000 респиратора се е уредил и няма да чака до май месец , като нашите. Предлагам Бойко да му се обади и да пита , кои са тези доставчици и от къде Simple Smile

Най-вероятно става въпрос за маски..

# 20 971
Чета сега бюлетина на Гардиън, че събират информация от целия свят и попадам на следната новин за чехите :

"The government has said it aimed to ramp up testing by involving more laboratories and ordering 100,000 rapid-result test kits for delivery next week. Babiš said 51,000 respirators were distributed to health facilities on Friday."

"Правителството заяви, че има за цел да засили тестовете, като включи повече лаборатории и поръча 100 000 тестови комплекта с бързи резултати за доставка следващата седмица. Бабиш каза, че 51 000 респиратори са разпределени в здравните заведения в петък."

Та , седя и си се чудя, откъде чехите ще успеят да купят бързи тестове и то голям брой , ще им ги доставят за по-малко от седмица ,че и с 51 000 респиратора се е уредил и няма да чака до май месец , като нашите. Предлагам Бойко да му се обади и да пита , кои са тези доставчици и от къде Simple Smile

Това е напълно истина. Пред болниците са организирани звена за доброволно тестване и има опашки от стотици хора на дистанция един от друг, всички чакащи да се изследват. Казаха, че капацитета е 4000 теста на ден с тенденцията да се увеличат.
Респиратори и защитно облекло - 1.7 милиона броя очакват следващата седмица до петък да бъдат доставени.

# 20 972
  • София
bobby_me, "rapid-result test kits" няма как да е "маски". Нито пък се връзва с контекста.

# 20 973
Не е ли добре да се пусне тема 2, тази много натежа?
Лъвица, и аз благодаря за логичното резюме.

# 20 974
  • София
Вчера излезе новина, че Roche са получили разрешително за тестове за Ковид,  нов вид са направили, по-експедитивен. Могат да произвеждат по милион на месец.

# 20 975
Знаете ли в колко часа ще има брифинг днес?

# 20 976
  • София
той мина вече.

# 20 977
Имаше инфромация, че в Плевен и Перник очакват до дни бързите тестове.
Много фирми произвеждат.

# 20 978

51,000 респиратора??????

Ние имаме окло 1600 и сме поръчали още 200
Да не е някаква грешка наистина?

# 20 979
Имаше инфромация, че в Плевен и Перник очакват до дни бързите тестове.
Много фирми произвеждат.
ми време е... да наваксаме малко бройката, че да се стреснат тия дето се катерушкат и кафеджосват още....

# 20 980
Друг ще има ли?

# 20 981
Аз искам да попитам заразеното джипи в София ли е? Вчера по новините казаха, но не дадоха повече информация.

# 20 982
Много ми стана смешно, китайците размахват пръст на Швеция, те, при които Короната беше държавна тайна, както и цифрите на заразени и починали....Ама пък Швеция отдавна ми напомня на Китай по някои неща, които не му е сега времето да коментирам. Ще видим как точно ще се справят, на мен ми е интересно, но и от тях, също като от Китай, не чакам точни цифри за нищо.

# 20 983
bobby_me, "rapid-result test kits" няма как да е "маски". Нито пък се връзва с контекста.

За респираторите става въпрос.. 'колежката' твърди, че нашите идват през май т.е си мисли, че са машините, а става въпрос за 51000 маски..

# 20 984
Не бих искала в момента да живея в Швеция или Великобритания.

Общи условия

Активация на акаунт